Reklama

Reklama

Se slovníkem v posteli

  • USA The Sleeping Dictionary (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve 30. letech 20. století přichází mladý, naivní důstojník John Truscott do britské kolonie Sarawak na Borneu, aby pomáhal s civilizováním kmene Iban. Poznává tamní zvyky a podle tradice dostane svůj "slovník do postele", krásnou Selimu, která je jeho služkou, milenkou a současně učitelkou jazyka a zvyků místních obyvatel. Navzdory varování se John a Selima do sebe vášnivě zamilují. Tradice však vztahy zakazuje. Ve chvíli, kdy se mladík po roce vrací se svou novou manželkou, žár vášně k Selimě opět vzplane a zesílí. Je vdaná za Ibana Belansaie a stará se o malé dítě. Ten se dozví, že se John se Selimou opět setkal, vplíží se do jeho domu a chce ho zabít. Za pokus o vraždu důstojníka je odsouzen k smrti. John je odhodlán obětovat kariéru lásce k Selimě, čímž se však ocitá v situaci, kdy mu půjde nejen o čest, ale také o život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Příběh alá Pocahontas, ale z Malajsie doby let řicátých. Jednak mě dostává to umístění tématu, pro antropologa obzvláště vypečené:) Jessica Alba navíc skutečně vypadá jako krásná míšenka, Hugh Dancy je taktéž přesvědčivý ve své roli civilizujícího Angličana, kterého prostředí donutí uvažovat jinak. Fajn jsou herci i ve vedlejších rolích, např. Emily Mortimer. Tento film má sice jednoduchou premisu, ale nedějí se v něm vydírácí a zneužívací scény diváka, žádné scénaristické úlety, poklidná linie je podepřena jak skvělou kamerou, výkony herců, tak především rozehranými emocemi, celkovou realističností, kterou ani nijak nekazí heppáč. Typ filmu a příběhu výborně zpracovaný, jak jsem to v rámci americko-evropského prostředí už dlouho neviděl. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Prijateľný celkom pozerateľný romantický filmík. Krásna príroda a kultúra kmeňov bola pôsobivá. Zvyčajne sa mi vo filmoch nepáči, keď sa príbeh odohráva aj po niekoľkých rokoch. Tentoraz to bolo celkom príjemne zamaskované stálym dejom. Hugh Dancy bol pekný, ale nezdala sa mi jeho rola dostatočne vypracovaná. Jessica podala obstojný výkon. 60% ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Slepenec několika žánrů mě příliš nebavil. Je to takový romantický film, který přechází až v telenovelu s dobrodružnými prvky. Celé to moc pohromadě nedrží a je to moc povrchní. Samozřejmě, že zlatým hřebem je tu nádherná Jessica Alba, jenže ani ta příběh kolonizátora, který se zamiluje do domorodé krásky, nezachraňuje. ()

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Prvých 24/36 filmu naprostá hrůza, kromě toho že jsem uslintával nad Jessicou (což by objektivně vůbec nemělo ovlivnit moje hodnocení, ale nebýt jí, tak film minu velkým obloukem). Ke konci, když se náš nemotorný klučina dostal do ouzkejch (žádná Pallas Athena mu na pomoc nepřišla) a začíná se rozhodovat racionálně (zavři oči a mysli na Anglii), se konečně film dostává z odpadu a vyšplhá se na velmi silné 2*. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Opravdu nechápu, kde tento film přišel k takovému nadhodnocení. Je to jedno velké klišé. Jessica alba je překrásná žena, ale to přeci neurčuje kvalitu filmu. Očekával jsem pomalu se rozvíjející vztah, ne že na to hupnou pár filmových minutek na to, co se seznámí. Když se film přehoupne do druhé poloviny, začínají se objevovat náznaky nějakého děje a říkal jsem si, že by Cecil a Neville mohli trochu zamíchat kartami. Nicméně nic takového se nestane. Přibývá jedna nudná minuta za druhou a film se pomaličku doloudá do předem jasného konce. Jen tak mimochodem, film jsem vybral, abych strávil romantický večer se slečnou a navodil příjemnou zamilovanou atmosféru. Usnula po prvních 40ti minutách filmu. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

Reklama

Reklama