Reklama

Reklama

Pan Church

  • USA Mr. Church (více)
Trailer 1

Píše se rok 1971 a malá Charlie žije se svou matkou Marií v Los Angeles. Jednoho dne se probudí a zjistí, že v kuchyni jejich domu je cizí muž − černoch − a vaří snídani. Matka jí řekne, že je to pan Church, a od této chvíle bude jejich kuchař. Charlie se přítomnost cizího člověka nejdřív nelíbí, postupně však přichází na chuť nejen jeho kuchařským výtvorům, ale začne oceňovat i jeho zájem a péči – díky panu Churchovi například objeví knihy a rozkoš z četby. Charlie netuší, že pana Churche jim v závěti odkázal bohatý bývalý milenec její matky − na šest měsíců, protože to je předpokládaná doba jejího dožití, Marie má totiž rakovinu. Nakonec ale žije ještě celých šest let a mezitím se z pana Churche stane nepostradatelný člen rodiny... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (186)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Z hovínka uděláte 80 procent tak, že ho ovoníte, pocukrujete, nasypete do něj skořici, zamícháte ho s jahodami a s čokoládou a překryjete ho lékořicí. Nic nepokazíte, když k tomu necháte hrát jazz, ideálně něco jímavýho na klavír. Bude to voňavý, sladký a děsně romantický. Ještě byste z toho mohli vymodelovat něco pěknýho, třeba usměvavýho smajlíka. A teď už dobrou chuť. Já? Já se omluvím. Já hovínka tuze nerad. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po prvních deseti minutách filmu jsem se rozhodl na chvíli vypnout cynickou část své osobnosti a v klidu jsem si užil pohodový snímek, u kterého jsem si několikrát vzpomněl na Řidiče slečny Daisy. Bylo to poprvé, kdy jsem viděl Eddieho Murphyho ve vážné roli, ve které se se nijak nepitvořil, takže jsem ho za tento film skoro začal mít rád. Nevím, jak je to možné, ale v tomto týdnu jsem viděl Britt Robertson už ve třetí roli, mám tu trochu přeBrittováno:-D. Mr. Church patří k těm uvěřitelným filmům, jasně, byla tam hra na city, ale tvůrcům se naštěstí nepodařilo upadnout do tradičního patosu a udrželi ho v civilní a lidské rovině, čímž mě nemálo potěšili. Tohle byl dobrý film. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pan Church je velice příjemná podívaná, disponující nádherně milým, ale především jemným a velmi citlivým příběhem, který mě jednoduše vážně hodně oslovil. Nejvíc mě tu každopádně nadchlo, že i přes absenci jakýchkoliv kýčovitějších scén, či přes naprosto nulovou snahu tvůrců o tlačení na pilu při vypjatějších scénách, působí celý film i tak velice silným a emočně přesvědčivým dojmem. Celé je to zkrátka zpracované vážně lidsky a reálně, bez nějakých nesmyslných a zbytečných žánrových anomálií, výstředností, či tradičního hollywoodského přesvědčování diváka o americké dokonalosti, toho všeho se zde tvůrci vyvarovali, a opakuji, natočili prostě film ze života, o životě, se všemi jeho radostmi i strastmi, i když zde tedy spíš těmi strastmi, na druhou stranu ale brannými v pozitivnějším tónu. Jinak krom zmiňovaného citlivého zpracování tu ovšem má možná ještě zásadnější význam pro celkovou působivost celého filmu vážně dokonalý casting, v čele s perfektním, naprosto umírněným Murphym, odvádějící jistě svůj nejsilnější herecký výkon vůbec, ale zajmou i skutečně krásná Natascha McElhone a výrazná Britt Robertson, prostě tato herecká sestava mě též nadchla a právě i ona dělá tuto podívanou tak působivým zážitkem, jakým nakonec je. Za mě se zkrátka jedná o výborné, silné a vážně přesvědčivé drama, s úžasným obsazením, takže mohu jen a jen doporučit. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Nie je na škodu, keď sa občas totálne zaškatuľkovaný herec objaví aj mimo svojho zaužívaného žánru a dokáže svetu, že má v repertoári omnoho širšiu herecké paletu, akou sa zvyčajne prezentuje. Mr. Church však nestojí iba na skvelom Eddiem Murphym. Je to predovšetkým príbeh o ľudskosti, ktorý aj napriek tajomstvu opradenému okolo hlavného hrdinu pôsobí natoľko vierohodne, že mu publikum dokáže čiastočne odpustiť fakt, že v priebehu celého trvania ide zo strany scenáristky o kalkul, ktorý sa neraz nebojí uchýliť k citovému vydieraniu diváka. (75%) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pri záverečných titulkách som neprestával uvažovať nad tým, odkiaľ tento film berie 80%. čím si ho zaslúžil? Že by posolstvom? Lebo ja som tu videl len jedno, že existuje nejaký kolobeh života a ľudia sa rodia a umierajú. To mi však na vyššie hodnotenie nestačilo. Ak mal byť film tlačenku na slzy, ani to sa nepodarilo, tie straty blízkych sú natočené sucho a bez silnej hudby. Dávam priemerné hodnotenie, ale aj to len preto, že mám rád Brit Robertson. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • S výrobným rozpočtom vo výške 8 miliónov amerických dolárov ide o najlacnejší film Murphyho kariéry. (Scraffy)
  • Britt Robertson hrá 15 ročnú Charlotte, už v dobe natáčania bola herečka o 11 rokov staršia. (belinko)

Reklama

Reklama