Reklama

Reklama

Hvozd

(festivalový název)
  • Velká Británie The Hallow (více)
Trailer

Obsahy(1)

Adam a Clare sú mladý manželský pár, ktorý sa spoločne so svojím malým dieťatkom rozhodnú presťahovať na írsky vidiek. Chata sídliaca uprostred hôr však prináša viac starostí s rekonštrukciou, než aby vytvárala dojem pokojného domova s rodinnou atmosférou. Obavy z nového, doposiaľ nepoznaného prostredia ešte viac prehĺbi skúsenosť s neznámym návštevníkom, ktorý ich jedného večera nečakane vystraší na smrť. Miestny šerif danú udalosť uzavrie ako "privítanie" od tamojších, inak neškodných výtržníkov. Skutočnou príčinou návštevy je však bytosť omnoho desivejšia, ktorej teritóriom je práve okolie nového mladomanželského príbytku. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (193)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

V minulém roce, sou jenom tři horory, které by se dali nazvat naprostou peckou a tohle je jeden z nich. Na prvním místě je It Follows, druhé místo má Bone Tomahawk a třetí místo tady The Hallow. The Hallow exceluje tím, že jde proti zavedeným konvecím, které známe ze spousty hororů. Takže neni tu žádná parta nevybouřených nezletilců, kteří přijeli do strejdova starého domu dělat bordel, neni tu ani nic ve stylu : první noc - hm divný zvuky jdou z domu, pes vyje a mně přestaly smrdět nohy, druhá noc - hm divný zvuky sou častější, venku je divná plíseň a ten pes se chová divně a nakonec, třetí noc - pes zmizel, manželka je hysterická a něco nám škrábe na dveře co s tím ? Nic takového tady neni, hned druhou noc se to rozjede na plno a film vás nenechá vydechnout než východem slunce. Co se týče těch pár herců, tak Joseph a Bojana, film táhnou úplně v pohodě a podávají vynikající výkon. Zdejší bubáci sou fakt odporní, potkat je někde, tak si cvrknu do kalhot, ta proměna Cory je nechutná (však pozor na oči, to platí pro všechny) a zrůdná. Přestože zde neni moc gore, jedna useklá hlava, chudák pes a následně východ slunce na jedno monstrum, tak si fakt tvůrci dali záležet, nepůsobí to lacině a musel sem si tyhle scénky přehrát znova. Doporučuji pustit v noci a nejlépe když nikdo neni doma, zážitek bude stát za to, je to potvrzené a úspěch zaručen. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

The Hallow patřil mezi velmi očekávané horory a naštěstí svůj hype dokázal slušně obstát a letos jej topka určitě nemine. Plusem je, že od 30. minuty film nepolevuje tempo a drží diváka v napětí i v ryze atmosférickém kabátku až do závěrečných titulků. Film má úžasnou technickou stránku, temný les Irské krajiny je působivou destinací, proměna hlavního hrdiny za celý film je neskutečná!! a samotné příšery vypadají perfektně ( Snad po 5 letech konečně pořádný Monster horor s perfektními masky). Škoda, že film absentuje po stránce Gore a příliš se zde netlačí na pilu, ale přesto něžnější pohlaví by snad mohl i Hallow vyděsit. Solidní žánrovka. Story 5/10, Atmosféra 8/10, Gore 1/10, Vizuál 8/10, Akce 6/10, Napětí 8/10, Humor NE, Zábavnost 8/10. 80% ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Příběhy opírající se o místní legendy a „pohádkové“ bytosti sice málokdy dokáží zcela uspokojit má očekávání, ale Hardy si mě na svou stranu získal především místem, kde se jeho příběh odehrával. V Irsku jsem nějakou dobu žil a pracoval, takže mám tamní krajinu velice rád a okolí města Galway jsem samozřejmě navštívil. Bylo tedy jasné, že nějaké body ode mně tvůrci dostanou i v případě, že by samotný děj stál za starou belu. To se naštěstí nepotvrdilo, za což jsem samozřejmě rád. Na rozdíl od některých diváckých ohlasů mi ani nevadilo, že režisér až příliš brzy vytáhl většinu svých trumfů na stůl. Postupné budování atmosféry mu totiž viditelně dělalo problémy již ve chvíli, kdy byl Adam uvězněn v kufru auta a tak bylo potřeba pořádně přitvrdit, jinak by mu to spousta lidí vypla už v půlce. Lesní bytosti terorizující vyděšenou rodinku v lese a posléze i jejich domě nevypadaly vůbec špatně, ale souhlasím s názory, že dokud byly alespoň částečně zahalené tmou, vypadaly mnohem děsivěji, než na světle. Právě v těchto okamžicích jsem pocítil i závan mírného napětí a atmosféra se začala konečně lepšit. Čemuž samozřejmě dopomohli i docela slušné speciální efekty (postupná Adamova přeměna, snaha matky ubránit sebe i dítě na půdě). Přece jenom jsem však postrádal propracovanější závěr filmu, který sebou přinesl nejen kupu nelogičností, ale začal nevábně zavánět i trapností. Z daného námětu se totiž dalo vytěžit mnohem více a kupříkladu doupě příšer mi přišlo naprosto nevyužité. Hvozd však jako takový nakonec dokázal nesklouznout pod hranici průměrnosti a zůstal balancovat na její hraně. Škoda jen, že si s tím Hardy více nepohrál, mohla to být opravdu skvělá podívaná, protože samotná myšlenka nebyla vůbec špatná. 60% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Koprodukční snímek „Hvozd“ je snímkem atmosférickým a přitom explicitním, jedná se o snímek, kde je horor prezentován jak formou psychologickou, tak i formou vizuální. A za mě to funguje. Atmosféra je doplňována velmi drsným provedením, což nakonec graduje ve velmi nepříjemný, místy až symbolický závěr, který má ještě takovou skoro až dětinsky hororovou dohru v titulcích. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem měl v merku kvůli jediné avšak veledůležité věci - líbil se mi plakát. Tak proč to nezkusit. A sakra dobře jsem udělal. Les vypadá krásně pochmurně i ve dne, natož v noci. Manželský pár mi sednul a osazenstvo lesa bylo opravdu hezky udělané. Nejvíce se mi líbila proměna hlavního hrdiny, kterému jsem prostě nemohl nefandit obzvláště potom, co tak hezky vytunil kosu. Příšer si užije divák více než dost, atmosféra je hustá jak ranní mlha a tak jediným velkým mínusem zůstává, že po zhlédnutí snímku Asia Power prohlásila, že na dnešní výlet do lesa se*e, a pro její stromek mám jít sám :-D ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Během závěrečných titulků následuje ještě jedna krátká scéna. (noelcoward73)

Související novinky

Jak je těžké lapit Vránu

Jak je těžké lapit Vránu

04.01.2015

Kolem nové adaptace slavného komiksu se motá již několik let spousta tvůrců a problémy nekončí. Režijní stoličku opustil s projektem dlouho spjatý F. Javier Gutiérrez, místo toho se připravuje na… (více)

Reklama

Reklama