Reklama

Reklama

Vlak do Pusanu

  • Jižní Korea Boosanhaeng (více)
Trailer 4

Rozvedený Seok Woo (Yoo Gong) je workoholikem tělem i duší. Své malé dcery Soo-an (Soo-an Kim) si tak příliš neužije. Nyní má Soo-an narozeniny a za každou cenu si přeje navštívit maminku. Seok Woo souhlasí a společně se tak vydávají rychlovlakem ze Soulu do Busanu. Vlak je téměř připraven k odjezdu, jenže na poslední chvíli do něho naskočí nezdravě vypadající dívka. Stačí jedno kousnutí a následkem domino efektu během pár minut většina pasažérů zmutuje v krvežíznivé zombies. Pro ty zbývající právě začíná holý boj o přežití. (Psychor)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (426)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jedinou chválu hodlám vyslat směrem k poměrně originálnímu ději. Dokonce ani geniální divák netuší, co bude v kterémkoli okamžiku následovat. Postapokalyptické scénáře mám hodně rád a zombie ve filmech rozhodně můžu. Tito nemrtví hošíci mi ovšem příliš nesedli. Jejich tělo bylo ve hnilobném rozkladu, přesto by mohli z fleku vyzvat černouška Bolta na sprint. Skoro celý děj je navíc zasazen do vlaku a není tak příliš prostoru vymýšlet s nimi nějaká velká komba. Jednotlivé postavy mají zcela šablonovité role - pracovitý tatínek, který dohání celoživotní zanedbávání dcery, neohrožený kulturista se senem v hlavě, bezdomovec s prochlastaným mozkem, těhotná paní, apod. Snímek má opět zcela zbytečně přestřelenou stopáž. Snímky z Jížní Koreje mají snad nařízené zákonem se otřít minimálně o dvě hodiny. Jsem toho názoru, že horor by se měl pouze ve výjimečných situacích dostat přes 90 minut. Z tohoto nedostatku plyne obrovské množství zbytečných minut, které zajistily, že se snímku zkrátka nepodařilo vybudovat patřičnou atmosféru. Za mě lepší hvězda. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Asi to fakt museli urobiť Kórejci, inak by zombie téma pomaly zapadla prachom. V posledných rokoch sa s týmito filmami roztrhlo vrece, ale dostali sme sa do stavu, kde je už jedno o čom to je, hlavne, že je tam krvavý zombík. Seriál Walking dead je toho jasným dôkazom, pre mňa je už iba nudnou výplňou a poriadny zombie film tu už dlho nebol. Ani toto nie je žiadny zázrak, ale atmosféra v uzavretom vlaku má grády a o napínavé scény nie je núdza. Dobrá postava je kórejský silák, čerstvý a hrdý otec. Hlavná postava ako tak ok, ale v závere sa chová jak úplný idiot. Uplakaný záver som čakal, to kórejci proste musia dať. Akceptoval by som ho, keby bol o 30 sekúnd kratší, v tejto dĺžke ide po chvíli riadne na nervy. Keď to zhrniem tak ako zombie film je fakt na úrovni, hlavne akčné scény, ale bez chýb nie je. Keby sa zopár vecí vylepšilo, mohla to byť pecka. Možno raz, keď Američania urobia remake, čomu by som sa vôbec nedivil. 70%. ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

Nejlepší zombie film? Za mě jednoznačně ANO! Skvělá práce s výstavbou postav a dramatických konfliktů přerůstající ve vývoj a příběhové oblouky. To vše je poháněné nelítostnými zombie, kteří mají skvělou výstavbu, jasné pravidla a skvělým způsobem jsou přeneseni na filmové plátno. Ať už se bavíme o stylu jakým je tvůrci točí nebo o hereckým a kostymerským zpracování. Ovšem nejsilněji funguje právě to zasazení do vlaku s izolovanými vagóny, kde se seznamují cizinci a nevíte na koho se můžete spolehnout. Extrémně silná klaustrofobie. Celé to pak pozvedají samotné postavy, které mezi sebou mají silné paralely a jsou zrcadlem jedna druhé, přičemž vývoj hlavního hrdiny je skvostný a samotné finále o to bolestivější. Příběh, který vás pohltí, zarazí do sedačky, sežvýká a vyflusne. Miluju to! ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

První polovina jede jak splašenej kadávr expres – budování napětí / realizace "povinných" žánrový scén v maximálním souladu, k tomu i zajímavé charaktery vykreslené na malé ploše. Levelové rozložení vagónů a práce s klaustrofobickým prostorem tomu ještě dodávají grády. Škoda, že Yeoon neodolá a první srdceryvnou scénu vytáhne už v polovině – se správnou postavou, na nesprávném místě a se zbytečně vybičovanými emocemi. Když to pak zopakuje v závěru, funguje to podstatně lépe. Sociální kritika sobeckého estabišmentu a naopak vyzdvihování prostých lidí je akorát tak správně přímočaré a Soo-an Kim jako hlavní dětská hrdinka skvělá... Výsledek je čistý nailbiter, který mi třeba v Hollywoodu už hodně dlouho chybí. Na Koreu vlastně nezvykle čistá žánrovka, která mi hodně chutnala. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Korejský letošní HIT a nejlepší Zombie nálož Roku. Train to Busan je vskutku mixem dvou výborných filmů World War Z a SnowPiercer, kde mě mrzí jediné, že se Korejci nevyřádili na Brutalitě, protože oni jediní na Světě nemají problém cpát násilí do filmů ve velkém, zde však kvůli výdělečným účelům museli jít na PG-13 podobně jako ve World War Z. Toť jediná výtka, jinak se jedná o velmi adrenalinové, strhující a napětím sršící zombie Tornádo odehrávající se ve vlaku, ze kterého je problém utéct. Zombie vypadají parádně, jsou velmi agresivní, jejich pohyby jsou parádní, lepší vzhled a movement jsem u nich snad ještě neviděl. S postavami je film docela dost nekompromisní o to víc s něma divák soucití a zároveň jim velmi fandí. Nejlepší je hlavní dvojice Dong-seok Ma, což je v Korei velmi proslavená hvězda a Yoo Gong, který místo nejlepšího agenta ovládající Systemu zde pro změnu hraje načančaného finančního manažera. Ee-seong Kim je zde úplně nesnesitelný. Potěšili i vedlejší role, kde každý jeden se objevil v solidním Korejském trháku. Plusem je i velmi intenzivní soundtrack. Skvělá věc. Story 7/10, Atmosféra 9/10, Gore 4/10, Vizuál 8/10, Akce 10/10, Napětí 10/10,Humor 4/10. Zábavnost 8/10, Lekačky 5/10. 85% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (10)

  • Představitel hlavní postavy Seoka Wooa Gong Yoo ve skutečnosti pochází z titulního města Pusan v Jižní Koreji. (pajik)
  • Snímek se stal nejvýdělečnějším filmem roku 2016 v Jižní Koreji. (Zdroj: Filmasia)

Související novinky

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

27.04.2020

Režisér korejského zombie hitu Vlak do Pusanu z roku 2016 Sang-ho Yeon chystá pro Netflix novou animovaní sérii. Ještě letos by měl režisér přivést do kin pokračování svého zombie hororu pod názvem… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama