Reklama

Reklama

Mune - Strážce měsíce

  • Česko Mune (festivalový název) (více)
Trailer 2

Aniž by o to žádal, je malý Mune, snílek a šibal, v bájném světě jmenován strážcem Měsíce, tedy tím, kdo přináší noc a bdí nad sny. Mune ale přitahuje katastrofy a omylem umožní strážci temna, aby ukradl Slunce. S pomocí hrdého strážce Slunce Sohona a křehké Ciry se Mune vydává za neobyčejným dobrodružstvím, jež z něj učiní legendu mezi strážci! (Freeman Ent.)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (76)

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Jsem osobně rád za každý ne-americký animák, který je pořádně odvedený (tudíž, nemluvím o filmech typu Malý dráček Kokosáček). A tady máme jeden z těch povedených kousků. Čekal jsem naprostou bombu. Dostal jsem něco, z čeho jsem měl podobný pocit, jako z Brendana z Kellsu. To může být pro někoho ohromné doporučení, ale pozor. Spíš než nádhernou animaci, to má originální animaci. Ta je sice velice kvalitně udělaná, ale nemá ten ,,bum" efekt. Příběh se mi zdá až moc ,,ne-dětský". Je moc přeplácaný a matoucí. Mohu doporučit, ale nemá to na titul Nejlepší animák roku, jako jsem čekal. Novým kandidátem je Snoopy ve filmu ;-) ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Dávám 4*, ale myslím si, že aktuálních 67% je tu fajn. Má to "jinou" animaci, zajímavý svět (měsíc tažený pavučinami "snovým velbloudem", zaharpunované slunce, dvourozměrné sny), není to legrační, dějově prosté. Určitě nedoporučuju 3D. Z nedostatku času jsme byli. Minimální přidaná hodnota a s brýlemi je zbytečně tmavší. Budu chtít koupit DVD. ■ S odstupem a když s rovnám s jinými věcmi, kterým jsem dal 4* (např. Song Of The Sea), hodnocení snižuji. ()

Reklama

venalce 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na to, že příběh je prostinký právě tak, aby ho děti skously, tohle je prostě nádhera. Fantazii se meze nekladou a tenhle svět je tak víc než kouzelný. Možná je ho až škoda pro takový dětský příběh, tohle by si zasloužilo přinejmenším Pixar a nějakou tu silnější nosnou linku. Nápadů je tu na rozdávání, tenhle svět má neskutečný potenciál, každý zdejší tvor by si zasloužil vlastní příběh. Už dlouho jsem neviděla něco tak krásného a překypujícího fantazií. ()

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka s hlubokými poselstvími lehce naznačenými, ale pro děti to stačí. Někdy stačí do dětské mysli zasít semínko a časem vyroste... Měsíc a podvědomí jsou spojité nádoby. Podvědomí k nám promlouvá skrze sny. Strachy z podvědomí vylézají i do denního vědomí, pokud se s nimi nepracuje a soustaně se potlačují a zlehčují. Jsem ráda, že se dělají takové moudré pohádky, podobně jako Ledové královstí. ()

Crixus 

všechny recenze uživatele

Tak pro mě docela příjemné překvapení. Když jsem viděl každý týden v kině trailer na tenhle film, tak jsem si myslel co to nebude za blbost. Ale včera jsem prostě potřeboval vypnout a to mi jde nejlépe v kině, tak jsem si řekl že zkusím tuhle pohádku. Nelituji! Pobavila. Zaujala. Potěšila. A animace ve snech se mi strašně líbila. Možná na to zajdu ještě jednou, než to stáhnou z kin. ()

Galerie (54)

Související novinky

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno