Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tokio boj se! Toxie přichází! Dobrodružství pokračuje. Ďábelská korporace Apocalypsa, s.r.o. plánuje přetvořit městečko Tromaville v obří chemickou továrnu. Odláká proto hrdinného obránce utlačovaných do Japonska, aby tam hledal své kořeny. V Tokiu se Toxie setkává nejen s otcem, ale s i nepřeberným množstvím zla, které je nutné vymítit. Ale obyvatelé Tromaville mezitím zoufale postrádají svého toxického mstitele... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Stejne jako v pripade prvniho dilu skvela zabava. Jedinou vytku mam k prilis mnoho minutam ztracenejm poflakovanim po Tokiu a vyptavanim se po fotrikovi, to totiz moc pripomina normalni film a neni to moc zazivny. Jinak uvod a konec neskutecnej masakr a nektery sceny v Tokiu taky silena rezba. A co se tyce jednotlivejch zaporaku, to je naprosta lahudka, kazdej vypada jinak a je to jeden uchylak za druhym. Proste jsem se skvele bavil. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

U některých scén jsem se smál nahlas a právě ty na celém filmu byly pochopitelně to nejlepší, jenže i tak mě to spíš nudilo než bavilo. Na Tromu tam bylo překvapivě dost málo krve a nahých žen, linie s hledáním Toxieho otce byla naprosto zbytečná a nudná, sice některé nápady byly povedené, ale přesto jich celkově bylo málo, stejně jako absurdity. Nelogické to ale je přesně tak, jak to má být, jen to prostě neladí tak, jak by mělo. Rozhodně je to slabší než první díl a k tomu, aby to fungovalo přesně tak jak má, tomu dost chybí. Hlavně to potřebovalo zkrátit minimálně o 20 minut. Lepší 2* ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Z Melvina se stal po kontaktu s toxickým odpadem hrdina fungující na bázi např. Supermana nebo Spidermana. Pomáhá nevinným lidem a čistí město od zla. Určitě se nemůže srovnávat ani z jedním z uvedených filmů, ale pár podobných prvků zde najdeme. A co z filmu dělá zábavnou podívanou? Tak hlavně způsoby, jak se Melvin vypořádává z gangstery. V tomto dílu vám ukáže, jak se připraví kvalitní polévka se všemi ingrediencemi, zahraje si basket s liliputem atd. Co se týče herců, budu trochu skeptický. Oproti jedničce se hodně zhoršili a jejich výkony se mi moc nelíbily. Trochu mi připadalo, že nejsou zcela normální (ale tak kdo je, když pracuje pro Tromu). Melvinova dívka se oproti jedničce taky hodně změnila. Z plaché dívky se stala poněkud retardovaná sexbomba. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Největším problémem je, že všechno dobré z prvního dílu tady chybí, nebo je změněno k horšímu. Výrazně jsem postrádal absenci Melvina před změnou v Toxíka, to bylo na jedničce naprosto výborné, ve dvojce to sice chybí jaksi přirozeně, ale i tak z Toxíka udělali mnohem většího troubu než by si byl zasloužil. Proměna Toxíkovy slepé přítelkyně z poměrně naivní, leč velmi příjemné a sexy ženské v naprosto tupou a nehezkou krávu je asi největší a pro mě takřka nesnesitelnou vadou filmu. Ještě, že to dost zachraňuje Masami. Spousta místa filmu je jen suchá a trapná vata, i ty horrorové gore části jsou jaksi vyčpělé (i když exterminace kryplkárou je super). Humor také poměrně poklesl. Záporáci zbytečně křečovití a nudní, jediným světlým místem je lesbická záporačka. Troma mnohdy staví na demenci, tohle je možná dementní až moc. Sestříhat to na hodinu, max. na 70 minut, bylo by to fajn, takhle je to jen tak tak čistý průměr. 2,5* ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Pořád pěkný nářez, ikdyž se značným množstvím logických děr. Hlavní hrdina je absolutní a neporazitelný, dějová linie jednoduchá, zvlášt'ní, ale pevně daná a celý film je ještě mnohem vtipnější než díl první, ikdyž občas už někde převládá trapnost. Série Toxický mstitel Tromu proslavila zřejmě nejvíce a taky je podle mně moc povedená. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku a Tokiu. (gogos)
  • Toxický mstitel se představil kromě své vlastní série i v mnoha dalších projektech studia Troma. Nejobsazovanějším hercem do této role byl Ron Fazio, který si zahrál v Toxický mstitel 2 (1989), Toxický mstitel 3: Poslední pokušení Toxieho (1989) a The Troma Systém (1993). (gogos)
  • Původní sestřih měl 4 hodiny, a tak se Studio Troma rozhodlo z celého natočeného materiálu vytvořit dva filmy. Toxický mstitel 2 byl představen 24. února 1989, Toxický mstitel 3: Poslední pokušení Toxieho (1989) pak 24. listopadu téhož roku. (gogos)

Související novinky

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

23.03.2023

Organizátorem unikátního festivalu pro dospělé, tedy výhradně pro diváky od 18 let, je Kino Balt, které začalo v Praze dělat rumové kino. Hlavní koncept je jednoduchý – každý divák v ceně vstupného… (více)

Reklama

Reklama