Reklama

Reklama

Pan Church

  • USA Mr. Church (více)
Trailer 1

Píše se rok 1971 a malá Charlie žije se svou matkou Marií v Los Angeles. Jednoho dne se probudí a zjistí, že v kuchyni jejich domu je cizí muž − černoch − a vaří snídani. Matka jí řekne, že je to pan Church, a od této chvíle bude jejich kuchař. Charlie se přítomnost cizího člověka nejdřív nelíbí, postupně však přichází na chuť nejen jeho kuchařským výtvorům, ale začne oceňovat i jeho zájem a péči – díky panu Churchovi například objeví knihy a rozkoš z četby. Charlie netuší, že pana Churche jim v závěti odkázal bohatý bývalý milenec její matky − na šest měsíců, protože to je předpokládaná doba jejího dožití, Marie má totiž rakovinu. Nakonec ale žije ještě celých šest let a mezitím se z pana Churche stane nepostradatelný člen rodiny... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (186)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vždycky u podobných filmů žasnu nad tím kolik lidí jim skočí na lep a střílejí neskutečně vysoké hodnocení. O kvalitní film se samozřejmě nejedná, přestože zde Eddie velmi dobře prodává charismatickou postavu, která by si zasloužila místo v nebi minimálně po boku samotného Ježíše Krista. Ve filmu se umírá a to poměrně často, hlavní hrdinku zde nepotká snad nic dobrého. Během relativně krátké doby jí umře matka, otce nepoznala (stejně taky umřel), jednou zažije sex a hned je těhotná, přičemž je z ní okamžitě matka samoživitelka a tak ji napadne poslední spásná myšlenka, nastěhovat se k panu Churchovi, kterému říká pane Churchi jak její dcera, tak doktor. Pan Church totiž po čase umírá. Řeknu vám tedy že podobný příběh muselo psát nějaké hovado. Film se tváří vesele a přitom se tam dějí takové věci. Jediné kvůli čemu jsem se na to koukal, byl Eddie. 50% a musel jsem přimhouřit obě oči. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Konečně zase přišel film, kde Eddie Murphy má vážnou, ale zároveň hrozně milou postavu. Tak milou, že jste z pana Churche naměkko jak během filmu, tak i po jeho shlédnutí. Film Mr. Church totiž vypráví hrozně hezký lidský příběh, který využívá toho, že Eddie hraje postavu tajuplnou jak hrad v Karpatech. Příběh nám ji postupně otevírá a divák se tak každou další minutou dozvídá další zajímavé informace ze života jednoho pána, který by mohl být klidně i Váš soused. Ze začátku jsem si na ten přístup pana Churche hrozně těžce zvykal. Postupem času se ale v tom nenápadném světě tří lidí vytvoří tak patrné a příjemné nutkání zjistit víc o panu Churchovi, až to u mě vyvolá taková zvláštní magické pocity. Plus kuchařské umění pana Churche je na pomezí geniality, takže jediný problém, který po filmu nastal, byl ten, že jsem vyžral celou ledničku. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Poněkud netradičně byl Eddie MÁRFY obsazen do seriózní role a nedařilo se mu vůbec zle. Film se pomalu vleče ke vkusnému konci a současně neinvazivně divákovi vsugeruje, že lidská dobrota je prostě nad všechno zlato světa. Jediným otravným aspektem snímku je dcera, jejíž vtíravost nezná mezí. Té holce říci, ať na ta rozpálená kamna nešahá, tak na ně jistojistě šáhne a následně propukne v pláč. 73% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Takovou porci civilního herectví jsem od Eddieho skutečně nečekal. Ze všeho nejvíc se mně však líbil ten jazzový hudební podkres v půlce filmu on byl tak hezky nenápadny a nevtíravý a přitom nádherně dělal atmosféru i příběh. Film samotný byl hodně o citech na můj vkus až moc, ale na slušivý tři to má v pohodě. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Existují dvě cílové skupiny pro tento film, nudící se hospodyňky, kterým už leze krkem Pilcherová, nebo nostalgici, kteří v osmdesátých letech koukali na Murphyho jako na zjevení. Sláva Murphyho už dávno vyčpěla spolu s filmy, v nichž kdysi oslňoval své diváky. Tímto kýčovitým melodramatem Murphy určitě na svoji minulost nenaváže, ale ani se nemá za co stydět, herecky je totiž film dosti zdařilý. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Britt Robertson hrá 15 ročnú Charlotte, už v dobe natáčania bola herečka o 11 rokov staršia. (belinko)
  • Film je založený na poviedke "The Cook Who Came To Live With Us," ktorú McMartinová napísala v roku 2011. (Scraffy)

Reklama

Reklama