Reklama

Reklama

Smrtelné historky

Trailer

Obsahy(1)

Smrtelné historky jsou trikový povídkový celovečerní film, který kombinuje hrané akce s 3D a 2D animací, vedenou loutkou a zadní projekcí. Skládá se ze tří příběhů Dědek Kaktusák, Maják, Velkej chlap a tří krátkých blackoutů Na draka. Každá část filmu je vyrobena jinou technologií a je jiného žánru. Dohromady ale spolu příběhy souvisejí jak obsahově, tak formálně. Ve všech povídkách si tvůrci hrají s dvojím měřítkem a s ústředními tématy hrdinství a smrti. Vždy se setkává něco velice malého s něčím velmi velkým (malinkatý rytíř s obřím drakem, mexický prastarý skřítek s člověkem, drobounký Profesor s kravami, dva gangsteři s Velkým Chlapem). A všechna tato setkání končí hrdinskou smrtí malé ústřední postavy. Každý příběh však na hrdinství a smrt nahlíží jinak. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

jefff 

všechny recenze uživatele

Originální český animák, který má nápad vtip i výborné technické zpracování. První díl se trochu vleče, ale má opravdu milé zakončení. Druhý je skoro filosofický a k zamyšlení a rozhodně originální. Třetí je taková oddychovější záležitost. Gangsterka po Česku s obstojnou mírou kadence vtipných scén. Celkově hodnotím jako velmi dobré dílo. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Ať už jsou smrtelné či nesmrtelné, jejich poznávacím znamením je FANTAZIE ve své absolutní podobě - TA fantazie, která vyznává svobodu bez jakýchkoli hranic a omezujících přívlastků ... fantazie, která je věrná toliko sama sobě - a věří si natolik, že se nebojí střetu s pravidly svých imaginárních světů ani se zákonitostmi přízemní reality. Umí být provokativně konfrontační i kajícně smířlivá ("Antonio Cacto") ... upřímně zvídavá i až nezemsky cituplná ("Maják") ... tvrďácky (ne)kompromisní i správně cynická ("Velkej chlap"). Přitom jen tak na okraj ještě stihne osvětlit široké veřejnosti, že hrdinní drakobijci jsou vesměs "Na draka". Zcela zasloužených 5* ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Už hodně dlouho jsem neviděl něco tak... Divného, někdy v dobrém slova smyslu, někdy špatném, jsou tu tři polívky a pár mikropovídek s lovem na draka, které mají společného to, že jsou velmi dobře naanimované - první kombinuje hrané herectví s cgi postavou, druhá je komplet cgi a třetí loutková - mimochodem, jak cgi, obzvlášť nízkorozpočtové, nemám moc rád, tady je skvělé a to i díky šedobílé, tmavé, barevné paletě. první povídka je... No, je to prostě Budař a mexický trpaslík, ´to na popis docela stačí. Druhá je zas příjemně plná emocí (i když si tak úplně nejsem jistý jakých), je citlivá a má chodící ponožky, co mají místo obličeje světelný zdroj. A tu třetí někdo nejspíš napsal, když si do žil napral mnoho chemikálií veselé působnosti a díval se u toho na Tarantina a pojídal sýrové křupky. I když u těch křupek si nejsem jistý. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Mám ráda artové animované filmy, ale tohle je na mě zřejmě příliš hluboké. Postavy jsou vlastně všechny dost ošklivé, děj je minimální a atmosféru to během těch 15-20 minut, kolik jednotlivé snímky trvají, nestihne vytvořit žádnou. Nejvíc se mi asi líbil ten poslední snímek s mafiány, jak jezdili kolem Slap (?). ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé povídky: Dědek Kaktusák ****, Maják **, Velkej chlap *** + Na draka**** (1****, 2*****, 3**). _______ Historky by potřebovaly scenáristicky vypilovat, ale animace byly moc fajn. Nicméně mě docela zarazilo, že jsem tu asi zatím jediný, koho napadlo, že gangster Bruno nápadně připomíná Františka Skálu. Nebo je to snad náhoda, že má ve filmu roličku i Skálův kamarád Aleš Najbrt? (Nemyslím si. :)) ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama