Reklama

Reklama

That Sugar Film

Trailer 1

Obsahy(1)

Damon Gameau se vrhá vstříc experimentu, ve kterém hodlá dokumentovat účinky potravin s vysokým obsahem cukru na zdravé tělo. (geklon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (44)

Marze 

všechny recenze uživatele

Většinu informací jsem již znal. Ale naučil jsem se nové slovíčko "tofi" - navenek hubený, uvnitř tlustý. Zajímavá byla informace, že se ústní dutina vyčistí po 20 minut, takže když usrkáváte sladké, vyplachujete cukrem zuby celý den. Zuby se mi opravdu kazí, asi za to opravdu může cukr. Zaujal mě také "bod blaženosti" v jídle (množství cukru, které již lidem nechutná). Pobavil mě odpor dětí, když v oddělení zeleniny ucítí její nahořklou chuť, nebo přepadlí a letargičtí lidé, kteří jedí příliš cukru, nebo označení tlustých lidí jako "líní nebo nenasytní". ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl několik zábavnějších dokumentů, ale výpovědní hodnota tohoto počinu mě fakt nakopla do zadku a doufám, že nakope ještě dlouhé řádce lidí. Super, že si Damon Gameau nepředepsal každý den talíř sušenek a nezapíjel to rozteklou zmrzlinou, ale vybírá si potraviny, které jsou obecně vnímány jako zdravé (müsli tyčinky, přírodní ovocné nápoje, nízkotučné výrobky atp.) a stejně je na konci značně přežvýkaný. Dokument je to krásně natočený, zpracovaný, poutavý a tímto ho doporučuji úplně VŠEM! Parádní 4*. ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Princip spočíval v pravidelném konzumování vyšších či středních dávek cukru v běžných potravinách, nehledě na kalorie a výsledek se dal možná předpovídat. Větší dávky cukru jsou rozhodně špatné, ale taky není snadné se jim vyhnout úplně, když jsou skoro vše. Každopádně to má vypovídající hodnotu a je to k zamyšlení, jestli je nutné jíst toho tolik. Rád bych zkusil dojít do stavu, kdy dejme tomu měsíc nepozřu denně větší dávky cukru, jestli to bude mít vliv na náladu :-) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ano, určitě to není nejobjektivnější dokument, který kdy uvidíte, ale to nebude žádný, rozhodně je to jeden z nejzábavnějších a jeden z těch, které vás donutí přemýšlet o tom, co vlastně jíte a co byste možná tolik jíst nemuseli. Některé scény jsou skutečně drsné a budete na ně chtít zapomenout. Ale ono to nepůjde. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Mám rád ľudí, ktorí sa neboja postaviť všeobecne zaužívaným pravdám a pátrajú po skutočnej podstate problémov. Damon Gemau sa v dokumente veľmi neopiera o vedecký výskum. K problematike cukru a jeho účinkov na ľudský organizmus síce pristupuje na základe empirického bádania, no jeho metódy sa podobajú skôr stredoškolskému výskumu. Každopádne závery sú jednoznačné a presvedčivé. Takmer žiadna časť nášho teľa sa zatiaľ nedokázala dostatočne vyrovnať s nadmerným obsahom cukru, ktorý sa skrýva v každej porcii jedla bežných konzumentov. Ako sa k otázke cukru postavíme, záleží na nás samotných. Ak sa nerozhodneme samy, rozhodnutie spraví za nás niekto iný. To rozhodnutie už padlo pred pár desaťročiami. Urobili ho za nás veľkí potravinoví producenti. Jeho dôsledky dodnes gradujú. Príčiny zdravotných problémov dnešnej civilizácie začínajú byť jasnejšie len posledných par rokov. ()

Galerie (60)

Reklama

Reklama