Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Geralt převezme po jiném zaklínači rozdělanou práci v království, které terorizuje divoká příšera. Yennefer si zajistí magickou novou budoucnost, ale za brutální cenu. (Netflix)

Recenze (101)

Atrekan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí epizoda vypadala ze začátku velice slibně. Dokonce jsem si i zvykl na ztvárnění Yennefer. Pořád si ale stojím za tím, že Triss zkrátka není Triss, ale dám tomu ještě čas. Nejvíce mi ale vadí, že druhá i třetí epizoda byly na můj vkus velice uspěchané. Ve druhém díle se objevuje Yen jako největší nula a bez jakýchkoliv známek nějakého výraznějšího osobnostního či schopnostního rozvoje se z ní stává čarodějka, která všemu rozumí, všechno zná a (na rozdíl ode mě) chápe, co se děje. EDIT: Zpětně mi došlo, že Yen prošla tímto zdánlivě urychleným vývojem skrze dějovou výpustku v řádech několika let. Nutno ale podotknout, že tady narace poněkud selhala - skákání v čase rozhodně není jasné na první pohled a působí to matoucím dojmem ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší díl řady. Geralt a Striga je to nejlepší, co první série a prozatím seriál nabídl. Povídka je takřka totožná s knihou, Striga z mého hlediska hodně povedená, i linka s Yennefer se znatelně vylepšila. Jediné mínus u mě je obsazení Foltesta (moc starý a nevhodný herec) a nasazení Triss Merigold do děje této povídky, i když je jasné všem čtenářům, že se nepřímo objeví až v bitvě o Soddenský pahorek. 5*. ()

Reklama

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plastická chirurgie v podání čarodějů prolínaná s bojem se strigou není dobré řešení, zvlášť by ti vyniklo lépe, ale tvůrci to tak jistě chtěli z nějakého (nechápaného) uměleckého záměru. Tyto dvě linky se mi líbí, co naopak ne a začíná to být psycho je děj Ciri. Ono se dále nějak vyvrbí, zatím nejlepší díl. ()

teekanee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, nebudu lhát. Doufal jse, že ten černej elf dostane šípem do hlavy místo ramena, jelikož tohle je voser jak prase. Že jsou černý Dryády je jedna věc, ale že budou černí i elfové je už dost přehnaný. Nedokážu si představit, že na světě žije osoba, která si pod pojmem elf představí černocha. Dobrá zpráva je, že tohle je asi jediny, co mě na seriálu štve. Všechno ostatní je zatím velmi dobré. 87% ()

antolikopoli 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celková kvalita sa postupne zvyšuje, dej ako taký už má prestáva mučiť nudou. Vzniká niečo ako náznak budovania atmosféry a napätia čo v predchádzajúcich častiach bolo úplne vylúčené. Divák sa pomaličky dostáva do toho, začína rozumieť a predpokladať čo sa deje alebo bude diať. Oveľa lepšie zvládnuté ako pilotné časti. Dúfam že v tom budú pokračovať aj naďalej. 6/10 ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • V knižní předloze zaklínač, který se Strigu pokoušel ulovit před příchodem Geralta (Henry Cavill), utekl. Zatímco v seriálu jej tvůrci nechali zabít. (Geralt z Rivie)
  • Roli purkrabího Velerada v seriálu oproti knižní předloze převzala čarodějka Triss (Anna Shaffer), která ještě u krále v uvedenou dobu nesloužila. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama