Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celý Hamburg se chystá na letní prázdniny, jen Daniel, učitel němčiny a fyziky, jakoby na blížící se volno zapomněl. Jeho totiž čekají jen 2 měsíce nudy. Nemá kam jet, nemá žádnou přítelkyni, žádné kamarády. (oficiální text distributora)

Recenze (101)

arnybossy 

všechny recenze uživatele

Uzasny road trip movie, ktory ma uplne dostal. Nesmely zajko Daniel Brunner zazije neobycajnu,blaznivu,nadhernu cestu napriec Europou, aby vyhladal svoju lasku s ktorou stravil len jediny vecer svojho zivota. Ked uz konecne dorazi do ciela, zistuje, ze ta prava bola cely cas po jeho boku. Sobas na madarsko-rumunskej hranici, plavba po Dunaji, ci uplny zaver pod mostom v Istanbule, to je len zlomok z tych chvil, ktore vas urcite chytia za srdce. A nezabudajte, ta najlepsia vec v zivote cloveka je zadarmo, a tym nemyslim to pivecko :) ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Německou kinematografii jsem dřív moc nemusel. Zřejmě pod tlakem seriálů typu Kobra 11. Nicméně občas se přemluvím, a na nějaký ten německý film kouknu. A z těch, které si určitě pustím znovu, má většina jedno společné. Hraje v nich Moritz Bleibtreu. Tenhle chlapík má buď tak skvělý čich na dobré filmy, nebo je jen tak strašně populární, že ho automaticky obsazují do tolika dobrých filmů. Ať se jedná a Baader Meinhof Komplex, Experiment, nebo právě romantická komedie Im Juli, tento herec je pokaždé trochu jiný a pokaždé naprosto přesný. Takže sečteno a podtrženo: Klepání na nebeskou bránu, Lola běží o život, V červenci, Experiment, Baader-Meinhof Komplex. Sbírka německých filmů s ním se docela rozrůstá, nehledě na to, že se občas objeví i v některém lepším zahraničním filmu (Mnichov, Světová válka Z). Vedle Thomase Kretchmanna a Tila Schweigera asi můj nejoblíbenější německý herec. A abych to nezakecal, tak V červenci je velice příjemná road-movie romantická komedie s vynikajícím Moritzem Bleibtreuem, nádhernou a sympatickou Christiane Paul, prapodivně sympatickým Mehmetem Kurtulusem a ve vedlejší milé roli se objeví Jochen Nickel, známý coby Rollo z filmu Stalingrad. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Moje druhé filmové setkání s Fatih Akinem dopadlo opět na jedničku. Tedy, přesněji chvalitebně.. Němci, romantika, road-movie, zábava.. sakra, kdo by to byl čekal? Prostě jedna spletitá trasa Hamburk-Istanbul stačí na jeden moc příjemný snímek, ve kterém se jeden nepraktický nekňuba, učitel Daniel, rozhodne totálně zamávat se svým životem a vydá se za svou sluneční dívkou Melek do rozpáleného Turecka, aby mezitím poznal, koho to vlastně po celou dobu má po svém boku.. epizoda střídá druhou, průběh je předvídatelný, ale co na tom – na hranici nepravděpodobného, ale vtipně rozehraného, se totiž v uvolněné atmosféře téhle road movie potkáváme s milými lidmi, kvůli kterým stojí za to se k režisérově druhému celovečernímu snímku zase jednou vrátit!! ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Velmi pohodová komedie. Párkrát mi připomněla český "Výlet" i pár dalších filmů, ale i přes tradiční zkreslování reality postkomunistických zemí, potažmo balkánu (zde začínajícího už za Vídní), jsem se docela bavil a beru ji. Za pár momentů a kameramanských experimentů by si možná zasloužila plný počet, ale jako celek na 5* nedosahuje. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Kto by to od nemeckej produkcie čakal. Väčšinou sa zmôžu na pár dobrých, chladných drám, ale táto pohodovka mi skoro vyrazila dych. Jemné romantické podfarbenie, ktoré si neuvedomia ani zarytí odporcovia sladkých filmov. Od srdca som sa zasmial, milo som sa pobavil, príhody z cestovania sa vyrovnajú každej road-movie komédii zo zaoceánskej produkcie a to už je čo povedať. 85%. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno