Reklama

Reklama

Kde roste červené kapradí

  • Česko Červené kapradí (více)

Obsahy(1)

Vychází z jedné indiánské povídky o lásce dívky Andy a chlapce Dana, kteří se ztratí v zimě v lese a najdou je až na jaře, kde kolem jejich těl rostlo červené kapradí. Podle této povídky pojmenuje asi 12-ti letý Billy Coulmen své dvě štěnata loveckých psů, na které celé prázdniny dřel s dospělými chlapy v lese. Film je o přátelství chlapce a jeho dvou věrných psů, kteří mu v závěru filmu zachrání život, když jej v lese napadne puma. (ČSFD)

(více)

Recenze (32)

Mr.Roman 

všechny recenze uživatele

V prvom rade - NEČÍTAJTE SI OBSAH FILMU! Síce sa jedná o oficiálny text distribútora a končí tromi bodkami, no prezrádza všetko podstatné, kvôli čomu sa film oplatí vidieť. Je to naivný, gýčovitý film s primitívnym dejom, hrubozrnnou réžiou, zväčša obsadený pravdepodobne pomocníkmi z ochotníckeho divadla, zasadený do iritujúceho prostredia (nemôžem si pomôcť, ale mňa vždy ich nárečie, správanie a zvyky vždy iritovali) jednoduchého amerického juhu, ale, A to prosím ALE!, so záverom, ktorý doslova rozseká každého, aspoň trochu citlivého, diváka. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak ja by som bol radsej, keby sa on + ona skamaratili s vlkom, psickarskych filmov je tu kopa, a niektore su len vyslovene priemerne ...... ale ako rezisersky namakane, priroda nadherna , tak kvalitne dialogy som uz dlho nepocul. Z hercov som videl James Whitemore-a /Them 1954, Asfaltova Dzungle/ a vybornu beverly Garland..... a hoci Psy povazujem len za dalsiu faunu /mam rad uplne inu faunu ako psy/, filmarsky je to stara skola a vysoko kvalitna. Tu plati, ze starinka je kvalitnejsia nez mnohe moderne filmy : 92 % ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Námet je to určite pekný. Túžba chlapca po psovi je silná a vierohodná, veď kto ako malý netúžil po psovi (za predpokladu, že ho nemal). Všetko odohrávajúce sa na staromilskom vidieku, ešte k tomu na pomedzí divočiny, a so sympatickými postavami. Srší z toho príjemná, aj keď občas naivná, atmosféra. Záver so smutným koncom a nostalgiou je tiež veľmi pekný. Len by tu nesmeli byť isté zádrhely, ktoré mi pokazili filmový zážitok. 1. Chlapec je akýsi prieberčivý, veď ak chcem psa a sused má zadarmo šteňatá, nečakám a beriem ich a nie utratím ťažko zarobený a určite nie malý obnos peňazí a čakám stovky dní, len aby som mal čistokrvných loveckých psov. 2. Puma na človeka útočí iba ak tak v telke, v reále je to veľmi ojedinelé, človeka počuje na sto honov a vyhne sa mu. 3. No a keď chlapec začal so psami loviť medvedíky čistotné - čiže klasický lov pre kožušiny a pre peniaze, či dokonca pre súťaženie, mal som dosť. V čom je takýto lov a zabíjanie inakší od napr. zabíjania slonov pre kly? A jednom prípade ešte stínanie desiatokrokov starého stromu kvôli dolapeniu koristi - čo tak vypáliť celý les? Veľmi nepekný príklad toho, ako sa človek chová k prírode, nevhodný do rodinného filmu. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem natrefil na remake z roku 2003, ale v recenzích jsem se dočetl, že původní verze z roku 1974 je lepší, tak jsem si raději pustil ji. Čekal jsem sladkobolný kýč určený čoklofilům, ale toto očekávání tak trochu naplnil jen závěr filmu. Jinak to nebylo špatné. Zatímco v Praze jsou psi dobří hlavně k tomu, aby tady srali na chodníky, je pes na americkém venkově velmi užitečným zvířetem. Slouží k lovu, dokáže zatopit škodlivým mývalům a může člověka ochránit i před útokem pumy (velké kočkovité šelmy, samozřejmě). Psi jsou vlastně docela krásná zvířata, tedy aspoň v porovnání s mývalem. Film mě sice nerozplakal, ale ani neuspal, takže O. K. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Když jsem film viděl jako hodně hodně malý, pamatuju si, že jsme u něho brečeli celá rodina. Teď jsem si na něho vzpoměl a je to moc pěkný film o přátelství mladého chlapce a dvou psích kamarádů. Konec je fakt hodně smutný, ale o tom život je. I po těch létech mě film zkrátka dojmul a proto hodnotím plným počtem. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama