Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Caterina Schöllacková vede v Berlíně v roce 1956 taneční školu. Jejím cílem je dát svým třem dcerám - Monice, Evě a Helze - ten nejlepší možný dar a drží je proto zkrátka. Tři sestry dělají všechno proto, aby žily podle matčiných očekávání a dusivých konvencí v budoucnu. Platí za to však vysokou daň a když pak Monika objeví rokenrol, najde v sobě také odvahu se vzbouřit a pokusit se v životě vydat svou vlastní cestou. (Cinemax)

(více)

Recenze uživatele Radko k tomuto seriálu (2)

Tančírna na hlavní třídě ’56 (2016) 

Rozdelené Nemecko, rozdelená rodina, rozdelené rodinné hodnoty. Skvelo vystihnutá dobová atmosféra, kde sa prelína nacistická minulosť, kapitalistická prítomnosť, konzervatívne hodnoty s prichádzajúcou rockandrollovou rebéliou, postupným oslobodzovaním žien a vzťahovo-sexuálnym uvoľňovaním. I za cenu neľahkých obetí. Všetko koncentrované v osudoch rodiny, prevádzkujúcej tanečnú školu. ()

Lieben - aber wie? (2016) (E01) 

50. roky, rozdelený povojnový Berlín, traumy z II. svetovej, neúplná rodina, rozbieha sa život. Učí sa tancovať, tancuje sa učivo. Konzervatívna matka, dcéry túžiace po dobrodružstve a ešte viac po dobrej partii. Len mladá dcéra zrebelieva. Rokenrolom. A ak by divák nepochopil, že je to o vzdore najmladšej dcéry, má to pre istotu aj v sk distribučnom názve seriálu. ()

Reklama

Reklama