Reklama

Reklama

Pan Church

  • USA Mr. Church (více)
Trailer 1

Píše se rok 1971 a malá Charlie žije se svou matkou Marií v Los Angeles. Jednoho dne se probudí a zjistí, že v kuchyni jejich domu je cizí muž − černoch − a vaří snídani. Matka jí řekne, že je to pan Church, a od této chvíle bude jejich kuchař. Charlie se přítomnost cizího člověka nejdřív nelíbí, postupně však přichází na chuť nejen jeho kuchařským výtvorům, ale začne oceňovat i jeho zájem a péči – díky panu Churchovi například objeví knihy a rozkoš z četby. Charlie netuší, že pana Churche jim v závěti odkázal bohatý bývalý milenec její matky − na šest měsíců, protože to je předpokládaná doba jejího dožití, Marie má totiž rakovinu. Nakonec ale žije ještě celých šest let a mezitím se z pana Churche stane nepostradatelný člen rodiny... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (186)

arbitr 

všechny recenze uživatele

Jsou tací co mluví o všem, jen ne o té osobě, jsou tací co mluví jen o té osobě, jsou tací co vás chtěji rozveselit a jsou tací co vás rozbrečí. A pak jsou tací co neříkají nic, protože ani nemusí. Krásné, milé, smutné i veselé skvěle odvyprávěné i zahrané. Nemůžu jinak než smeknout a hodnotit maximálně. Díky za skvělé titulky Phoebe. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Bolo to prvý a posledný raz, čo som pána Churcha videla plakať. A aj to robil decentne.“ Že sa na to Eddie nevydlabe. Na všetkých tých Zamilovaných profesorov a Norbitov. Chápem, že vždy bol predovšetkým komik a že mu poskytujú istý finančný luxus (a asi ho to aj baví, čo sa ale nedá povedať o divákoch). Ale keď ho človek vidí v pecke ako Mr. Church, so slzou v oku si pomyslí „teda, ten Eddie, ak by chcel, mohol by sa stať jedným z najväčších hercov Hollywoodu“. Nie najlepšie plateným. Nie najkomediálnejším. Najlepším. Iste, scenár je skutočne impozantný a ak by sa mi taký dostal do rúk, nielenže by som sa kvôli účinkovaniu v takom filme vzdal honoráru. Ešte by som tvorcom zaplatil, aby som si v ňom mohol zahrať. Ale nemožno znižovať Eddieho vklad do tohto skvelého, krásneho projektu v tom zmysle, že by takú rolu zvládol ktokoľvek. Nie, nezvládol. Aspoň si myslím. Eddie Murphy je ako pán Church skvelý, fantastický, dojemný, proste nádherný. Ale všetci herci sú super, hrajú parádne napísané postavy, z nich každá v nečakanej chvíli zasiahne do deja a na konci (a v prostriedku) nezostane jedno oko suché. Myslel som si to už keď som prvý raz videl trailer a po pozretí samotného filmu som veľmi šťastný a rád, že to môžem skonštatovať i nahlas a oficiálne: Mr. Church je jedným z najlepších filmov roka a bez debaty jedným z najlepších filmov Eddeho Murphyho. Ak nie najlepším. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Bolo velmi prijemne vidiet po vyse dekade Murphyho v dramatickej roli. A hlavne v dobrom filme. Velmi prijemna feel good zalezitost o strastiach a slastiach zivota. Citlive, dojimave a velmi pekne zahrane. Podobnych (a aj lepsich) kuskov je vela, ale ak funguju takto dobre, netreba nad nimi mavnut rokou. Silnych 7/10 ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Nepotřebujeme chlapa a určitě nepotřebujeme kuchaře.“ - „Moje sestra říká, že každá žena potřebuje muže. Někdy více než jednoho.“ Hlavním důvodem ke zhlédnutí pro mě byl Eddie Murphy. Nezklamal mě. A to, k mému překvapení, v podstatě vážné roli, nebo jistě „serióznější“ než z jakých ho mám zapamatovaného. Mr. Church však není vyloženě smutný, je i dojemný, úsměvný, vtipný a pohodový. V mnoha směrech bych film označil za takový ten typický „feel-good movie“. Barvité vaření (naštěstí pro mě jsem film sledoval najedený) a příjemný hudba tomu výrazně napomohly. A nejvíc už výše zmíněný Eddie. O čitelnosti vývoje příběhu se asi není potřeba příliš rozepisovat, nic neočekávaného se nestane. Problémem ovšem je, že vyprávění nevybočí ani trošičku a vše, co je předem nalajnované, se také stane, takže se člověk dočká i nejednoho klišé (důraz na jisté hodnoty také zřejmě nikoho nepřekvapí). Což je velká škoda. Film mi příjemně utekl, ale na víc než slušné 4* to nebude. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Příjemný oddechový film, po jehož zhlédnutí mi prostě bylo dobře. Děj je sice snadno předvídatelný a využívá mnoho žánrových klišé, ale čert to vem. V současné neutěšené době se moc ráda podívám na krásný příběh plný lidskosti a porozumění. Nutno podotknout, že Eddie Murphy se svým hereckým výkonem v tomto snímku vrátil na výsluní ve velkém stylu. (70%) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Film je založený na poviedke "The Cook Who Came To Live With Us," ktorú McMartinová napísala v roku 2011. (Scraffy)
  • Britt Robertson hrá 15 ročnú Charlotte, už v dobe natáčania bola herečka o 11 rokov staršia. (belinko)

Reklama

Reklama