Reklama

Reklama

Kurt Cobain: Montage of Heck

  • Česko Cobain (více)
Z akcí
USA, 2015, 132 min (Alternativní 127 min)

Seznamte se s osudy Kurta Cobaina prostřednictvím prvního autorizovaného dokumentu, který se navíc řadí mezi ty nejobjevnější a nejdůvěrnější. Na Cenu Akademie® nominovaný tvůrce Brett Morgen zkušeně smíchal Cobainovy osobní hudební archivy, dosud neuvedené fi lmové záběry, animace a objevné rozhovory s rodinnými příslušníky a nejbližšími přáteli a vytvořil niterný a detailní fi lmový portrét, který zachycuje Kurta jako nonkonformního umělce a sleduje ho od počátků jeho hudební kariéry. Fanoušci a současníci Nirvany se o Cobainovi dozví informace, které dosud netušili, a ti, kteří Cobaina a jeho hudbu objevili nedávno, pochopí, proč se z něj stala nesmrtelná legenda. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Z akcí

Recenze (174)

ghatos 

všechny recenze uživatele

Ono to vypadá jako klasický dokument o padlé hvězdě, avšak daleko více mi to připomínalo těžké depresivní feťácké drama. Takové biografické Requiem za sen. Bohužel se často opakuje vzorec, kdy mimořádný talent se nedaří oprostit od negativních vlastností. Ty se kontinuálně rozvíjejí s rostoucím úspěchem (neúspěchem) a nakonec daného jedince zahubí. Tihle lidé se nechtějí zachránit. Potřebují pomoc druhých. Když ji nenajdou, tak cesta k rozpadu osobnosti, bolesti a šílenství je otevřena dokořán... . Je úžasné, že i po tolika letech je v hudbě K. Cobaina tolik zvláštní energie a přitahujícího sdělení...nevyprchalo to. Proč tomu tak je? Autenticita. 78%. ()

Lucindajet 

všechny recenze uživatele

Záběry z dětství, kreslený scénky nebo orchestrální Smells Like Teen Spirit stojí fakt za to. Už od dětství byl Kurt solidně rozbitej díky rodičům a se vším okolo a Courtney jako třešničkou to byl asi nevyhnutelnej konec. Co postrádám je Dave Grohl. Vím že to není o Nirvanně ale nemyslím, že by byl nedostatečn blízký, jak Brett Morgen prohlásil, jenže to by se s Courtney museli kámošit, že. Nejsem odborník přes tyhle konspirační teorie, nicméně Courtney je zde líčena ve velice pozitivním smyslu a to jí nežeru ani trochu. Ukončení dokumentu třema slovama mě namíchlo, sdílím názor s uživatelem zsn o tom, co vše tam ještě mohlo a mělo být ať už o okolnostech kolem smrti nebo rozhovorem s Frances. ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Animované pasáže boli zaujímavé, Cobainove detstvo, školské obdobie a láska k umeniu nemenej. O to viac však zamrzí, že mnoho informácií z dokumentu o ňom bolo už dávno známych a vo výsledku ma tak ani nemohlo nič prekvapiť (čo je však na druhej strane dobré, keďže to len dokazuje, že je Kurt obyčajný človek s vlastnými problémami a poruchami, nie len kontroverzná superstar). Prekvapivo sa dokument nezaoberal Kurtovou smrťou (to už zvládli ostatné dokumenty, nesúce sa len na kontroverznom vzťahu s Courtney), ale jeho životom, čo je správne a ľudské. Nakoniec tak môj jediný väčší problém bol, že ma to nijak emocionálne nezasiahlo, asi preto, že Kurt ani Nirvana nikdy neboli veľmi dôležitou súčasťou môjho života. ()

Stanislav_H 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré, protože tam lze nalézt informace/pasáže, které za těch dvacet let zveřejněny nebyly a nejsou nezajímavé. Animované sekvence jsou za podpory související audio složky výborné, navíc nepostrádají čaro doby a prostredie. Celkově jich mohlo být mnohem více. Jako celek má ale dokument zejména tu vadu, že působí dojmem, že nad final podobou nerozhodoval pouze jeho hlavní tvůrce. ()

Blackhawks 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělé !! Předčilo to mé očekávání a dvě hodiny uběhly jak nic.. ty animace z Kurtova života doplněné hudbou a hlasem z nahrávek byly dokonalé. Myslím, že tenhle film si zamiluje každý, kdo má Cobaina a Nirvanu rád, a i když ví téměř vše, co má opravdový fanoušek vědět. Velice povedené a propracované k dokonalosti. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Po premiéře snímku se také ozvali Cobainovi přátelé, kteří řadu ze zveřejněných věcí označili za nesmysly. Buzz Osborne z kapely Melvins, který s Cobainem vyrůstal, například zpochybnil nejen vyprávění Courtney Love, ale i emotivní historku o prvním sexu, který měl Cobain mít s postiženou dívkou z domu, kam s kámoši chodili krást chlast. Cobain si ji prý vymyslel, protože si rád dělal z lidí srandu. (Zdroj: Mladá fronta DNES) (hippyman)

Reklama

Reklama