Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá vědkyně se snaží najít způsob, jak zachránit umírající Zemi. Najde muže, který se žene za poslední lodí opouštějící planetu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

silentname 

všechny recenze uživatele

"IO" svojich divákov dokáže maximálne utrápiť. Nekonečnou 96 minút trvajúcou nudou. Nemôžem to inak povedať, lebo taká je realita. Margaret Qualley je podľa mňa dobrá herečka a veril som jej tú rolu. Vizuálne to síce moc neponúka, ale má to pár momentiek, ktoré stoja za to. Čo sa ostatného týka, tak je toto skutočne zúfalstvo, kde človek čaká, kedy to konečne skončí, alebo kedy sa niekam posunieme, lebo toto je večné smerovanie od ničoho k ničomu. Neviem čo by som na tom ohodnotil ako zaujímavé. Nechcel som spoznať tieto postavy, nechcel som vedieť k čomu dospeje (viac-menej je to zrejmé) a okrem toho tým dialógom som často neveril. Je to pomalé, vlečie sa to a reálne to nemá nič na ponúknutie. Popravde ani neviem čo viac povedať. Je to proste obrovská a nekonečná nuda. Pozrite si radšej niečo iné. Hodnotenie: D+ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj na Netflixe človek občas natrafí na chobotinu. A pritom námet sa zdal celkom zaujímavý - všetci opustili Zem a tam len jedna vedkyňa, čo sa snaží ešte niečo dokázať. Avšak tie hlavné dejové linky neboli dotiahnuté. Napríklad tá medzi otcom a dcérou, to si divák len môže domýšľať, že čo a prečo. Záver tiež taký nedorobený, nedovysvetlený.... Veľmi rozpačitý dojem. Podpriemer. 40/100 ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Tady je hrozná škoda, že se do toho nenarvalo o pár mega víc a nepřidalo třeba hodina stopáže. Mně se to líbilo hodně, ale prostě tomu chybělo těch aspoň 40 minut, kde by to trošku nabralo obrátky. Ale věřím, že to byl úmysl. M. Qualley krásná a výborná a spolu s A. Mackiem to fakt mělo chemii a fungovalo to. Za mě hodně dobré, i když zdejší procenta mluví jinak. No tak to holt nebylo až tak akční. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po projíždění filmů z Netflixu, které jsem ještě neviděl, jsem se střetl se skutečností, že Netflix frčí na nízkonákladových sci-fárnách...což jednoznačně oceňuji. Škoda ale, že v případě IO to ze začátku vypadá, jak kdyby scénárista ze začátku okopíroval Marťana a s příchodem Anthony Mackieho, který asi měl být ten herecký tahoun, navíc nabídl brutální nudu, která nebere konce. Doslova. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Další postapokalyptický příběh na ekologické téma týkající se klimatických změn, které jsou v současnosti aktuálnější než kdy jindy. Moralizační proces je spuštěn v plné síle, i když to na první pohled vypadá spíše pesimisticky. Příběh pro diváky očekávající nějaké drama bude spíše zklamáním. Atmosféra se nese v poklidném rázu a místy snad i krapet fušuje do artu. Kromě hlavního problému tu máme dálkový milostný motiv, což připomene mnohé postarší sci-fi snímky, kde se to používalo vcelku hojně. Avšak postupně budují se milostný vztah mezi hlavními postavami striktně připomene hlavně snímek z roku 2017 ´Hora mezi námi´. V obou případech je ona běloška a on černoch. Je tato šablona náhoda? Snímek je po výpravné stránce přijatelně uvěřitelný, ale dějově trestuhodně plochý. Žádná scéna nijakým způsobem nevyniká a neutkví v paměti. Že je snímek spíše komorní by tak ani nevadilo, jen kdyby měl příběh nějakou hloubku. Kromě onoho milostného vztahu v době rostoucí klimatické zkázy tu skutečně není o co stát. ()

Zajímavosti (3)

  • Převážná část filmu se natáčela na observatoři la Côte d'Azur na jihu Francie, blízko města Nice. (zbyshek)
  • Měsíc Jupiteru IO je podle NASA vulkanické peklo, kde díky konstantní vysoké radiaci a teplotě je o něm nemožné přemýšlet jako o další destinaci pro lidstvo. (zbyshek)
  • První film, který se měl původně jmenovat „IO“ byl film Outland (1981). Tvůrci z původního pojmenování upustili kvůli tomu, že si lidé název filmu často pletli s číslovkou 10. (zbyshek)

Reklama

Reklama