Reklama

Reklama

Vlak do Pusanu

  • Jižní Korea Boosanhaeng (více)
Trailer 1

Rozvedený Seok Woo (Yoo Gong) je workoholikem tělem i duší. Své malé dcery Soo-an (Soo-an Kim) si tak příliš neužije. Nyní má Soo-an narozeniny a za každou cenu si přeje navštívit maminku. Seok Woo souhlasí a společně se tak vydávají rychlovlakem ze Soulu do Busanu. Vlak je téměř připraven k odjezdu, jenže na poslední chvíli do něho naskočí nezdravě vypadající dívka. Stačí jedno kousnutí a následkem domino efektu během pár minut většina pasažérů zmutuje v krvežíznivé zombies. Pro ty zbývající právě začíná holý boj o přežití. (Psychor)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (425)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jeden čas se se zombie postapo filmy rotrhl pytel a teď nemyslím přelom sedmdesátek a osmdesátek. Filmy z těch časů jsou totiž dobré akorát tak na nějakou párty, kde se něco popije, případně pokouří a pak je radost z debility filmu dvojnásobná (byť se dnes často jedná o klasiku a průkopniky žánru)! Myslím teď přelom tisíciletí, kdy si snad lidé začali více uvědomovat, že jsme i my vyhubitelní a to zejména nějakým tím zmutovaným virem... Vznikla velká škála filmů od výborných po slabé včetně několika serošů jimž vévodí (dnes už bohužel stejně nekonečný jako Ulice TV nova - Walking Dead). Po nasycení trhu (a tio i na poli počítačových her) zombie mánie začala pomalu opadat, přesto se sem tam nějaký filmeček objeví. Vlak do Pusanu mne tedy coby milovníka tohoto žánru ihned zaujal. Ačkoliv by se dalo říci a diváci těchto filmů mi to jistě potvrdí, že už bylo natočeno prakticky vše a nejde už asi skoro ničím překvapit, Jihokorejcům se to povedlo. Alespoň u mne. Zasadit nákazu do několika vozů rychlovlaku KTX uhánějícího 300 km/h, to tu ještě nebylo. Prostor je dán, je omezený a tak tu o kontakt s nemrtvými opravdu není nouze. Po počínající seznamovčce diváka s hlavními hrdiny se jde celkem rychle na věc a z luxusního vlaku se stává vlak hrůzy. Cílem soupravy je Pusan, nejprve jako oficiální konečná stanice spoje 101, posléze však stanice, kde prý armáda ještě drží kontrolu nad situací. Jenže než tam vlak dorazí a zda vůbec na něj čeká armáda s karanténou, zažijí cestující ( a teď myslím všechny i ty nakažené chrchlající krev) nejedno dobrodružství :-) !. Přes neotřelost námětu začala být jízda vlakem trochu stereotypní, ale tvůrci to naštěstí asi poznali také a tak v druhé půlce postupně přidali na akčnosti. Moc dobře jsem se bavil! Jediné co mi ve filmu vadilo, byla asijská afektovanost, široká gesta a dlouhé pohledy jak často říkám... Samozřejmě také nějaký ten sentiment podkreslený tklivou klavírní melodií... a to zejména na konci. Na jednu stranu to tam rušilo, ale na stranu druhou jsem si jako otec řekl, že bych to vše možná v nímal stejně... Co mně zaujalo, tak byl fakt, že kucí nešli likvidovat a to ani přímým úderem bejzolkou na lebzu... Holt nejni nákaza jako nákaza a co skolí nemrtváka v USA, neskolí nemrtváka s pasem South Korea :-). Na čtyři hvězdy tomu něco málo chybělo, ale film řadím ke slušně udělaným zombie postapo filmům a dávám za 3 pořádné kousance! * * * ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

První polovina jede jak splašenej kadávr expres – budování napětí / realizace "povinných" žánrový scén v maximálním souladu, k tomu i zajímavé charaktery vykreslené na malé ploše. Levelové rozložení vagónů a práce s klaustrofobickým prostorem tomu ještě dodávají grády. Škoda, že Yeoon neodolá a první srdceryvnou scénu vytáhne už v polovině – se správnou postavou, na nesprávném místě a se zbytečně vybičovanými emocemi. Když to pak zopakuje v závěru, funguje to podstatně lépe. Sociální kritika sobeckého estabišmentu a naopak vyzdvihování prostých lidí je akorát tak správně přímočaré a Soo-an Kim jako hlavní dětská hrdinka skvělá... Výsledek je čistý nailbiter, který mi třeba v Hollywoodu už hodně dlouho chybí. Na Koreu vlastně nezvykle čistá žánrovka, která mi hodně chutnala. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Tento hraný follow-up animovaného Seoul Station (od toho istého režiséra) je práve lepšie doceniteľný až spätne, keď si ho spojíte práve so zmieňovaným Seoul Station. Vyniknú tak rozdiely v tom, čo mohlo a nemohlo byť naplno povedané v hranej verzii (s jasným ťahom na jeden z blockbusterov roka v krajine pôvodu, preto aj styčné trecie plochy sociálnej kritiky museli byť patrične uhladené) voči tomu, o čo lepšie v niektorých veciach šlape Seoul Station. Až v spoločnom kombe vyznie tento kórejský duo zombie príbeh v lepšom svetle. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nech by som bol akokoľvek hororovo nespôsobilý, čokoľvek z tohto žánru tolerovať, či presne naopak, znalec, chyby v systéme neustále vyhľadávajúci, po vzhliadnutí "Train To Busan" (už len z dôvodu vysokej kvality spracovania), pod tri pri hodnotení v živote nemožno ísť. Neskutočne ma vedia pobaviť určitý "jedinci" svojimi názormi jak zo spomalenej školy, kedy amatérska ducharina z Grónska, má v ich očiach väčšiu hodnotu, ako solídne spracovaný snímok, ktorý spĺňa takmer všetky najvyššie kritériá. Na druhú stranu, práve vďaka nim presne viem, že akýkoľvek nový, menej známy horor "bez reklamy", z ničoho nič svetlo sveta spatriaci, v garáži na kolene zrobený, nimi ohodnotený za "☆☆☆", bude pre mňa a mojich blízkych úplnou stratou času. A potom už len človek s úsmevom na tvári sleduje ten voľný pád z 1500 metrov, jak pri bohom odopieranej samovražde, ako dokonale sa vedia strápniť. Pri "Home Alone 5" človek kritiku pochopí, ale tu, pri takomto počine, rovnako ako pri "Gokseong", ani omylom. Jediné čo fanúšika hororu, obzvlášť zombie subžánru môže zamrzieť, je nedostatok gore. Ale inak, od "dvacky" žiadna nuda nehrozí (!), výzor nakazených smelo porovnateľný s pohľadom vašej svokry po 4 hodinovej bitve so šminkami pred zrkadlom, záver zas prináša satisfakciu v realite, napriek nepriaznivému osudu, nádej umiera posledná. Viac ako slušný "film" - 75% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„LIDI SE TADY MĚNÍ V KRÁLÍKY A NAPADAJÍ OSTATNÍ!...“ /// Standardní zombíkárna ve který jsou hlodavci rychlý a nepohrdnou jízdou vlakem. Sledujeme osudy několik málo osob od počátku epidemie, který nakonec musej táhnout za jeden provaz. Ve vlaku je oproti jinejm prostředím (tedy filmům) celkem málo možností, jak s kousavcama vyjebat, a uznávám, že pár nápadů je originálních. Ovšem taková Ledová archa byla jiný kafčo. I tady je to pozdějc celkem slušný drama, který ovšem rozmělňujou... a nevyhnou se ani debilitám v chování. A pak ty srdceryvný scény... dám 3*, ale je to na důtku s výstrahou! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, na který železniční trati jsou nejdelší tunely. 2.) Chtěli mě pokousat ve vlaku. 3.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Galerie (68)

Zajímavosti (10)

  • Představitel hlavní postavy Seoka Wooa Gong Yoo ve skutečnosti pochází z titulního města Pusan v Jižní Koreji. (pajik)

Související novinky

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

27.04.2020

Režisér korejského zombie hitu Vlak do Pusanu z roku 2016 Sang-ho Yeon chystá pro Netflix novou animovaní sérii. Ještě letos by měl režisér přivést do kin pokračování svého zombie hororu pod názvem… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama