Reklama

Reklama

Kazoku wa curai jo

  • Japonsko 家族はつらいよ (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Manželé Šúzó (Isao Hašizume) a Tomiko (Kazuko Jošijuki) spolu žijí už 50 let ve velkém domě s dětmi i vnoučaty. Jednoho dne se Šúzó vrátí domů a Tomiko mu připomíná, že má narozeniny. Když dostane otázku, co by si přála za dárek, vytahuje k velkému překvapení svého manžela předvyplněný dokument k rozvodu. Situace zasahuje pochopitelně celou rodinu, která se schází k velké poradě. Kolotoč bláznivých scén tak může začít. (ing.man)

(více)

Recenze (8)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Pohodová podívaná, na kterou si Jamada přizval herce již z Tokijské rodiny (ten film byl ovšem lepší). Tohle je spíše náhled do takové normální rodiny, kde to poměrně klape, až na to, že to vlastně neklape, ale vlastně klape. Tedy má to prostě své mouchy a divák se v nich může vidět a říkat si, že je to všude stejné. Čili na filmu je dobré, že se s ním starší divák dokáže ztotožnit. Jinak je to průměrný film, který má skvěle ozvučené závěrečné titulky. Rodinná podívaná na klidný večer či odpoledne. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Trochu som sa obával kedy to príde. Jamada je výborný režisér. Ale už jeho predchádzajúci film vyžadoval z mojej strany určité ústupky. Čo som bol schopný tolerovať tam, v tomto prípade už tolerovať nemôžem. A to z niekoľkých dôvodov. Po prvé, snaha o komediálne prvky Jamadovy nejde. Sú silené, nevypointované a situačné, ale nevychádzajú z prirodzenosti. Majú podporiť určitú situáciu a robia to bohužiaľ veľmi okato. Oproti tomu taký Kitano to servíruje aj uprostred drsných scén a rozosmeje. Ďalšia vec je vypožičiavanie si motívov už z jeho predchádzajúcich filmov, ktoré až v tomto prípade narážajú na veľmi strikné mantinely. Neprekračuje ich a je vo svojom rozprávačskom ume nezaujímavý. Poteší využitie starých známych. Mám taký pocit, že Jamada už točí filmy len s kamošmi rovnakého veku. A rovnako veľké plus za neskutočne nádhernú Jú Aoi. Ale inak je film naozaj len priemerným kúskom. Ktorý sa stratí nie len v rámci žánru popri iných Japonských filmoch, ale aj bohužiaľ v Jamadovej filmografií. DODATOK: po zhliadnutí druhej časti zvyšujem hodnotenie o 1*. Pravdou je, že je to akési Jamadovo vysporiadanie sa so starobou a to čo pred DODATKOM píšem je veľmi skreslené. Po druhom zhliadnutí a v spojení s druhou časťou tu máme filmársky, charakterovo a myšlienkovo veľmi príjemný nábeh na trilógiu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tentokrát trochu iný Jamada. Síce sa zase rozoberajú rodinné problémy troj generačnej rodiny, v ktorej sa babka bez akéhokoľvek predošlého náznaku, chce s dedkom zrazu rozviesť, ale je to podané komediálne a má to svižné tempo. Každý jeden člen ma bavil. Niektorí mi boli sympatickí (najmladší syn, ktorý drží s matkou, jeho nevesta, večne frfľajúci dedko) ostatní ma bavili svojimi nedostatkami alebo až hlúposťou (dcéra a jej idiotský manžel). Niekoľkokrát som sa aj zasmial nahlas. Humor je tak akurát bláznivý, aby nebol trápny alebo nejak nevkusný. A finále, v ktorom sa to všetko nejak utrasie, je vydarené. Japonská mentalita ma baví čím ďalej tým viac. Teším sa na ďalšie trampoty tejto rodinky a som zvedavý, čo Jamada vymyslí. 8/10. ()

Hem.m odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá sračka. Slova ani nedokáží popsat jaký hovno toto je. Je to jako telenovela, ale bez vtipných prvků jako přehrávání atd.. Určitě by se to dostalo do 5 nejhorších filmů, který jsem kdy viděl, protože po celou dobu sledování jsem měl chuť tvůrcům fyzicky ublížit. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Milé, zábavné a trochu i poučné komediální drama s kvalitním hereckým obsazením (ač výjimky by se našly) a mnoha úsměvnými momenty, ostatně na nich stojí většina kouzla celého filmu. Potěšila mne účast mé oblíbenkyně (Aoi Yu) i hudba od mistra, ač zde nějakou divokou symfonii předvést nemohl - přesto podstatu filmu vystihuje víc než dobře a hudba sedí jak se sluší a patří. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Divácky velice vstřícný film, pochopitelný napříč celým světem, s širokou škálou humoru, ve které si něco najde jak fanda britcomového cynismu, tak i fandové legračních pádů. Výsledkem je milý, neurážející film, pojednávající o vážném tématu (s opřením o nejedno další) s humorem a veskrze sympatickými postavami. Plyne se to svým tempem, nenudí to, ale ani výrazně nebaví a ve finále přijde trocha očekaváného dojáku. Účel to plní hezky, akorát se jedná o film, který bohatě stačí vidět jednou, jelikož ve mě nic skutečně výraznějšího nezanechal. A ani samotný scénář nepřichází s čímkoli přelomovým. Popravdě si z toho nejvíc budu pamatovat odkazy na Ozua (občas přítomné i v úhlech kamery) a skvělé úvodní a závěrečné titulky. 3* ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná věc na nedělní odpoledne. Pokud to berete velmi zlehka, nevezme vám to chuť do dvojky. Jamadovi prostě táhne na devadesátku a to už o sobě něco vypovídá. Klišé mu nevadí, rád se vyzná z nostalgické lásky ke starým klasikům (tady např Ozuovi) a kritikům jak je ScarPoul se podle mě hlasitě směje do očí. Lidi v jeho věku vidí prostě všechno úplně, ale úplně jinak a pokud ještě udrží moč i megafon, nechme ho točit. Jo a Yuu Aoi krásně dozrála <3. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Jak by to mohlo působit naprosto mimoevropsky, tak vztahový problém, jaký tady Jódži Jamada popisuje, se mi zdá býti viditelný napříč celým světem.. Takzvaný syndrom RHS, tedy situace, kdy se manžel z důvodu odchodu do důchodu napevno připoutá k manželce, která třeba dokonce celý život fungovala jako žena v domácnosti, tedy její denní režim byl plně podvolen manželově pracovnímu dni.. A najednou si zbyli a musí tak po letech manželství doopravdy zjistit, co je, kdo zač.. Tohle je však tak razantní změna, že pro manželku je nově nastavený stav nepřípustný a jako jediné řešení vidí rozvod, tedy možnost poprvé se postavit na vlastní nohy.. Jak by se dalo čekat, že třeba důvod nevěry bude hlavním, tak vůbec a nejčastějším důvodem je nesoulad osobností obou manželů... Snímek je taková velká pohoda, která má hlavně za cíl pobavit.. Jen je to někdy takové vyprahlé a zbytečně střídá klišé. Nicméně děda táhne! Taková rodinná komedie.. Škoda, že ten závěr je tak zbytečně šťastný... 60% ()

Reklama

Reklama