Reklama

Reklama

Pikovaja dama: Čjornyj obrjad

  • Rusko Пиковая дама: Чёрный обряд (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Partia mladistvých sa počas dlhého zimného večera rozhodne vyskúšať privolanie ducha nazývaného Piková kráľovná, ktorého možno vyvolať prostredníctvom zrkadla. Po uskutočnení tejto akcie zistia, že sa zrejme jedná len o vymyslenú historku. Keď však začnú postupne účastníci vyvolávania za záhadných okolností zomierať, vyjde najavo, že prostredníctvom zrkadla sa do nášho sveta dostala nezastaviteľná temná sila, ktorá nenechá na pokoji nikoho, kto sa s ňou opováži zahrávať. Pred rodičmi detí, ktoré toto zlo vyvolali, tak stojí náročná úloha, pretože oni sú jediní, kto môže deti zachrániť. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (36)

honajz 

všechny recenze uživatele

Sice jsou tam všechna klišé včetně rozhoupaných houpaček, a vykrádá to třeba Fallen (Anděl smrti), ale film docela šlape, lekačky jsou i atmosféra jsou slušné, má to jasná pravidla, příběh se rozvíjí logicky, a to už samo o sobě v dnešní době je skoro zázrak. Některé scény jsou skutečně strašidelné a holka, co hrála tu dvanáctiletou, klobouk dolů před jejím výkonem. Jen jsem v závěru místo prstenu čekal, že holce někdo věnuje jako dárek tu myš. :-) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Netrvalo dlouho, abych pochopil, že jde jen o ruskou variaci na americké horory s podobnou tématikou, a už před polovinou filmu jsem byl rozhodnut pro maximálně dva kousky. Tvůrcům se ale podařilo vybudovat celkem slušnou atmosféru (i když si nejsem jistý, jestli k tomu došlo díky jejich schopnostem, nebo za to mohla spíše děsivá bezútěšnost ruských paneláků- viz. Durak), a přestože byl děj místy až zoufale předvídatelný, nuda to pro mě nebyla. 3*- ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Pozývať ducha do sveta živých sa veru nevypláca... Celkom vydarená ducharinka z Ruska. Snímok je čo sa týka hororových prvkov šikovne remeselne natočený, disponuje mnohými ľakačkami, pár pôsobivými scénami, slušnou maskou tajomnej dámy, napätím a pár krát ma aj príjemne vystrašil. Najväčšie negatívum vidím v priemernom až podpriemernom scenári, ktorý so sebou nepriniesol nič nové, len príbehovú nudu podľa osvedčenej šablóny s pár logickými rozpormi. 65/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Objektivně 2,5*, jelikož tenhle film má až příliš mnoho much. V první řadě je z větší části rusky utahaný. Než se něco stane, jako by se zastavil čas. Jestliže například nový Vij mě mile překvapil, pak tenhle snímek mě vrátil do dob sovětských filmů, kdy ani dumajut... Bohužel, originální námět chybí - varianta na Krvavou Mary střiženou Vymítačem ďábla a poslední vlnou nepříliš podařených duchařských filmů nepřekvapila. Stejně jako ony (duchařiny za posledních 10 let) ani tento snímek nevystraší. Pěkná kamera, místy velmi dobrá hudba, průměrné (ale ne zcela špatné) herecké výkony a standardní digitální triky. Chtělo to více popustit uzdu fantazii, vydat se směrem k surrealismu nebo naopak gore, hlavně zkrátka nenudit. Není to úplná tragedie, ale Rusům horrory zkrátka moc nejdou (zato jejich válečné filmy jsou mnohonásobně děsivější). ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pohodový ruský duchársky horor; taká variácia na Woman in Black / Bloody Mary / Candyman. Napriek celkovo „povedomému“ nádychu našťastie nepôsobí ako úplne vykrádačkový guláš a oceňujem, že sa aspoň trochu snažil vytvoriť si svoj štýl a atmosféru, hoci mi občas pripomínal americké remaky Kruhu a Nenávisti. Každopádne je to slušne natočené, príjemne herecky obsadené, miestami vcelku napínavé a aj trochu vážnejšie než by som čakal. „Piková dáma“ má pomerne zaujímavý vzhľad, ľakačky ako-tak fungujú a tuším 2x ma dokonca (ne)príjemne zamrazilo. Mohlo to byť síce menej predvídateľné a v druhej polovici pomaly začal dochádzať dych, čo sa prejavilo aj v nevzrušivom finále, ale na také slabšie 4* sa mi to páčilo. ()

Galerie (72)

Reklama

Reklama