Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hodnému pasáčkovi Jirkovi darují lesní panenky kouzelnou píšťalku, jež roztancuje i morouse. S její pomocí získá Jirka ještě kouzelný nůž a kouzelnou láhev. Teď se pokojně může pustit do těžkých úkolů rozmarné princezny Rozmarýnky… V dnešní pohádce pro pamětníky, která bude plná pěkných písniček, se můžete těšit na pasáčka a jeho tři kouzelné dary, jež okouzlí i rozmazlenou princeznu. Pohádku natočil v roce 1975 režisér T. Kulík, který do hlavních rolí pasáčka a princezny obsadil P. Olivu a J. Kotrbovou. Autorem textů písniček byl P. Kopta. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

duddek 

všechny recenze uživatele

Rozmarýnka (pro Kotrbovou je to takový princeznovský mezistupeň dva roky po Zlatovlásce a naopak dva roky před Honza málem králem) se v této hudební pohádce chová jako fracek a král se na ni sice zlobí, ale sám má máslo na hlavě, patrně jí při výchově dostatečně nenastavoval hranice. Oceňuju přehlídku pohádkových bytostí (víly, skřítkové, vodník) a sympatické bylo i to, že Jirka princezně tyká. Za pozornost stojí i kácení stromu nožem nebo absurdní úkol naplnit královskou síň po kolena vodou. Ale bohužel hvězdu jsem musil ubrat za to, že Jirka vůbec nereflektoval to, jak s ním princezna jednala, a za to, že *spoiler* její údajné prozření/zmoudření je naprosto nevěrohodné, není ničím podložené (ani doložené). ()

Reklama

Matesek 

všechny recenze uživatele

Černobílá pohádka, natočená ve studiu s minimální výpravou. Součástí bývaly pěkné melodické písničky. Tenkrát se natáčely televizní takto, děti se těšily na nedělní dopoledne nebo vánoce a téměř všechny je znaly. Kritizovat to dnes, po 50 letech, kdy běží nonstop programů na desítkách stanic je trapné. A zejména od dospělých. Klarinetistu zde hraje Jan Kotva, v seznamu herců zde ale není uvedený. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Černobílá kulisová pohádka, která těžko dokáže dnes zaujmout. Příběh prostého pasáčka, který je tak hodný, že až k princezně přijde, zaujme tak maximálně vílami v průhledném oblečení. Jinak skutečně nemá pohádka co nabídnout. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama