Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lietadlo vracajúce sa s členmi futbalového tímu stroskotá na opustenom ostrove. Zachráni sa iba časť posádky, s klesajúcimi zásobami jedla a pitnej vody však počet preživších klesá. Pri uvažovaní, ako sa zachrániť a ako si obstarať potravu, čoskoro všetci zistia, že pud sebazáchrany je v mysliach niektorých zakorenený tak hlboko, že sú kvôli nemu ochotní vykonať čokoľvek. Naozaj čokoľvek... (baclajean)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (21)

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Filmů o trosečnících je velmi málo a ještě míň jich vzniklo v posledních deseti letech. Kdybych to měl ještě zúžit, tak absoultní minimum jich za něco stojí a Eden mezi ně nepatří. Příběh sleduje členy fotbalového týmu + pár lidí okolo, kteří ztroskotají na ostrově a víc než o přežití jde o jejich psychologickou stránku. Což by nebylo zlé, ale ubírá to na uvěřitelnosti. Naši hrdinové totiž místo průzkumu ostrova a snažení se najít jído raději hrají fotbálek na pláži. Když už se tedy uráčí něco dělat, tak si film hraje s myšlenkou, že se z člověka v takové situaci stává zvíře. Ano, to je nejspíš pravda, ale za 10 dní když nikdo nehladoví? Holky navíc mají po celou tu dobu nejspíš stále své Schauma u sebe a většině chlapů nenaroste na xichtě jediny chlup. A třešnička pak je, že se celou dobu jen perou a hádají o jídlo z letadla, ale že by někoho napadlo zkusit chytit rybu? Ne, to je napadne až když jídlo opravdu dojde... Jednoduše ten film je jak nějaká povrchní představa naivního velkoměšťáka, který v životě neviděl špínu a šamponek dle něj zůstáva šamponkem i když je v ohrožení života. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Sexy dobrodružství šlehnuté pořádnou dávkou napětí a nečekaných zvratů? Nečekejte! Na hřišti se poplácávali po zádech, tady brzy neznají bratra. Návrat fotbalového týmu letadlem se mění v drama o základních instinktech a touze přežít. Respektive by se jím rádo stalo. Jenže stavět na nijakých základech se moc nedá. Všechno je uspěchané, z přátel se stávají neomalená hovádka jen po pár dnech, přesto tvůrci s ničím zajímavým nepřijdou. Namísto vykreslení osudů zbídačených trosečníků tady máme marný pokus o psychologické drama, u kterého jen můžeme přemýšlet, kdo se choval víc absurdně: tvůrci nebo postavy na plátně? ()

Reklama

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem vlastně příběh jako ve filmu "Přežít", ale na sluníčku a pláži ... místo toho jsem koukal na vyběhané, našampónované, namachrované a úplně debilní "teen" osoby ... pokud by se nějaká skupinka ve snaze přežít na pustém ostrově opravdu chovala takto, tak by nejspíš nepřežil nikdo a jen bych jim to i přál ... byli mi nesympatičtí všichni už od začátku ... a pak mě tou debilitou tak nudili, že jsem u toho málem usnul ... by mě zajímalo, jak by se v takové situaci zachoval pan scénárista ... když si to představuje třeba takto ... úplně jak z dementama ... proseděná nuda ... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, na malém prostoru se jim povedlo rozehrát docela dobré drama, které má místy dokonce i neočekávané zvraty. To není na takový film úplně málo. Postavy jsou dobré a vy chápete jejich motivace a skutečnost, že taková situace snadno povede k tomu, že se některé mysli vyšinou. Kdo přežije? A přežije někdo? Drsná otázka. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pád do moře letadla plného čutálistů přežije patnáct lidí, kteří uvíznou na malém ostrově. Netrvá to dlouho a všichni se začnou chovat jako hovada, což by se mělo připsat vypjaté situaci s nedostatkem vody a jídla, ale bylo to spíš proto, že všichni zúčastnění byli idioti. Nesympatické a hloupé postavy se tu bezdůvodně tloukly, uzavíraly frakce, vyšukávaly (byly tu i dvě holky) a tak podobně. A protože to byli fotbalisti, občas utrousili cosi o důležitosti týmu, na což stejně všichni kašlali. Že byli všichni neustále oholení a učesaní asi ani nemusím dodávat. Malé plus zaslouží prostředí, ale jinak bída. 10% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Prevažná časť natáčania prebiehala na ostrovoch v Malajzii. (MikaelSVK)
  • Na konci filmu, po jednom z větších vlnobití, lze pozorovat, jak voda na pláži změní nápis z klád ze slova HELP (=pomoc) na HELL (=peklo). (Prochy38)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno