Reklama

Reklama

Fauda

(seriál)
  • Izrael Fauda
všechny plakáty
Trailer
Izrael, (2015–2022), 32 h 52 min (Minutáž: 32–53 min)

Hrají:

Lior Raz, Tsahi Halevi, Samer Bisharat, Neta Garty, Yaara Benben, Doraid Liddawi, Laëtitia Eïdo, Johnny Arbid, Salim Daw, Tomer Capone, Yaakov Zada Daniel (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(48)

Fauda je arabský výraz pro „chaos“, ale jde především o kódové slovo pro evakuaci izraelských jednotek z akce. Mezinárodně úspěšný izraelský seriál sleduje bývalého zvláštního agenta protiteroristické jednotky Dorona, který se rozhodne vrátit zpět do služby, aby dopadl vrcholného teroristu hnutí Hammás Abu Ahmada. Tohoto muže se před svým odchodem z armády pokusil zabít, leč zřejmě neúspěšně. Abu Ahmad je podle posledních informací nejen naživu, ale připravuje zřejmě rozsáhlou teroristickou operaci. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele angel74 k tomuto seriálu (2)

Season 2 (2017) (S02) 

Musím pochválit umně vystavěný scénář s mnoha zápletkami, docela velké množství zajímavých postav, rafinovaně budované zlověstné napětí a vzácně vyrovnanou kvalitu obou sérií, přičemž druhá řada seriálu je o něco emotivnější než ta první. Jedinou výtku bych měla k dost nepravděpodobnému rozuzlení. (85%) ()

Season 3 (2019) (S03) 

Musím uznat, že se celkově jedná o řemeslně naprosto precizně odvedenou práci. Scénář třetí série je velmi dobře vystavěný i odvyprávěný. V průběhu mnohovrstevného děje se po dramatických ranách osudu formuje charakter mladého idealistického Bašára a divák tak sleduje jeho přerod v dospělého muže, který netouží po ničem jiném než po pomstě. V samotném závěru se pak záludnou lstí dostává do přímého střetu s velitelem izraelské jednotky Doronem, jehož charismatický představitel Lior Raz je ve skutečném životě bývalý člen tohoto útvaru, takže se významnou měrou podílí  i na tvorbě scénáře... Nejen kvůli tomu, ale i v souvislosti s tím, co všechno se momentálně děje v Izraeli a Pásmu Gazy, Fauda nabývá znepokojivě realistických rozměrů. (90%) ()

Reklama

Reklama