Reklama

Reklama

Jak vyrobit vraha

(seriál)
  • USA Making a Murderer
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Tenhle thriller o skutečných událostech, natáčený po dobu 13 let, sleduje nevídaný příběh dvou mužů obviněných z děsivého zločinu, který možná ani nespáchali. (Netflix)

Diskuze

mahatma

mahatma (hodnocení, recenze)

Hodně tu diskutéři zvažují guilty - not guilty. Já jsem hlavně ohromen právničkou Kathleen a naprosto s ní souhlasím, že důkazní materiál na základě kterého dostali ti dva brutál tresty jsou prostě idiotské. Vražda 1. stupně na základě nalezené kulky, která jistojistě přiletěla z venku, dokonce s absencí kostní tkáně a balistickým posudkem, který jednoznačně vyvrací že caliber 22 prostřelí obě lebeční stěny, navíc tedy s podivnou DNA shodou zavražděné, kde se na fotografii kulky pod mikroskopem vyskytují jakési chloupky z vatového tamponu určený pro stěry. Kvůli tomuto bullshitu doživotí. Tohle stačilo rozbít hend v prvním kole a nedostali by tyhle tresty. Moje osobní spekulace je taková, že Brendon věděl o zabití, možná něco z toho i viděl, jistě měl v tu dobu trauma, ale vrah nebude Steve, ale někdo Brendonovi blízký.. Bratr? Stepfather? Oba? Na Steva to jen hodili, zrovna byl v módě, měl dostat několik M$ a soudě podle sympatií, které švagr ke Stevovi chová, zahrála roli i jeho závist, že looser jako Steve, který vyleze z basy po 18-ti letech, je celebritou a ještě na tom vydělá, to prostě nemůže zkousnout, tak ho nechají utopit v hovno důkazech a chudák Brendon se do toho zamotá, jelikož chová výčitky svědomí jak k zabité, tak ke své rodině, ale jak byl blbej, tak to podělal. Podle mně v tom Brendon jede částečně taky, protože kryje skutečné vrahy. Steve je jen obětí závisti svého švagra - that's all.

KangKun

KangKun (hodnocení, recenze)

Manipulace s důkazy je velice pravděpodobná, pokud to na něj ušili, tak je snad "pochopitelné" že teď už nesmí přiznat opak za žádnou cenu. Pokud to udělal, je tohle neskutečně neuctivá komedie... už nevěřím že se pravda ukáže...

AugustusPrim

AugustusPrim (hodnocení, recenze)

WugWugs

Takovejch "důkazů" už tam bylo..NEtroufám si tvrdit, že s. Avery to neudělal...Ale těžko můžu věřit lidem, co ho prokazatelně v prvním případě poslali do lochu neprávem...Tam je silná motivace manipulovat důkazama i v druhym případě.

WugWugs

WugWugs (hodnocení, recenze)

Snáď je to už game over konečne. Toto je zrejme najjednostranejší pohľad v oblasti podobných dokumentov, desivé je aký je populárny a ako aj inak dosť príčetní ľudia skočia na pekne prezentované obrázky a získajú to bohorovné spravodlivé rozhorčenie.

https://www.wicourts.gov/ca/opinion/DisplayDocument.pdf?content=pdf&seqNo=399779

s.27: "The presence of Halbach’s DNA on a bullet found in Avery’s garage is particularly damning evidence—regardless of whether it was the bullet that entered her skull—and strongly implicates Avery absent evidence that Halbach’s DNA was planted (a supposition that, even now, Avery has done little to develop). At the very least, Avery’s new evidence—if it in fact is new—is consistent with the State’s theory of the crime."

na příspěvěk reagoval AugustusPrim

KangKun

KangKun (hodnocení, recenze)

Ale musím ještě dodat, že v Americe jsou případy odsouzení nevinných docela časté, nevzpomenu si vůbec na jméno, šlo o případ snad z 60 let, kdy obvinili 14letého chlapce z vraždy 12leté kamarádky pouze na základě toho, jak měla v žaludku natrávený oběd, každý člověk tráví jinou dobu a je tam mnoho dalších faktorů, nelze podle toho čas úmrtí určit, ale přesně to udělali. Nikdy se nikomu nepřiznal, ani matce když na něj tlačila a plakal, že to opravdu neudělal. Chlapce chtěli popravit oběšením.  Veřejnost to však odmítala, kvůli nízkému věku, tak měl skončit na doživotí. O nějakých 30 let později se díky posunu technologie potrvdilo, že to byl někdo jiný a "chlapce" propustili s hromadou peněz... A takových je, těžko se pak věří systému.

Uživatel KangKun smazal svůj příspěvek.

KangKun

KangKun (hodnocení, recenze)

Vůbec nevím čemu věřit, podle seriálu bych opravdu věřila v nevinu, jenže je to dobře nastříhané a natočené, což hraje obrovskou roli. Nemáme přístup ke všemu co má policie, nemůžeme ani vidět celé záznamy s výslechů, nelze tak nic soudit...

Ben111

Ben111 (hodnocení, recenze)

No podle posledních zpráv teď z dubna to vypadá, že konečně dojde na nový proces. Objevil se i nový svědek, řidič co projížděl okolo vrakoviště, který viděl Bobbyho Dasseyho ještě s jednou osobou jak tam právě odtahují auto TH. Takže by se konečně mohlo jednat o jednoznačný důkaz. 

Kluciarka

Kluciarka (hodnocení, recenze)

Gtados

ahoj,hodně lidi odkazují na twitter tě jeho nové obhájkyně,prý tam dává neustálé info.Já na Twitteru nejsem,tak nemůžu posoudit.Ale už se strašně těším na další sérii.Pokud by dodrželi tříletý odstup jako to bylo mezi sérií 1 a 2,tak by to mohlo být už letos :-D

Gtados

Gtados (hodnocení, recenze)

Ahoj, ví někdo jak se to vyvíjí? Jsou k dispozici nějaké stránky, kde by se dalo sledovat aktuality? Taky by mě zajímalo jestli se chystá 3. série, snad ano a snad to konečně dobře dopadne!!! 

na příspěvěk reagoval Kluciarka

Matulinka

Matulinka (hodnocení, recenze)

Ta první manželka Stevena - Lori - se pak vdala za tátu Brendona. To jsou fakt propletence.

na příspěvěk reagoval Nevka

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

BuBBleS

Jinak se to podle mě svezlo dohromady. Měli příležitost a věděli, že jejich průser z 1985 už nikdo nebude řešit, pokud se prokáže, že to opravdu udělal. Je podle mě možné, že jsou o jeho vině sami přesvědčeni, a jen "pomáhají" systému, aby zůstal sedět. Ale věřím, že 36 mega i pošpinění jejich jména v tom hrálo taky dost výraznou roli. Z psychologického hlediska tohle všechno prostě zařadíš do rozhodovacího procesu.

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

BuBBleS

Nedokazuje to Averyho nevinu, ale zase nemá žádný rozumný motiv - což přednesla už první obhajoba. Doslova nic neukazuje na to, že by to mohl udělat on. Když máš navíc důkaz, že někdo lže ve výpovědi (Bobby) a má počítač plný sraček, které odpovídají předpokládanému zločinu (což nemusí z hlediska sexuálního nic znamenat, protože podle mě nikdo nemá ani materiály, které by ukazovaly na znásilnění - to pochází jen z Brendanovi pochybné výpovědi)... Oni ty důkazy neohýbali. Prostě si je vytvářeli. Vždyť po celou dobu se neobjevil jediný důkaz, který by jejich teorii potvrzoval, a nebyl označen jako nastrčený.

BuBBleS

BuBBleS (hodnocení, recenze)

Kincl

Nehledal bych v tom nějakou pomstu nebo záchranu peněz z rozpočtu. Stačí se vžít do těch policajtů. Věřím, že byli o jejich vině přesvědčení, protože tam prostě byla naposledy. Tak důkazy ohýbaly, co to šlo. Ten popis vraždy nedává smysl, nepřítomnost krve to dokazuje. To ale neznamená, že ji Avery nezabil. Jen holt to vyšetřování policajti zmastili. Samozřejmě takový přístup je velmi nebezpečný, pokud je člověk opravdu nevinný.

na příspěvěk reagoval Nevka, Nevka

Uživatel BuBBleS smazal svůj příspěvek.

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Jsem teprve u za polovinou prvni serie ale masakr. Pokud by to na něj naraficili, myslite ze z duvodu pomsty nebo nechteli aby vysoudil misto tech 450 tisic treba 20 mega? Jinak nechapu ze nikde nenasli krev, kdyby do ni nakropili 11 kulek tak to proste nevydrhne

na příspěvěk reagoval BuBBleS, BuBBleS

etienne

etienne (hodnocení, recenze)

podľa posledných twettov to vyzerá, že predsa len sa SA dočká nového súdneho procesu, tak snáď to bude mať ten efekt a ukáže sa nie len nevina SA, ale aj skutočný vrah TH.

Hoonza

Hoonza (hodnocení, recenze)

Prod1gy

Je fakt, že první sezóna ten případ neprezentuje moc objektivně, ale o té druhé se to říct nedá. Já jsem si ty vynechané důkazy o Averyho vině detailně prošel, když jsem se o ten případ zajímal a nic to nemění na tom, že to, jak se vražda údajně stala, je naprostý nesmysl, kterému může věřit jen hlupák. 

fleker

fleker (hodnocení, recenze)

martincba

Ty soudci už byli rozhodnutý předem, jak v prvním případě tak i v druhým. Blekotala tam nesmysly, to sice jo, ale ten případ už tam znaj úplně všichni a z toho jak ti soudci mluvili, na co se ptali, bylo jasný jak to dopadne, i kdyby měla sebelepší řeč. Vem si co říkal ten právním protistrany, že ho (Brendana) nikdo nenutil ji podřezat, uškrtit, připoutat k posteli, znásilnit, že se k tomu přiznal sám od sebe, přitom ale ty důkazy dosvědčily že tohle se nikdy nestalo, takže jestli tohle ty 4 soudci ignorovali, tak neměl nikdy šanci. A na tom videu, když se jim k tomu všemu přiznal, a pak se naivně zeptal, jestli už teda může jít domů... a  prej "protřele vzdoroval", říkal ten soudce :-DD

fleker

fleker (hodnocení, recenze)

Jediná možnost jak tohle vyřešit je ta, že najdou vraha/y a ten se jim přizná, jinak je nikdy nepustěj.

etienne

etienne (hodnocení, recenze)

Podľa posledných informácii z twitteru, Andrew Colburn podal na netflix žalabu, na čo K. Zellner zareagovala ako na "predčasný vianočný darček" :) a rieši sa nejaké nové testovanie DNA - na nejakom novšom princípe, konkrétne kostí, ktoré nikdy neboli skúmané a našli sa mimo miesta činu a K.Z. verí, že tieto kosti patria práve T.H., čo by podkopalo celú tú teóriu štátu.

martincba

martincba (hodnocení, recenze)

Najlepšia bola tá mladá zubatá právnička, ktorá mala plnú hubu rečí a sebavedomia a potom pred súdom sa jej triasol hlások a zotreli ju ako špinavé okno :D Typické preštudované dievčatko, ktoré pohorí v praxi.

na příspěvěk reagoval fleker

BuBBleS

BuBBleS (hodnocení, recenze)

podle mě důkazy svědčí o tom, že Teresu někdo napadl u jejího auta, kde ji udeřil něčím do hlavy (to by měly potvrzovat cákance na autě). tělo pak vrah rozřezal a spálil v sudu. mohl to být Steven? mohl. víc věcí ale mluví pro to, že on to nebyl.
někde musela být zavražděna a někde musela být její krev. tohle je další věc, kterou poldové podělali. tvrdili na základě výpovědi Brendana, že byla podříznuta ve Stevenově ložnici a zastřelena v garáži. žádný důkaz ale toto nepotvrzuje. je tak pravděpodobné, že skutečné místo vraždy vůbec nenašli. tehdy by jim to potvrdil nález krve. poldové podle mě zpackali, co mohli.

BuBBleS

BuBBleS (hodnocení, recenze)

Prod1gy

ano, to málo není, ale tohle se snažila řešit druhá sezóna, kdy všechny tyto věci zpochybnila:

- DNA pod kapotou - tvrdili, že je z potu, což byl nesmysl a bylo jí tam podezřele moc, což divné prostě je

- kosti za barákem - kosti se našli i jinde a v té díře jich nebylo moc. navíc je nezdokumentovali. je vysoce pravděpodobné (a odborníci to potvrzují), že tělo bylo spáleno jinde

- kulka v garáži - analyzovali ve druhém díle a víceméně potvrdili, že nemohla proletět ničí hlavou. podivné jsou i okolnosti nalezení té kulky

- klíč s DNA v ložnici - nalezl ho po několikáté prohlídce někdo, kdo tam neměl nic dělat. byla na něm pouze Stevenova DNA, což opět bylo divné, a zkoušli i to, jestli mohl vypadnout tak, jak říkala policie, což vyvrátili (tohle do dokumentu nedali)

- krev v autě - tohle je podle mě nejsilnější důkaz proti Stevenovi - tvrdí, že ji tam někdo nanesl, někteří odborníci opět tuto věc nevylučují

- Brendanův výslech - v mnoha bodech jeho výpověď nedává smysl, navíc ji několikrát měnil pod tlakem policie, bohužel vedli ten výslech špatně, proto se o něj nedá moc opírat

- výpis volání - data z telefonu dokazují, že telefon (tedy patrně i Teresa) s jeho pozemku odjela, potvrzuje to i svědek

Kathleen vyčítala původním obhájcům, že si nepozvala žádné odborníky, kteří by potvrdili ty věci, co zjistila ona. je celkem logické, že porota rozhodla, jak rozhodla, když jí někdo řekne, že pod kapotou byla Stevenova DNA, a už jí nikdo nedokáže vysvětlit podezřelé okolnosti kolem toho a že to ne tak docela dává smysl. pokud se dá ze všeho "vykecat" a vyvrátit to (třeba i jen chybou se zpracováním důkazů), je potřeba vyloučit další podezřelé.

Petaxis

Petaxis (hodnocení, recenze)

RedAK

No tak to bych zase netvrdila, že jsou takoví všichni a že každej máme být za co souzenej :D V životě jsem nikomu nevyhrožovala, nikdo nevyhrožoval mně a stačilo by aby to jednou udělal a už by mě v životě ten člověk neviděl :D Takže tobě to možná přijde normální, ale normální to rozhodně není, na tvým místě bych si zašla za psychiatrem :D Jako jistá je jen jedna věc, že SA není žádnej svatoušek a udělat to klidně mohl. Ale ty důkazy jsou prostě shady as fuck a za takovejch okolností si nemyslím, že je správný, že sedí... A Brendan už vůbec ne...

RedAK

RedAK (hodnocení, recenze)

I kdyby Steven nepatřil k white trash spodině, je třeba si uvědomit, že lidi nejen jeho typu, ale lidi obecně mají za sebou nějakou minulost. Já sám seděl rok v base, mám za sebou trestní stíhání ohledně svý stránky Anální koutek, dál asi třicet přestupků a partnerkám už jsem v záchvatech vyhrožoval tolikrát, že by se smály, kdybych to jeden den neudělal. To všechno je součástí mý povahy a nějaký osobnosti. Všichni jsme takový, jen ostatních sračky nekončí u soudu. Ostatní lidi se vožerou, zanadávají, jak by tu svoji kurvu nejradši uškrtili, často to pravidelně připomínají kámošům v hospodách, ale tím tak nějak jejich násilný či vražedný tendence končí. Že Steven má za sebou nějaký kecy nebo i násilí je vzhledem k jeho původu celkem pochopitelný. A hlavně mu to kurevsky přitěžuje u soudu. Kdybysme měli být každej souzenej za to, co jsme reálně udělali, sedíme všichni. Stačí stupidní výhružka, která je už v podstatě trestným činem. Ať tady či kdekoliv jinde. Vždyť se stačí jen kurva podívat na jeho tvář v momentně, kdy porota řekne, že ho odsuzuje. To je výraz člověka, kterej vraždu nespáchal. Ne vraždu, ze který ho obviňují. 

na příspěvěk reagoval Petaxis

Prod1gy

Prod1gy (hodnocení, recenze)

BuBBleS

Tak prý nebyl obviněnej proto, že kromě výpovědi nebyly důkazy a policie nechtěla, aby se zopakovala situace z 1985.

Porota rozhodla podle krve bez EDTA v autě, DNA pod kapotou, kostí za barákem, kulky v garáži, klíče s DNA v ložnici, výpisu volání, Brendanova výslechu, výpovědí sousedů, to málo zrovna není

na příspěvěk reagoval BuBBleS, Hoonza

BuBBleS

BuBBleS (hodnocení, recenze)

Prod1gy

nic proti, ale to s tím neobviněním kvůli souzení za vraždu TH je blbost. v Americe se oproti naší zemi tresty sčítají. proto někdo může za dvě vraždy dostat dva doživotní tresty. užitečný je to právě v tom, když by byl zproštěn z nějakého bodu obžaloby, tak platí pořád ty další, za který má nějaký trest. za znásilnění neteře souzen nebyl, takže v tomto směru je potřeba k tomu přistupovt tak, že je nevinný.

dokument řeší hlavně práci soudního systému. ukazuje v plné kráse, jak policie pracuje. zde byla jasně zaujatá jediným směrem. ukazuje i Kratzovu zaujatost. jeho chování není normální ani teď. nedivil bych se, kdyby to pro něj nakonec mělo nějaké důsledky.

Steven Avery nemusí být svatoušek, jasný, je to dokument o vidlácích a white trash lidech. je potřeba řešit jedinou věc. opravdu to Steven Avery udělal a měla porota všechny potřebné informace k tomu, aby mohla spravedlivě rozhodnout? o tom to je, o ničem jiném.

na příspěvěk reagoval Prod1gy

Prod1gy

Prod1gy (hodnocení, recenze)

BuBBleS

Neříkám, že to jasně dokazuje jeho vinu. Dokazuje to, že je to úplně jinej člověk, než ten svatoušek z dokumentu. Pokud by byl takovej, jak ho ten dokument ztvárňuje, tak proti němu nebude vystupovat/zpochybňovat ho tolik členů z jeho vlastní rodiny. Dokument tohle úplně vynechal, ale prostor na irelevantní prasečiny ze života Kena Kratze si tvůrci udělali. Z toho znásilnění neteře ho pokud vim neobvinili jen proto, že už byl souzenej za znásilnění a vraždu TH.

na příspěvěk reagoval BuBBleS

BuBBleS

BuBBleS (hodnocení, recenze)

etienne

jo, ta značka nedávala v první sezóně smysl. ve druhé sezóně s tím novým svědkem najednou ano. je tu moc podezřelých věcí, které hrají do karet Stevenovi. samozřejmě stále může být vrahem, ale jen to svědčí o tom, jak někde policie pracuje a že to není sranda.

BuBBleS

BuBBleS (hodnocení, recenze)

Prod1gy

a já se znovu ptám, co z toho jasně dokazuje jeho vinu? konkrétně to telefonování ve druhé řadě vysvětlovali. "nalákal ji na pozemek pod cizím jménem?" ona pro něj přeci už předtím fotila. když tam jela, věděla, že jede za ním. samozřejmě používat skryté číslo je podezřelý, ale samo o sobě to nedokazuje nic, protože jestli s ním mluvila, je celkem pravděpodobný, že moc dobře ví, s kým mluví, a že nejede za jeho sestrou. neprodával svoje auto, ale její. tak bylo tuším vysvětleno to jiné jméno, které uvedl v telefonátu AutoTraderu - je to chlap a uvedl jméno své sestry, protože šlo o prodej jejího auta. jednou jí volal i normálně, tím si samozřejmě mohl zajišťovat alibi, ale ve finále to nedokazuje nic.
že je přítelkyně přesvědčená o jeho vině, nedokazuje vůbec nic. stejně tak to, co si myslí jeho děti. to jsou normální pochybnosti. takhle o tobě budou smýšlet všichni, když skončíš ve vězení. máš v podstatě zničenej život, i když jsi nevinnej, protože ten stín pochybností z tebe nikdy nikdo nesejme.
"prý osahával Brendana a mimochodem znásilnil svou neteř" znásilnění už je celkem závažná věc. pokud vím, za to nikdy souzen nebyl. proč? do té doby by měla fungovat presumpce neviny. a opět to nic nedokazuje o vraždě Teresy.
tohle bohužel nedokazuje nic. stále to troskotá na zásadních věcech - policie podělala výslech Brendana. policie podělala práci s ostatky Teresy a zjištěním, co přesně se dělo s jejím tělem. stále je zde možnost, že vrahem je Bobby Dassey. role bývalého přítele Teresy je rovněž trochu podivná a jsou tam určité podezřelé věci, které měla policie prošetřit. a to je další zásadní chyba policie. měla proklepnout pořádně i ostatní a vyloučit je.

na příspěvěk reagoval Prod1gy

etienne

etienne (hodnocení, recenze)

mne osobne táto časť z prvej série: https://www.youtube.com/watch?v=tktyxBl0420 a ďalšie informácie o Colburnovi zo série druhej - to ako podivne nahlásil tú poznávaciu značku TH Toyoty, celkom jasne naznačujú, že to bolo narafičené na SA.

Ináč, myslím, že je sa zhodneme na tom, že v rodine SA sú pomerne komplikované a medzi niektorými konkrétnymi členmi ich rodiny nie veľmi dobré vzťahy, takže že jeho bývala priateľka/žena je presvedčená, že tu vraždu spáchal, tak to je z môjho pohľadu strašne slabý dôkaz a dosť nepriamy, toho, že to naozaj spáchal. Skôr by som povedal to, že ako sa SA - upozorňujem, že po 18 rokoch zavretý a nevinný v base, s tým, že mohol byť na slobode skôr ak by bol Colburn trošku väčší charakter, áno ten Colburn, ktorý sa zaplietol aj do vyšetrovania a "náhodne" riešil tú značku TH auta - dostal na slobodu, tak odvtedy, ako keby začala taká diskreditačná kampaň proti nemu (osahávanie Brandana, znásilnenie netere)...

na příspěvěk reagoval BuBBleS

Prod1gy

Prod1gy (hodnocení, recenze)

BuBBleS

dobře tak ne přímo důkazy, ale celkem relevantní informace, třeba: SA si přímo vyžádal návštěvu TH od AutoTraderu, ta původně nechtěla, protože se bála a při minulý návštěvě ji otevřel jen v ručníku, nalákal ji na pozemek pod cizím jménem, několikrát ji volal pod skrytým číslem v údajný den vraždy, vyhrožoval a ubližoval své přítelkyni, ta je přesvědčená, že tu vraždu spáchal, jeho vlastní děti si nejsou jistý jeho nevinou, prý osahával Brendana, jo a mimochodem znásilnil svoji neteř

na příspěvěk reagoval BuBBleS

BuBBleS

BuBBleS (hodnocení, recenze)

Prod1gy

důkazy ignorované dokumentem. můžeš prosím uvést nějaký zásadní důkaz, který byl ignorován dokumentem, a který zároveň dokazuje, že to Steven Avery a Brandon Dassey udělali? pořád je zmiňuješ, ale odkazuješ na internet...
i když je tento seriál jednostranně zaměřený, super mi na něm přijde, že z velké části jen předkládá to, co se odehrálo, a jak se to odehrálo. tedy spousta záznamů z výslechů, ze soudní síně, výpovědi lidí. na základě toho si lze udělat celkem nezaujatý obrázek o některých lidech.

na případu pracovali lidé, kteří na něm pracovat neměli. tohle je fakt a je to velké pochybení ze strany policie. k tomuhle by správně docházet nemělo.
nezdokumentovaný nález kostí Teresy Halbachové - pokud vím, není o tom nálezu žádná pořádná dokumentace, ani fotografie. výpověď té soudní lékařky na konci druhé řady to celkem vysvětluje. s analýzou těch kostí je to taky celkem zamotané.
za sebe nemůžu říct, že je Steven Avery nevinný, i když u Brendana si to myslím, protože ten mi prostě na to nesedí ani typově. každopádně vzhledem k tomu, jak byl ten případ zbabraný policií, si podle mě Steven Avery zaslouží nový soud a nové přezkoumání důkazů. tak, jak žalobci ten případ popsali, se to prostě stát nemohlo. to podříznutí v ložnici bylo absurdní. je pak celkem problém na základě toho někoho odsoudit.

na příspěvěk reagoval Prod1gy

Prod1gy

Prod1gy (hodnocení, recenze)

etienne

Tak pohledy žalobce, policie nebo Stevenovy přítelkyně, které údajně ubližoval, důkazy ignorované dokumentem už se na internatu daj najít. Teď to jen někdo seskupí do minisérie, která se na věc podívá z druhý stránky, což je jen dobře.

na příspěvěk reagoval BuBBleS

etienne

etienne (hodnocení, recenze)

Prod1gy

no áno, súhlasím, že sa vyjadrila dosť oneskorene, ale ak na ňu bol vyvíjaný istý tlak v práci - vravela, že skončila tuším pol roka po tom, čo (ne)svedčila - a cítila sa ohrozená, čo je prirodzená ľudská vlastnosť. Toto vlastne by aj celkom dobre vysvetľovalo to dosť kontroverzné jednanie miestnej polície. A z toho teda nevychádza veľmi v pozitívnom svetle, lebo ak hovorí pravdu, tak vyhrážanie tam bolo a to že sa stiahla, ja jej to vôbec nemám za zlé, ak má vlastnú rodinu a nechcela ju ohroziť. Z jej pohľadu a tej situácii, ktorej čelila pre ňu hovorí aj to, že v tej dobe to nebol taký mediálne silný prípad, ako sa stal pred dvoma rokmi, kedy mal premiéru na netflixe. 

Prod1gy

Prod1gy (hodnocení, recenze)

etienne

vzhledem k tomu, že dokumentu se obecně nedá moc věřit a neslyšel jsem vyjádření druhé strany, tak na to zatim názor nemám, sorry :)

na příspěvěk reagoval etienne

BuBBleS

BuBBleS (hodnocení, recenze)

Prod1gy

pokud by utíral otisky, tak tam nějakou krev musí zákonitě rozmatlat. ty chybějící otisky mi prostě nedávají smysl.

to už by mi spíš smysl dávalo, že měl Steven rukavice a tu krev tam dal sám s tím, že to chtěl od začátku hrát směrem "narafičili to na mě". ale to by bylo strašně riskantní a takhle složitě podle mě neuvažuje :) ale pořád mi to přijde jako pravděpodobnější než to, že si nevšiml, že po sobě zanechal nějakou krev. je to zamotaný. Jestli to Brendan a Steven neudělali, je to mega průšvih. Jestli to udělali, tak je průšvih to, jak k tomu přistupovala policie.

etienne

etienne (hodnocení, recenze)

Prod1gy

čo sa týka tej krvi u zapalovaní, mi tak napadlo, že ak teda nenašli v aute žiadne jeho otlačky mohlo by to aj znamenať, že použil rukavice, lenže to by zase vylučovalo to, že tam zanechá za sebou stopy krvi. Ak by som teda uvažoval ako on, tak by som isto pri presúvaní toho auta použil aj rukavice a snažil sa za sebou nezanechať stopy. ale ak teda tie rukavice nepoužil, a snažil sa otlačky nejaký spôsobom zlikvidovať, tak mi stále behá po rozume tá nelogickosť toho umývania otlačkov prstov, to znamená uvedomenie si toho, že nejaké otlačky (dôkazy) zanechám a teda viem,že to ma môže usvedčiť a keďže túto vedomosť má, prečo by nepoužil nejaké rukavice a tým pádom nezanechá za sebou túto stopu.

Prod1gy

Prod1gy (hodnocení, recenze)

BuBBleS

Té krve u zapalování a na boku sedačky si prostě nemusel při čištění všimnout, třeba byla tma, byl nervozní, neměl čas atd. Mimochodem ve Stevenově autě se taky našla jeho krev z prstu na podobných místech a s podobným stářím.

na příspěvěk reagoval etienne, BuBBleS, etienne

Související novinky

Netflix vyhodil zásadní manažerku

Netflix vyhodil zásadní manažerku

02.04.2023

Netflix stále prochází reorganizací s cílem ušetřit a zajistit, že u něj budou vznikat co nejsledovanější tituly. Posledním kolem těchto změn neprošla Lisa Nishimura, která ve firmě pracovala už od… (více)

Reklama

Reklama