Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bostonská učitelka dějepisu Gail Hartmanová (Meryl Streepová) se ve volném čase věnuje veslování. Každý rok odjíždí s manželem Tomem a synkem Roarkem na tradiční výlet na divokou řeku poblíž kanadské hranice, kde kdysi pracovala jako průvodkyně. Hned na začátku plavby se rodina seznámí se sympatickým Wadem (Kevin Bacon) a jeho kamarádem Terrym (John C. Reilly), kteří mají stejnou cestu. Malý Roarke spatří ve Wadeovi správný chlapácký vzor místo věčně upracovaného otce. Jenže brzy se ukáže, že oba kumpáni jsou všeho schopní kriminálníci, kteří si plavbu na řece vybrali jako způsob útěku po provedené loupeži. A jelikož podcenili divokost řeky, budou potřebovat Gailinu pomoc… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

asirtes 

všechny recenze uživatele

Filmársky skôr za 3*. Ale keď máte v scenári uprostred hlavnej premisy, na základe ktorej sa posúva dej, logickú dieru veľkosti Grand Canyonu, tak je to uveriteľné asi ako deduško Večerníček v snack bare. Myslím samozrejme to, že je len ťažko uveriteľné, aby sa [nasleduje SPOILER] našlo niekoľko ľudí, ktorí bezdôvodne riskujú svoje životy v šialených perejách, keď pospolu mohli ísť pekne pešo popri rieke, tak ako to nakoniec spravil Tom, ktorý paradoxne ostatných "rafťákov" bez problémov po brehu dokonca značne predbehol. Chcelo to aspoň nejaké dejové vysvetlenie. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dovolenkové sjíždění divoké řeky se změní v thrillerový boj o holý život, když zkušená průvodkyně s rodinou (a manželstvím v krizi) natrefí na párek kriminálníků na útěku. Inteligentní a skvěle zahrané postavy nežene adekvátní scénář do pateticky hrdinských / sadistických činů, ponechává civilní uvěřitelnost. Zlatý hřeb pak představují adrenalinové, poctivě "bez triků" natočené průjezdy raftu peřejemi, dávající plně pocítit sílu vodního živlu spolu s krásou nedotčené přírody (a Goldsmithovy akční hudby). ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Pěkně odsejpající a napínavý thriller, u kterého se příjemně bavíte, ale zároveň máte pocit, že je to film s tím nejpředvídatelnějším scénářem, jaký vůbec mohl být a tím pádem máte pocit, že něco podobného jste viděli už mockrát. Za velké plus beru herecký výkon Meryl Streepové, která hrála většinu, i těch nebezpečných scén, a parádní výpravu. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tento film som odmalička, ako som ho videl v televízii prepínal a bolo to často, lebo bol omieľaný. Od malička som nemal rád Meryl Streep a zostalo mi to. Je mi vrcholne nesympatická, možno feministky by z nej mali radosť, ale ja nie. Inak ten znak, čo si tam ukazujú ako rockeri, je myslím milujem ťa, pokiaľ si pamätám, takže by som to nezrovnával s nejakými konšpiráciami ako parohy a čert a podobne. Inak film na mňa tak odmalička pôsobil. Ešte keď sa k tomu pridal biznismen so vzhľadom žida v osobe Davida Strathairna a hudba Jerryho Goldsmitha, je jasné, že ide o komerčný film, ktorý je, ale do splavovania riek len ochutnávkou, nie vážnou vecou. Bolo tu veľa nepochopiteľných momentov, veľa hlúpostí a trápností, no najmä to, ako urobili akože hrdinu z ich otca, bolo hlúpe. Taktiež tie akože tušenia od začiatku, že im tam niečo nesedí, upodozrievania pocitmi na základe ničoho, no skrátka nepresvedčilo ma to. Taktiež záver, kde sa nesnažil ujsť ten posledný zločinec, že dlho čakal než niekoho zabije, až to napokon neurobil, ale žena si ochraňovala rodinu a tak skôr zabila ona, no proste film o ženskej hrdinke s výpadkami kade tade. Z tohto filmu mám naozaj zlý pocit a neviem, čím to je, nepáči sa mi a u mojej mamy je to rovnako. Nejako mi tie staršie americké akčné filmy z 90. rokov nesedia. Pre rok 1994 je pre mňa symbolom skôr Forrest Gump a Vykúpenie z väznice Shawshank, než dajme tomu Nebezpečná rýchlosť, či Divoká rieka. Tento film je pre mňa príliš okatý, naivný, propagandistický v určitom inom vnútornom smere, komerčný a jednoduchý vo vnútri, ťažko sa mi to popisuje, ale tento film nemám rád, pozrel som si ho celý až teraz a nechuť k nemu mi pretrváva, už to nechcem vidieť. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý a hlavně velmi napínavý thriller. Moc se mi líbilo celé to prostředí - divoká řeka obklopená kaňony, hned bych tam jel na dovolenou. Příběh byl sice mírně předvídatelný, ale to je vynahrazeno spoustou opravdu napínavých scén, při kterých jsme doslova zatajoval dech. Výtečné obsazení pak jen korunuje tenhle velice dobrý film. Skvěle svou roli zvládnul Kevin Bacon, jehož záporák byl skutečně mimořádně odporný a při jeho "konci" jsem cítil skutečné zadostiučinění. Musím zmínit i Meryl Streep, která odvedla svůj tradičně skvělý výkon a mimořádně přesvědčivě zahrála mimořádně silnou ženu, která se nikdy úplně nepodvolila. /viděno na DVD: 85% a 4*/ ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Vyčerpaná Meryl Streep se zalekla, když jí režisér Curtis Hanson požádal před koncem natáčecího dne ještě o jednu scénu. Meryl předpadla přes raft a málem se utopila. Když se vrátila na břeh, řekla bledému a rozklepanému Hansonovi: "Pro příště, když řeknu, že něco nezvládnu, tak by mi měli ostatní věrit." Hanson okamžitě souhlasil. (HappySmile)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama