Reklama

Reklama

Pan Church

  • USA Mr. Church (více)
Trailer 1

Píše se rok 1971 a malá Charlie žije se svou matkou Marií v Los Angeles. Jednoho dne se probudí a zjistí, že v kuchyni jejich domu je cizí muž − černoch − a vaří snídani. Matka jí řekne, že je to pan Church, a od této chvíle bude jejich kuchař. Charlie se přítomnost cizího člověka nejdřív nelíbí, postupně však přichází na chuť nejen jeho kuchařským výtvorům, ale začne oceňovat i jeho zájem a péči – díky panu Churchovi například objeví knihy a rozkoš z četby. Charlie netuší, že pana Churche jim v závěti odkázal bohatý bývalý milenec její matky − na šest měsíců, protože to je předpokládaná doba jejího dožití, Marie má totiž rakovinu. Nakonec ale žije ještě celých šest let a mezitím se z pana Churche stane nepostradatelný člen rodiny... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (186)

silentname 

všechny recenze uživatele

Príjemný film na večer. A dokonca musím priznať, že človeku správne udrie na tie správne strunky. Eddie Murphy je v tomto filme vynikajúci a rozhodne je to rola, za ktorú si ho zapamätám viac, než naposledy v "A Thousand Words". Dokonca si myslím, že je to pre neho aj dosť iná rola a sedí mu to skvele. Britt Robertson je opäť veľmi pekná a aj ma dokáže presvedčiť, že vie správne zahrať svoju postavu. Dáva jej správnu dávku ľudskosti a verím jej to. No problémom v tomto filme sú jej vnútorné monológy, ktoré nám podáva ako rozprávač. Pretože mnohokrát by som si radšej viac užil pozeranie filmu a prežíval jej pocity vizuálne, namiesto toho, aby nám ich prerozprávala. A hoci sa to javí ako maličkosť, je to podľa mňa celkom závažný problém. Dialógy a mnohé scénky sú ale na druhú stranu veľmi pekné a celkovo je to film, ktorý človeka dokáže dostať do správnej nálady. Nie je tu nič, čo by podľa mňa kohokoľvek mohlo uraziť a v človeku to zanechá príjemný finálny dojem. Takže za seba hovorím, že film stojí za to vidieť. Hodnotenie: B+ ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Budem opäť jeden z malej skupinky, ktorí dali filmu iba tri hviezdičky. Už som sa viackrát zmienil o tom, že romantické filmy to majú u mňa ťažké. Pokiaľ niečo z nich vo mne zarezonuje, tak v hodnotení som štedrejší, a keď nie, ako je to v tomto prípade, tak je to hodnotenie nižšie. Určite to nebol zlý film. Bol to ten film, pre ktorý mám vyhradené tri hviezdičky. Eddie Murphyho som v takejto úlohe ešte nevidel a zvládol to výborne. Natashu McElphone som od Ronina nevidel a tiež bola presvedčivá. Aj ostatní herci svoje party zvládli. Čo sa mi nepozdávalo bol príbeh. Nebol podľa mňa dosť uveriteľný a to je jedno z mojich neodpustiteľných kritérií. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Z hovínka uděláte 80 procent tak, že ho ovoníte, pocukrujete, nasypete do něj skořici, zamícháte ho s jahodami a s čokoládou a překryjete ho lékořicí. Nic nepokazíte, když k tomu necháte hrát jazz, ideálně něco jímavýho na klavír. Bude to voňavý, sladký a děsně romantický. Ještě byste z toho mohli vymodelovat něco pěknýho, třeba usměvavýho smajlíka. A teď už dobrou chuť. Já? Já se omluvím. Já hovínka tuze nerad. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, u něhož tak úplně žádná specifická dovednost z filmařského řemesla příliš nevyniká. To, co zde ale vyniká perfektně je příběh a kompozice hlavní postavy. Mr. Church je úžasně stvořená osoba plná pokory, talentu a rodinné lásky. Eddie v jeho roli naprosto dokonalý. Scénář přirozeně ze života. Má oblíbená Britt opět výborná. Super pohodový film, který vás donutí se zamyslet nad sebou samým a nad tím, jak se občas chováme, jaké máme priority, a jak moc více bychom měli být vděčni za to, co mnohdy mylně považujeme za samozřejmost, za rodinu. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Příjemný oddechový film, po jehož zhlédnutí mi prostě bylo dobře. Děj je sice snadno předvídatelný a využívá mnoho žánrových klišé, ale čert to vem. V současné neutěšené době se moc ráda podívám na krásný příběh plný lidskosti a porozumění. Nutno podotknout, že Eddie Murphy se svým hereckým výkonem v tomto snímku vrátil na výsluní ve velkém stylu. (70%) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • S výrobným rozpočtom vo výške 8 miliónov amerických dolárov ide o najlacnejší film Murphyho kariéry. (Scraffy)
  • Britt Robertson hrá 15 ročnú Charlotte, už v dobe natáčania bola herečka o 11 rokov staršia. (belinko)

Reklama

Reklama