Reklama

Reklama

Gimme Danger

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Klasik nezávislého filmu Jarmusch vytváří kroniku agresivního rock'nʼrollu The Stooges, kapely v čele s Iggym Popem. Stopuje kulturní, politické i historické okolnosti jejich vzniku. Sleduje dobrodružství a pády během jejich kariéry. Ptá se, co po nich zůstane. Fanoušek a analýza. (MFDF Ji.hlava)

Recenze (7)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Spolu s loňským úmrtím hned několika legend současníků a renesanční deskou "Post Pop Depression" je teď Iggy nebývale v kursu a tento dokument o The Stooges stojí taky za pozornost. Mapuje všechen ten underground, dekadenci, šílenství, neopakovatelnost, tvůrčí odvázanost i sebedestrukci "zakladatelů punku". Natočené je to pěkně, tak "rozházeně" ruku v ruce s muzikou i zběsilým svíjením se a tanečky. Často pobaví různé ilustrační záběry vytažené někde všude možně z archivu. Přes náročnější látku a dojem jisté zmatečnosti je to jeden z lepších hudebních dokumentů. P.S. další na téma Iggy račte třeba k AMERICAN VALHALLA. ()

spacylemon 

všechny recenze uživatele

Jako sorry, ale několikrát během filmu pustit titulní song a pokaždé ho utnout ještě před vygradováním s Iggyho řevem..?? Jakože cože? Jarmuschi, seš sadista nebo proč mi to děláš? .... Solidní, profesionální dokument o dobré (a především vlivné) kapele. Na to, aby šlo o "something special", chybí zkrátka ňáká objevnější informace, emocepudící scéna nebo aspoň ten celý titulní song. ()

ProfiDivak 

všechny recenze uživatele

Spomienky na časy s obojkom na krku keď bola úžasná psina. Po chvíli otravný beatnicky verbálny rokenrol doplnený po rovnakej chvíli rovnako otravnými kreslenými gagmi. Viaceré novšie Jarmuschoviny mi smrdia. Hviezdička za zanietenie. ()

Související novinky

Jim Jarmusch zahájí Cannes

Jim Jarmusch zahájí Cannes

12.04.2019

Nová zombie komedie Jima Jarmusche The Dead Don’t Die 14. května slavnostně zahájí letošní filmový festival v Cannes. Snímek si zde tak odbude svoji světovou premiéru podobně jako Jarmuschovy… (více)

Reklama

Reklama