Reklama

Reklama

Dánský pár Louise a Kasper žijí v odlehlé vile uprostřed lesa, odloučeni od moderního života, technologií a dokonce i elektřiny. Louiseiným největším přáním je stát se matkou, ale nemůže mít děti. Ze zoufalství se nakonec rozhodne uzavřít dohodu se svou rumunskou služkou Elenou. Elena souhlasí, že coby náhradní matka odnosí Louiseino dítě výměnou za obrovskou sumu peněz. Elenino těhotenství vnese do domu Louise a Kaspera radost, ale ne na dlouho. Dvojici trápí Eleniny nezvyklé chutě a odměřené chování. Podivné halucinace a nesnesitelné pocity vedou Elenu k přesvědčení, že něco není v pořádku. Nový život, který v ní roste, se vyvíjí příliš rychle a ztrpčuje životy všem okolo silou zla. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Představte si situaci: koukáte hodinu na film a zaspíte. Probudíte se a vidíte titulky. A teď si kladete otázky: "Porodila?", "Neporodila?", "Byl to ďábel", "Nebyl to ďábel?".... A tak si poslední půlhodinu pouštíte znovu. A zase uspávačka a titulky... Tak to vracíte asi o 10 minut zpět...Teď už máte sirky v očích, aby se Vám víčka nezavřela... konečně konec a Vy si oddechnete. 2 hodiny v píči... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Docela jsem už měl chuť, si zase něco pustit něco ze severské tvorby. Volba tedy padla Shelley, která se mi ve filmotéce ohřívala už docela dlouho. Strohý obsah filmu nevypadal vůbec špatně, ovšem provedení už tak slavné nebylo. Ali Abbasi si pro svou režijní celovečerní prvotinu nevybral zrovna originální zápletku, ale nemůžu říci, že by se s tím popasoval vyloženě zle. Jen mi to celé bohužel přišlo značně nedotažené, na spoustu otázek nedostaneme odpovědi, místy to bylo nezáživné a místy docela chaotické. Ale mělo to i pár kladů. Samozřejmě jako první musím pochválit výběr lokality, kde se natáčelo. Severskou přírodu prostě miluju, tamní krajina je nádherná a zdejší domek u jezera měl rovněž své kouzlo. Navíc by spousta lidí asi nerozdýchala způsob života, který zde manželský pár žil. Bez elektřiny, televize, počítače jen s pevnou linkou místo wifi připojení – no hrůza si to jen představit. Osobně by mi to nevadilo, ale asi bych brzo začal trpět ponorkovou nemocí. Což je taky jedna z variant, proč se tam začalo dít, to co se stalo. Já nikdy těhotný nebyl a ani nebudu, ale znám co dokáží udělat s těhotnou ženskou její hormony. Cizí prostředí, noční můry, nedostatečná strava, odloučení od rodiny, citové strádání, podivný šaman – přítel manželů. Ovšem co když skutečně nebylo s dítětem něco v pořádku. Co když ho skutečně ovládaly pekelné síly, které doslova matku vysávaly zaživa. Problém jsem však měl i se samotnou atmosférou. Místy se podařilo navodit vcelku dramatické pasáže, okořeněné o krvavé vidiny – děsivé noční můry – přízraky, které sužovaly Elenu, ale dost často byly vystřídány nepříliš záživnými momenty, u kterých jsem se opravdu nudil. Navíc samotný závěr byl na můj vkus zbytečně chaotický. Postavy umíraly mimo záběr kamer a tak už mi nezbývá nic jiného, než ještě upozornit na docela slušnou porci nahoty (ovšem obě herečky mi zrovna moc sympatické nebyly) a co víc – slovo „prstění“ či „kliknout ženské na myšku“ tu dostane trošku jiný rozměr.40% ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto hororový expert jsem tentokrát upřel svou pozornost na sever Evropy, kde jsem si vyhlédl laické veřejnosti poměrně neznámý horor jménem Shelley. Již před projekcí jsem intuitivně cítil, že by se mohlo jednat o velmi kvalitní kousek a má očekávání se více než naplnila. Shelley se rozbíhá velice pozvolna a milovníci oddechových akčních hororů nad ním budou bezpochyby kroutit hlavou. Avšak náročný hororový divák si dozajista přijde na své, jelikož Shelley je hororem, v kterém hraje prim perfektně budovaná atmosféra ztísněnosti a neutuchající pocit přítomnosti něčeho zlého, aniž bychom mohli tyto ďábelské kořeny přesněji identifikovat. Velmi kladně hodnotím rovněž herecké výkony a pochopitelně i režii Aliho Abbasiho, která působí na jeho celovečerní hororový debut neskutečně vyzrále, a proto mu také věštím slibnou hororovou budoucnost. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nezažil zklamání ze severského filmu. Tedy dokud jsem neviděl Shelley, kopii Rosemary má děťátko, která těží z jediného zajímavého bodu filmu - prostředí dánské samoty s pěkným jezerem jako bonus. Celou hodinu a půl se ve filmu nedělo vůbec nic. Jsou tu tací, kteří mluví o atmosféře, jenže to by ta atmosféra musela mít alespoň nějakou atmosféru. Tahle neměla nic, co by stálo za zájem, a jediný moment, který byl alespoň trochu zajímavý byl konec. Jenže takovou pointu by režisér zvládl natočit i v rámci kraťasu za ani ne pět minut a nemusel by nám s tím otravovat životy. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ako by človek mohol ohodnotiť "Shelley"? Nemyslím si, že tu máme originálny koncept. Ale na druhú stranu spracovanie nie je úplne najhoršie. Atmosféra celkom funguje, máme tu Ellen Dorrit Petersen, ktorá bude opäť pôsobiť aj milo aj desivo ako vo svojom poslednom projekte Blind a okrem toho tu máme ešte Cosminu Stratan, ktorá skutočne dokáže zahrať osobu, ktorá nebude prežívať zrovna svojej najlepšie chvíle. A ja jej to verím. Ale inak je to film, kde asi ani neviem čo povedať. Je to proste okey hororová dráma s pár jemne strašidelnými momentkami. Nič zvláštne. A preto ani nebudem nejako tento komentár rozpisovať. Len úprimne, neviem čo viac povedať. Hodnotenie: C ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama