Reklama

Reklama

Kvůli úbytku zdrojů a přelidnění se lidé začínají poohlížet po novém útočišti a to nejbližší je planeta Mars. Začínají tedy s projektem teraformace, záměrné přeměně atmosféry, teploty a přírodních podmínek na vhodných pro lidi. V rámci tohoto projektu se na Mars dostanou švábi, kde zmutují. V roce 2599 je na Mars posláno patnáct chudých Japonců, aby se o šváby postarali. (Zíza)

(více)

Recenze (24)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co si budeme nalhávat, Takashi Miike je prostě můj oblíbený tvůrce, a v podstatě cokoli, co natočí, je pro mě zajímavé. Tedy už je strašně moc vidět, jak ho přitahuje manga, jenže je také moc vidět, jak dokonale má zvládnutou vizuální a technickou stránku filmu. Na tohle se prostě skvěle kouká. Jasně, že příběh, není nic moc, ale vizuálně je to pro mě uhrančivé. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Uspěchané tak moc, že si člověk nedokáže vytvořit žádný vztah k postavám a je fuk, že umírají. Předpokládám, že v předloze některé smrti byly mnohem zajímavější i emoční, ale tady to prostě nefunguje, když umírají jak na běžícím pásu, aniž by se s nimi mohl divák pořádně seznámit. Proto na mě působila poněkud nepatřičně odhalená minulost jednoho z posádky (Itóa a Takei nepočítám, to byl jen takový frk). Kromě důkazu, že Japonsko si s efekty polepšilo to nemá co nabídnout. Ačkoliv to má takové skvělé obsazení, nikdo ne nemůže pořádně projevit a v podstatě všichni jsou buď maniaci, nebo takoví ti šónenovsky hodní lidé, co křičí, když se děje bezpráví a pak se postaví „zlu“. V podstatě jediná postava, která se mi zalíbila, byla Honda Kó, ale to bude i tím, že ho ztvárnil Oguri Šun a ten ví, jak zazářit na malém prostoru. Slaboučké 3*. Řekla bych, že si to nejvíc užije ten, kdo zná předlohu a všechny vztahy, minulosti, budoucnosti a současnosti postav… ()

Reklama

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Ještě teď mi po některých částech vytéká mozek ušima. Netuším, proč se tu tváří, že je to druhá cesta na Mars, když je to ta první.:) První série anime pro mě neměla chybu. Druhá neměla nic a tohle ... to je ... uh... tolik logických chyb ... a několik božských pasáží a úchylnotí.Jdu si přečíst mangu, která bude nakonec asi nejlepší. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slušné technické spracovanie, zaujímavá pointa, ale k obsadeniu ťažko niečo napísať, keďže sa to postavami a ich koncami len tak hemží... Pozrel som to len a len kvôli prítomnosti Kanea Kosugiho. Trošku mi to pripomenulo časy, kedy letel Guyver - myslím tým jeho hranú verziu. Kreslenú mangu moc nemusím, ale live action si pozriem každú adaptáciu a táto nebola na zahodenie. Samozrejme pre človeka, ktorú japonskú tvorbu a najmä mangu a nebodaj live action moc nemusí, bude toto možno aj odpad, ale ja som to zvládol a neľutujem. Ďalšia skúsenosť. :) ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V roku 2599 je na Mars vyslaná posádka japonských kriminálnikov, ktorí majú za úlohu zmapovať prostredie a zistiť, či sa dá na planéte žiť. Po príchode zisťujú, že život na planéte je možný, ale je už dávno obsadená brutálnymi chrobákmi, ktorí sú pripravení brániť svoje územie. - Bavilo ma to ovela viac ako režisérov predchádzajúci horor Yakuza Apocalypse, ktorý bol totálnou katastrofou, ale stále to nie je nič extra. Akcia začne už v prvých minútach a súboje sú parádne. Nápady sú tu kreatívne, digitálne spracovanie nie je príliš úderné a bodycount sa tu ak počítam aj chrobákov dá rátať v stovkách, takže zábava je to svižná, ale z hororového hladiska dosť neuspokojivá. Pán Takashi Miike by mal konečne začať rozmýšlať nad režijným dôchodkom, pretože to, ako si v posledných rokoch ničí svoju parádne nakopnutú hororovú kariéru, je až bolestivé. + herečka z Tag ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama