Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žena, kterou trápí vzpomínky na trauma z dětství, se po deseti letech vrací na rodinnou loveckou chatu, aby pomohla svým sourozencům s umírajícím otcem, jen aby se ocitla v život ohrožující noční můře. (JasonCZ)

Recenze (4)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Dcérenka sa po rokoch vráti k svojmu umierajúcemu otcovi, kde neprežila práve šťastné detstvo, a rozhodne ju tam nečaká ani šťastná budúcnosť. Nie len kvôli naťahovačkám o pozemky a majetky, ale aj kvôli častým víziám jej mŕtvej matky. Tieto pasáže sú aspoň atmosféricky funkčné vďaka vynikajúcej hudbe, ktorá sprevádza celý film. Napokon z toho vyjde psychologický horor s celkom akceptovateľným rozuzlením, avšak scenár rozhodne neprekypuje veľkou zaujímavosťou, originalitou už vôbec nie a báť sa tu tiež veľmi nie je čoho, takže je to len ďalší ľahko zabudnuteľný podpriemer. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tohle se zase nepovedlo, místo je nadherné a fascinující kde bych si přestavil několik filmových žánru. Jennibel je pěkná ale její příběh o mrtvé matce je nudný, žádne napětí ani hororová atmosféra ve směs se nic neděje bohužel opět zahození filmu. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Film se snaží být psychologickým thrillerem s hororovou atmosférou, jenomže se děj jako celek nějak podivně rozpadá. Temné tajemství rodiny a odlehlé prostředí má vytvářet pocit napětí a izolace, ale celé to bohužel působí nedotaženě. Nelogické motivace postav a zmatený závěr vytvářejí promarněný potenciál nastoleného tématu. Shenae Grimes-Beech se sice viditelně snaží svým herectvím pozvednout každou scénu, ale slabý scénář jí v tom spíše neustále podráží nohy. Jinak jde o poměrně slibný námět o mladé ženě Jenibel, která se kvůli nemocnému otci vrací do místa svých traumatických kořenů z dětství, aby se vzápětí ocitla v ohrožení ze strany rodiny a přátel, což ji vede k okamžikům hrůzy s malou nadějí. Krvavý med, jak zní název filmu, se prý mezi včelaři nazývá halucinogenní nektar produkovaný včelami, což dává vzniknout nevyřčenému tajemství, kdy nic není tak, jak by mělo být, čímž se nabízí otázka, zda je chování všech přirozené, nebo zda je to způsobeno vlivem medu. Dozvídáme se sice něco málo o historii Jenibel a její rodiny, ale nějak to bohužel nestačí k tomu, abychom správně uchopili stav věcí. Nepovedlo se to, což byla promarněná šance, protože co se týče atmosféry, se prý tvůrci inspirovali filmy jako „Osvícení“ (1980), „Rosemary má děťátko“ (1968) nebo „Závrať“ (1958), a to už o něčem svědčí.. ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno