Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celý Hamburg se chystá na letní prázdniny, jen Daniel, učitel němčiny a fyziky, jakoby na blížící se volno zapomněl. Jeho totiž čekají jen 2 měsíce nudy. Nemá kam jet, nemá žádnou přítelkyni, žádné kamarády. (oficiální text distributora)

Recenze (101)

kareen 

všechny recenze uživatele

Příjemná road movie o cestě z Hamburgu do Istambulu, při které si užijeme mnoho zábavných a mnohdy i vtipných příhod, jakou je třeba automobilová honička v Budapešti, nebo pašování mrtvého strýčka přes hranice. K tomu ještě romantika, pohodová muzika a spousta svérázných lidiček, které hlavní dvojice potkává při svém putování Maďarskem, Rumunskem nebo Tureckem a je z toho letní oddechovka jak vyšitá. Jediné co mi vrtá hlavou je, jak se mohla tak skvělá dívka, jakou beze sporu Juli je, zamilovat do tak nudného trouby a suchara, jakým je pro změnu Daniel. To se ovšem týká jen charakteristiky postav, herci samotní hrají výborně a podařené závěrečné milostné vyznání mě jako duši romantickou velice potěšilo. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Musím se prohlídnout, zda někde nejsem potrhaná - smíchy... Takže můj názor na komediální linku už znáte, romantika odtažitá natolik, že se musela podepřít dobře nafocenými momentkami, jako celek chaotické a atmosféru nenakopnul ani fádní soundtrack... Chabý pokus o evropský hit sezóny 2000, kde bych na pochvalu navrhla jen vynechávky pubertálních vulgarit a příjemné herce... pokud se naučíte nevnímat ty dva slimáky, co má Moritz pod nosem :-), mně se to tedy každým jeho filmem daří lépe a lépe... ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Vtipná moc ne, ale úsměvná a pohodová evropská road movie s fajn herci. Možná extra nenadchne, příběh není nijak originální, ale jeho zpracování určitě neurazí. A po zhlédnutí mám dobrej pocit, takže palec nahoru. # [viděno: monitor, 2.0->5.1] # příběh 6 | hudba 6 | humor 2 | akce 2 | napětí 1 | pustil bych ci znovu 5 ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Fatih Akin nejspíš neopustí nikdy moji TOP 10 režisérů za nedostižné Gegen die Wand, i kdyby se mi od něj už nic jiného nikdy nelíbilo. Možná ovlivněn nesmírnou sílou prožitku z Gegen die Wand jsem se nechtěl dlouho pouštět do jeho dalších filmů. Zkusil jsem lehkou letní komedii V červenci, která mě utvrdila v tom, že je Akin obrovský talent a kromě totální depky a bizarního humoru je schopný natočit i pohodovou a úsměvnou road movie s neskutečně mladým Bleibtreuem a roztomilou Paul. Melancholik ve mně křičí po dalším Gegen die Wand, extrovert spokojeně vrní u Im Juli. Bis bald, Fatih :-) ()

arnybossy 

všechny recenze uživatele

Uzasny road trip movie, ktory ma uplne dostal. Nesmely zajko Daniel Brunner zazije neobycajnu,blaznivu,nadhernu cestu napriec Europou, aby vyhladal svoju lasku s ktorou stravil len jediny vecer svojho zivota. Ked uz konecne dorazi do ciela, zistuje, ze ta prava bola cely cas po jeho boku. Sobas na madarsko-rumunskej hranici, plavba po Dunaji, ci uplny zaver pod mostom v Istanbule, to je len zlomok z tych chvil, ktore vas urcite chytia za srdce. A nezabudajte, ta najlepsia vec v zivote cloveka je zadarmo, a tym nemyslim to pivecko :) ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama