Reklama

Reklama

Fauda

(seriál)
  • Izrael Fauda
všechny plakáty
Trailer
Izrael, (2015–2022), 32 h 52 min (Minutáž: 32–53 min)

Hrají:

Lior Raz, Tsahi Halevi, Samer Bisharat, Neta Garty, Yaara Benben, Doraid Liddawi, Laëtitia Eïdo, Johnny Arbid, Salim Daw, Tomer Capone, Yaakov Zada Daniel (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(48)

Fauda je arabský výraz pro „chaos“, ale jde především o kódové slovo pro evakuaci izraelských jednotek z akce. Mezinárodně úspěšný izraelský seriál sleduje bývalého zvláštního agenta protiteroristické jednotky Dorona, který se rozhodne vrátit zpět do služby, aby dopadl vrcholného teroristu hnutí Hammás Abu Ahmada. Tohoto muže se před svým odchodem z armády pokusil zabít, leč zřejmě neúspěšně. Abu Ahmad je podle posledních informací nejen naživu, ale připravuje zřejmě rozsáhlou teroristickou operaci. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele RobinPM100 k tomuto seriálu (4)

Fauda (2015) 

Měl jsem nejradši druhou sérii, dokud jsem neshlédnul čtvrtou. Dámy a pánove, to je doslova mistrovské dílo, napětí by se dalo krájet, je znát i zas o něco vyšší rozpočet a dostáváme rozmanité lokace včetně Belgie, pevně věřím v pátou sérii. ()

Season 1 (2015) (S01) 

Relativně komorní oproti dalším sériím, které následovaly, nicméně stále daleko před konkurencí. Hlavní arabskej záporák vypadá trochu jak Gary Kasparov, kterej je paradoxně pro změnu zas Žid v reálu. ()

Season 2 (2017) (S02) 

První série byla fantastická, ovšem druhá je ještě lepší, Nidal byl dokonalej jako záporák, charizma, že by se dalo krájet, výrazně emočně zajímavější a propracovanější záporák, než Panter. Jediný docela výrazný zklamání byl poslední díl, kterej byl hrozně rychle zakončenej, měl mít delší stopáž, závěrečný zúčtování bylo prostě málo vygradovaný a uspěchaný, čekal jsem velkolepý finále a střih - konec, to bylo hodně hodně ušitý horkou jehlou. ()

Season 3 (2019) (S03) 

První polovina třetí série je pomalejší a po dokonalé druhé sérii mě zklamala, nicméně pak se to rozjede ve velkém stylu a v druhé polovině vše zapomenuto, Fauda je opravdu mimořádný seriál nemající v současnosti obdoby. ()

Reklama

Reklama