Reklama

Reklama

Slavná rocková hvězda Marianne (Tilda Swinton) tráví poklidnou dovolenou na slunečném ostrově v Itálii se svým partnerem Paulem (Matthias Schoenaerts). Idyla je narušena nečekaným příjezdem jejího starého přítele Harryho (Ralph Fiennes) a jeho okouzlující dcery Penelope (Dakota Johnson). Radost z příjemného setkání se pomalu mění v atmosféru plnou skrytých vášní, nedůvěry, podezírání a žárlivosti... (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (92)

zigíš 

všechny recenze uživatele

tu se tajní, tam se lže -nepřekvapivě- a nešokantně příběh plyne a nijak zvlášť by mne tahle vztahovka nevtahovala, nebýt brilantní režie, kde Gaudagnino vytěží prostředí až na dřeň (!) vytvoří TAK vtahující atmosféru, že by se dala krájet (a i pak by mne fascinovala) inu, tady by byl každý herec, jen do počtu ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda a ešte raz nuda. Mal som čo robiť, aby som vydržal oči a mozog udržať v bdelom stave (a nebolo to veru žiadnou únavou alebo vyčerpaním). Ale táto partia 4 ľudí a ich všemožné dialógy o všetkom a o ničom, to ma rozhodne vôbec nebavilo. V druhej polke filmu konečne nejaká dráma, ale aj táto nádejná dejová vetva bola akosi rýchlo zažehnaná. Škoda, vyzeralo to podľa popisu celkom nádejne, a obzvlášť to zaradenie do "mysteriózneho" žánru mi imponovalo. Dokonca oficiálne je film žánrovo zaradený ako "erotic psychological drama" - to znelo veru lákavo, ale napokon žiadna sláva! P.S. Atmosféra Pantellerie bolo asi to najlepšie z celého filmu. ()

Reklama

Triple H 

všechny recenze uživatele

Pekná kamera, prostredie a chytľavá letná atmosféra. Fiennes si to užíva a Tilda Swinton v závere aj dobre zahrá. Inak je to ale strašne uondaná pseudoartovka, ktorá sa ťahá ako sopel a nudí. Ono nie je ktovieako zábavné sledovať partičku pracháčov ako sa mátožia po nejakom malebnom sicílskom prdelákove a striedavo sa nudia, dumajú, tliachajú o hovne, významne mlčia, alebo občas v jemných náznakoch riešia nejaké tie vzťahové pletky. Dve hodiny to vážne mať nemuselo. Vzhľadom na plážovú uváľanosť čo mu predchádzala mi záver prišiel zbytočne vážný a film ním nič nezískal. Atmošku by režisér vedel - dať mu niečo svižnejšie, môže to byť fajn vec. A kameramana by som bleskem zobral do nejakého poriadneho projektu. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Dospělácký milostní trojůhelník, opepřený zvědavou nedospělou čučoriedkou. Guadagnino labužnicky ujíždí na erotičnu obnažených ženských těl, skrývaných vášních a horkém jihoitalském podnebí. Dramatická linka jeho příběhu ale funguje na půl plynu. Film o dialozích s jediným otevřeným rozhovorem (hádka chlapů) - to by prošlo, být emocionální podpovrchové bublání mezi postavami silnější. Pořád ale alespoň autorsky originální, což mám rád. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní film, dlouho jsem nevěděla, co si o něm mám myslet, nebo jaký mám na něj názor, proto jsem šla do hodnocení zlaté střední cesty. Nakonec u toho i zůstanu. Tilda Swinton byla skvělá, i když za celý film toho moc neřekla, ale na celém filmu se mi líbila nejvíce. Není úplně ztělesněním krásy, ale to jí dělá zajímavou a svým způsobem i hezkou. Ralph Fiennes mi ze začátku přišel trochu otravný, ale během filmu mi přirostl k srdci, proto mě trochu mrzelo, jak to s ním dopadlo a taky se nám tam chlapec docela dost ukázal, takže klobouk dolů. Dakota se jako snad v každém svém filmu snažila být sexy a svůdná, ale na mě to nefungovalo, promiň Dakoto, tyhle role už neber. Příběhově je to trošku pomalejší, hlavně první půlka, ale ta druhá tomu dá emoce. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • Scéna z koncertu byla natočena na stadionu San Siro v Milánu před 70 000 diváky během koncertu italského zpěváka Jovanottiho. Tilda Swinton má společného přítele s Jovanottim, a tak se ho zeptali, jestli by jim mohl poskytnou 15 minut a diváci byli požádáni, aby křičeli „Marianne Lane“, než Jovanotti vyšel na pódium. (Jigvell)

Reklama

Reklama