Reklama

Reklama

Renegáti

  • Česko Renegáti: Mise cti (více)
Trailer 3

Když jste členem speciálního komanda mariňáků, každá operace je životu nebezpečnou misí do neznáma. Právě takovou je i akce, do které se ve válkou zdecimované Bosně vydává skupina pěti renegátů, aby ze dna jezera vyzvedla nacistický zlatý poklad v hodnotě několika stovek milionů dolarů. Vše musí stihnout během deseti hodin, protože jejich nepřátelé jsou jim na stopě... (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (87)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet EUR66,190,000Tržby USA Tržby Celosvetovo $2,470,000▐ Steven Quale nevychádza zo svojho tieňa a opäť ponúka rutinu aj keď v pohode konzumnú, bez väčších nárokov. V pohode sa to dá zniesť, tento dobrodružný film o lovení pokladu. Besson bol odvážny že nalial do takéhoto projektu také peniaze. /60%/ ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Námět příběhu je nemálo podobný staršího snímku z roku 1999 ´Tři králové´. Ano, i zde několik maníků z armády, samozřejmě tajně, se rozhodne vyzvednout zlato, tentokrát však nacistické. Luc Besson si na ten snímek asi vzpomněl, příběh poupravil, vsadil do jiných reálií a nechal natočit ryze akčně zábavný snímek, kterému ku spokojenosti nic nechybí. A jako obvykle celý koncept pojal v asijském stylu. Nejdříve tu tedy máme válečnou scénu z doby 2. světové války, následuje válečná scéna ze Sarajeva, oslava vojáků a pak už jen ona dějová linka zlatem. Kamera s výpravou jsou na úrovni a i přes rychlé akční scény je vše přehledné. Příběh je nesmírně jednoduchý a v podstatě nic nového nepřináší. Kdo se bavil už u snímku ´Tři králové´, nebo v současnosti třeba u seriálu ´Strike Back´, bude se bavit i u tohoto snímku. Ostatní, kteří to budou brát vážně, budou mít zase smůlu. ()

Reklama

TheSompeque 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se Renegátům vyhýbal a měl jsem to tak nechat. Nudnější film jsem neviděl. Příběh je o tom, že se badna z námořnictva rozhodne zachránit zlato nácků, které leží na dně jezera. Do toho je nahání cápek s armádou. Zlato se zachrání, bum, konec. Na tohle se fakt nekoukejte. Radši si pusťte Dannyho parťáky, to je aspoň dobrý heist film. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Bez jakéhokoliv očekávání jsem se do snímku Renegáti pustil. Úvod jak z Expendables a lovení pokladů, jak z Tomb Raidera. Herecky slušné, ale dialogy byly doslova na facku. Příběh ač tuctový, tak mě bavil, ale těch logických děr bylo ve finále opravdu hodně. Film působí jak román, než film z vojenského prostředí. Ukažte mi velitele, který by rozdával zlato, jako odměnu a výplatní pásku. A už vidím, jak by z vojenské základny zmizelo vybavení a Černý jestřáb bez povšimnutí. No zpět k filmu. Akční pojetí pomsty, je hned v základu odsunuto na vedlejší kolej a příběh se věnuje ztracenému pokladu. Fór je v tom, že příběh, který se rozjede v prologu, tak je vlastně pro pointu zbytečný. Samotný děj s pokladem si vystačí, i když přiznejme se - je to béčkové až to bolí. Když bych si nechal mozek na pohovce vedle sebe, tak stejně bude tohle pro mě podprůměrný film, který zabaví leda v sobotu dopoledne. Protože až v sobotu večer se pouštějí skutečné filmy. (38 %) ()

BlackAdder87 

všechny recenze uživatele

Tak kvalitní "béčkový" film jsem už dlouho neviděl. Ano je tam plno nelogičností, klišé a není to bůhví jak originální (napadá mě hned několik filmů na podobné téma Yankee Zephyrem počínaje), ale je tam toho tolik co mám rád. Honba za pokladem, zlato, nacisti, fanatický záporák s jizvou, krásná ženská a velitel jak vystřižený s filmu Olověná vesta, to vše zabalené v jednom úhledném balíčku, na který se sakra dobře kouká. Tenhle film si prostě na nic nehraje, takže pokud nehledáte nějakou intelektuální selanku, nebo city ždímací drama, pošlete mozek na dovolenou a vzhůru za pokladem. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Ogulini, Karlovaci, Lokve, Humu, Záhřebu (Chorvatsko) a na Maltě. (ČSFD)
  • Při úvodním útěku použijí k útěku tank T-72. Posádka tanku je velitel, střelec a řidič, tedy tři osoby a v žádném případě se do útrob nevejde 6 osob, jak je ukázáno ve filmu. (Maulincio)

Reklama

Reklama