Reklama

Reklama

Zajatci času

  • USA Time Trap (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Skupina studentů archeologie se rozhodne prozkoumat hluboké jeskyně v Texasu, aby našli svého oblíbeného profesora. Muž se ztratil při expedici za nejasných okolností. Cílem profesora bylo najít "fontánu mládí". Když studenti vstoupí do škvíry v meziprostoru, ukazuje se, že podzemní čas běží mnohem pomaleji než na povrchu. Zbaveni jakékoliv pomoci zvenčí, musí jít hlouběji do jeskyně, což vede k objevu jednoho z nejzajímavějších tajemství minulosti. (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (128)

pilarius 

všechny recenze uživatele

Dvěma slovy příjemné překvapení. Šel jsem do toho jako masochista, vyšel jsem jako hedonista. Obešlo se to k mému překvapení bez dinosaurů, pralidi byli trochu slabší (ale ostatní herci zase fajn), tempo mohlo být svižnější (ale stopáž určitě ne, takhle byla akorát). Hudba příjemná, zajímavé vizuální nápady (i slušné provedení), žádné větší scenáristické boty. Za mě krásná čtyřhvězda a vůbec bych se nebránil nějakému delšímu remaku s několikanásobným rozpočtem (pokračování na to asi naroubovat nejde). ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Hodne slusne bečkové scifičko, hlavni postavy docela sympaticke a děj dost nepředvídatelný, a i kdyz jde videt mensi rozpocet, tak me to fakt udrželo a chytlo pozornost. Konec by mohl prinest přímé odpovedi, ale takhle si divak muze alespon domyslet. Namět a téma fakt dobré a originalni, no kdyby to někdo natočil znova a s vetsim rozpoctem, urcite by to mohlo trhnout rekordy. Ale tohle bylo taky dost dobry, necekane prekvapko. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jo, malý rozpočet je na tom vidět hodně, ale kurva! Ponce de León se musí radovat a hlavně já se raduji, protože vidět takovou várku chytré a originální sci-fi, se podaří jednou za uherák. Chápu, že ne každému to asi sedne, ale mě se to trefilo naprosto dokonale a celou dobu jsem na to fascinovaně čuměl. 100% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Mínusem jest spoilerodní název, občas divné chování postav a trošku bych chtěl konec více dovršený, dozvědět se co se všechno stalo, jak to teď chodí a tak dál. Né, že by ta partička mladých byla charismatická, ale jsou tam dvě sexy blondýny a jeden sympaťák. Pokud dojde na akci, se kterou jsem ani nepočítal, tak jsou zde solidní fighty s opičákama, kterých se zůčastní Human Predator. Audiovizuálně nápadité, bohaté, pestré a lehce barevné. Co mě fakt potěšilo: u spoustě filmů, které jsou říznuté časovým paradoxem, postrádám strukturu a logiku, se kterou se tvůrci neobtěžují. "Díky" tomu, že postavy příliš nerozebíraj časové paradoxy, to zde nepůsobí jako něco vycucaného z prstu, pouze spíš jako kulisa pro dobrodužství z jeskyně a hlavní partička pořád přemýšlí nad způsobem, jak se s tim vyrovnat a zachránit se z nory a to mi přišlo super. Divák ví, to co hlavní postavy a díky té touze, pouze a jenom přežít, to celé působí dynamicky, napínavě a hlavně to vtáhne do dění. Kameraman Mike Simpson je talentovanej frajer. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl chytrou sci-fi. A tahle chytrá je. Celá ta situace je dotažená do konce a popravdě - i když jsem čekal, že se nějak vrátí - takový návrat jsem nepředpokládal. A hlavně vše funguje, jak má, včetně té mystiky kolem pramene mládí, a i ten otravný Furby sem tam pronese dobrou hlášku. Pravda, i ten začátek se krapet vleče, ale pak to pomaličku nabírá rychlost, jako když se utrhne lavina - a s každým dalším "objevem" to jede rychleji a rychleji, až je posledních dvacet minut naprostou kadencí ad absurdum domyšlených a přitom z logiky věci vyplývajících situací. A jak se zdá, touha po fontáně mládí byla, je a bude věčná. Což mi připomíná, že by mne zajímalo, jestli ten ústřední hudební motiv z filmu Fontána vykradli, nebo jde o záměr. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. května 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Seattlu. (BMW12)
  • Film byl původně koncipován jako found footage. (PamPero 1)
  • Natáčelo se v Texasu a Kalifornii. (BMW12)

Reklama

Reklama