Reklama

Reklama

Kurt Cobain: Montage of Heck

  • Česko Cobain (více)
Z akcí
USA, 2015, 132 min (Alternativní 127 min)

Seznamte se s osudy Kurta Cobaina prostřednictvím prvního autorizovaného dokumentu, který se navíc řadí mezi ty nejobjevnější a nejdůvěrnější. Na Cenu Akademie® nominovaný tvůrce Brett Morgen zkušeně smíchal Cobainovy osobní hudební archivy, dosud neuvedené fi lmové záběry, animace a objevné rozhovory s rodinnými příslušníky a nejbližšími přáteli a vytvořil niterný a detailní fi lmový portrét, který zachycuje Kurta jako nonkonformního umělce a sleduje ho od počátků jeho hudební kariéry. Fanoušci a současníci Nirvany se o Cobainovi dozví informace, které dosud netušili, a ti, kteří Cobaina a jeho hudbu objevili nedávno, pochopí, proč se z něj stala nesmrtelná legenda. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Z akcí

Recenze (174)

Gore 

všechny recenze uživatele

Pokud někdo četl knihy Těžší než nebe a Come As You Are, tak zde nenašel nic nového nebo objevného, navíc zde chybí větší kontinuita v čase, ale na druhou stranu psychedelické výjevy jsou povedené a do celého vyznění sedí. Dokument má dost chyb, a je vidět, že do toho musela hodně krafat Courtney, ale jako fanoušek Kurta je mou povinností trošku hodnocení nadsadit. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Tematem jde o velmi silny dokument. O Kurtovych demonech se dozvime hlavne z psychedelickych montazi z jeho zapisku, ktere nastesti zabiraji velkou cast stopaze. Rozhovoru je minimum a zoufale jim schazi konfrontacni prvek. Animovane pasaze jsou celkem zbytecne, vzhledem k tomu, ze co ukazuji, asi neni vubec pravda (viz. http://thetalkhouse.com/music/talks/buzz-osborne-the-melvins-talks/). Takze ve vysledku dostaneme jen film utocici na emocni vlnu, kde se fanousek nedozvi nic noveho a neznaly divak si odnese spoustu nesmyslu. ()

Reklama

Blackhawks 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělé !! Předčilo to mé očekávání a dvě hodiny uběhly jak nic.. ty animace z Kurtova života doplněné hudbou a hlasem z nahrávek byly dokonalé. Myslím, že tenhle film si zamiluje každý, kdo má Cobaina a Nirvanu rád, a i když ví téměř vše, co má opravdový fanoušek vědět. Velice povedené a propracované k dokonalosti. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Roztržitý dokument, plný hesel a citací samotného Kurta Cobaina, spousty zajímavých rozhovorů a hlavně záběrů, nejen ze soukromí, které jsme ještě neměli možnost vidět. Škoda jen, že nevyzpovídali i Davea Grohla. Je tu spousta ilustrací a animací, které hezky dotvářejí dokument jako celek.. Které dotvářejí jeho roztržitou, nejasnou a složitou osobnost. Za mou maličkost plný počet, jak jinak... Byl jsem v životě na mnoha, na desítkách koncertů, možná i stovkách, ale navždy mě bude mrzet, že Nirvana mi unikla... navždy.. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Povedenej dokument, hlavně do doby, než tam nakráčí Courtney (btw strávit s touhle ženskou byť jen jeden den, tak si tu hlavu prostřelím taky...). Kurt byl hodně složitá povaha a při pohledu na jeho dětství, resp. mládí se ani není čemu divit. Svojí hudbou ovlivnil spoustu lidí a byl rozhodně nejzásadnější rockovou postavou poslední dekády, kdy hudba ještě za něco stála, přestože on tohle nikdy nechtěl, vzor naprosté antihvězdy, a i když o tomhle kecá kdejaká star, jak jí ta sláva hrozně unavuje, Kurtovi to rozhodně věřím. Dokument skalním fanouškům asi nepřinese nic moc nového (to už asi ani nejde), ale nabízí zajímavý pohled na rozervanou duši jednoho hudebního génia. (Vrchol filmu: záběry Kurta z dětství a záběry, kdy Kurt není rockovou hvězdou, ale ("trochu" neortodoxním) rodičem). A btw zapomeňte na Smells Like Teen Spirit, tohle je teprv pecka! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Podľa rozhovoru s Vanity Fair s režisérom Brettom Morgenom, po tom, čo Frances Bean Cobain videla film na premiére Sundance, Morgen ju sprevádzal späť k autu. Pred odchodom ho Frances objala a povedala: "You made the film I wanted to see." (WalterIK7)
  • Po premiéře snímku se také ozvali Cobainovi přátelé, kteří řadu ze zveřejněných věcí označili za nesmysly. Buzz Osborne z kapely Melvins, který s Cobainem vyrůstal, například zpochybnil nejen vyprávění Courtney Love, ale i emotivní historku o prvním sexu, který měl Cobain mít s postiženou dívkou z domu, kam s kámoši chodili krást chlast. Cobain si ji prý vymyslel, protože si rád dělal z lidí srandu. (Zdroj: Mladá fronta DNES) (hippyman)

Reklama

Reklama