Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celý Hamburg se chystá na letní prázdniny, jen Daniel, učitel němčiny a fyziky, jakoby na blížící se volno zapomněl. Jeho totiž čekají jen 2 měsíce nudy. Nemá kam jet, nemá žádnou přítelkyni, žádné kamarády. (oficiální text distributora)

Recenze (101)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Vtipná moc ne, ale úsměvná a pohodová evropská road movie s fajn herci. Možná extra nenadchne, příběh není nijak originální, ale jeho zpracování určitě neurazí. A po zhlédnutí mám dobrej pocit, takže palec nahoru. # [viděno: monitor, 2.0->5.1] # příběh 6 | hudba 6 | humor 2 | akce 2 | napětí 1 | pustil bych ci znovu 5 ()

Deverant 

všechny recenze uživatele

Romantická (road-movie) komedie německé provenience. Rozhodně velice osvěžující oproti standartní zaoceánské produkci v tomto žánru (už jen třeba kontroly na hranicích je něco, co se u amerických road-movies moc nevidí - nejede-li se do Mexika). V celku příjemný film a - budapešťská epizoda je tak roztomile a bizarně naivní a Branka Katič tak sexy, že čtyři hvězdy. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Fatih Akin nejspíš neopustí nikdy moji TOP 10 režisérů za nedostižné Gegen die Wand, i kdyby se mi od něj už nic jiného nikdy nelíbilo. Možná ovlivněn nesmírnou sílou prožitku z Gegen die Wand jsem se nechtěl dlouho pouštět do jeho dalších filmů. Zkusil jsem lehkou letní komedii V červenci, která mě utvrdila v tom, že je Akin obrovský talent a kromě totální depky a bizarního humoru je schopný natočit i pohodovou a úsměvnou road movie s neskutečně mladým Bleibtreuem a roztomilou Paul. Melancholik ve mně křičí po dalším Gegen die Wand, extrovert spokojeně vrní u Im Juli. Bis bald, Fatih :-) ()

MencaCZ 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi učaroval už jako "odrostlému dítěti", když jsem ho poprvé viděl. Nyní když jsem ho měl opět možnost sledovat jsem zjistil, že tak jako se nezměnil můj vztah k tehdejším platonickým láskám ze ZŠ (stále jsou platonickými láskami) se nezměnil ani dojem z tohoto příběhu. Parádní mix romantiky, tak trochu bláznivých náhod a lehkého drogového oparu. Ideální letní záležitost ! ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Skvěla road movie komedie, kde se nevinný učitel dostane až do Turecka a zažije tolik věcí, že tomu ani sám nemůže věřit (co by taky dělal přes dovolenou v Hamburku, nejnudnějším městě Evropy :-)) . Film se houpá v lehkém rytmu evropského podnebí a jsou tu skvělé hlášky: To je droga ne? Ne! Je to jen brko - To z nás děla dementy. Chceš říct, že jsem dement? // Řeší se tu samozřejmě i matematické úlohy, které jsou pro cestu životně důležité - např. jak velkou rychlostí musí jet Dacia, aby přeskočila 25 m řeky? 96,41 Km/h! Christiane Paul i Bleibetrau jsou skvělí. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama