Reklama

Reklama

Fauda

(seriál)
  • Izrael Fauda
všechny plakáty
Trailer
Izrael, (2015–2022), 32 h 52 min (Minutáž: 32–53 min)

Hrají:

Lior Raz, Tsahi Halevi, Samer Bisharat, Neta Garty, Yaara Benben, Doraid Liddawi, Laëtitia Eïdo, Johnny Arbid, Salim Daw, Tomer Capone, Yaakov Zada Daniel (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(48)

Fauda je arabský výraz pro „chaos“, ale jde především o kódové slovo pro evakuaci izraelských jednotek z akce. Mezinárodně úspěšný izraelský seriál sleduje bývalého zvláštního agenta protiteroristické jednotky Dorona, který se rozhodne vrátit zpět do služby, aby dopadl vrcholného teroristu hnutí Hammás Abu Ahmada. Tohoto muže se před svým odchodem z armády pokusil zabít, leč zřejmě neúspěšně. Abu Ahmad je podle posledních informací nejen naživu, ale připravuje zřejmě rozsáhlou teroristickou operaci. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele kukkik k tomuto seriálu (3)

Season 1 (2015) (S01) 

Slušný rozjezd originálního konceptu, toho okecávání kolem je někdy trochu moc a spíš to celku škodí ale akce a dynamických plánů je dostatek a tak se dá ta občasná zbytečná emoční nuda zkousknout. Jsem zvědavý na další série. 4/5 ()

Season 2 (2017) (S02) 

No, tak tady se to láme. Okecávacích výplňových scén oproti první sérii rapidně přibylo a ačkoli je žádoucí ukázat i dlouhá období skrývání se v úkrytech a emoční vypjatost mezi různými stranami ale nebylo nutné dávat téhle stránce tolik stopáže, že to s postavami divák prožívá pomalu 1:1. Tedy celá tahle série působí asi tak záživně, jako sedět měsíc v protiatomovém krytu, jednou týdně si zavolat se vzdáleným příbuzným a bavit se o počasí a situaci na burze a tak dvakrát do měsíce vylézt před dveře a hodit petardu do prázdné ulice. Zajímavý obsah by se dal sestříhat s přehledem do šesti epizod, potom by to byla dobrá série, takhle je to celkem utrpení v Netflix stylu, kdy se bez přeskakování nudných scén v rámci zachování příčetnosti člověk dost dobře neobejde. Třetí hvězdu zachraňuje jenom občasná akce, když se vyleze z úkrytů, která je pořád parádní. 3/5 ()

Season 3 (2019) (S03) 

Třetí série mi udělala velkou radost, jelikož se tvůrci poučili z chyb druhé série a všechny nedostatky, které měla, zde napravili. Děje je svižný a plný akce, přesto nechybí vypracované dialogy a samonosný příběh má pointu a hloubku. Po druhé sérii jsem tedy měl celkem strach, jak tenhle seriál dopadne, ale tady nabral ostrou otočku a překonal dokonce i sérii první, což se zase tak často nestává. 4/5 ()

Reklama

Reklama