Reklama

Reklama

Fauda

(seriál)
  • Izrael Fauda
všechny plakáty
Trailer
Izrael, (2015–2022), 32 h 52 min (Minutáž: 32–53 min)

Hrají:

Lior Raz, Tsahi Halevi, Samer Bisharat, Neta Garty, Yaara Benben, Doraid Liddawi, Laëtitia Eïdo, Johnny Arbid, Salim Daw, Tomer Capone, Yaakov Zada Daniel (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(48)

Fauda je arabský výraz pro „chaos“, ale jde především o kódové slovo pro evakuaci izraelských jednotek z akce. Mezinárodně úspěšný izraelský seriál sleduje bývalého zvláštního agenta protiteroristické jednotky Dorona, který se rozhodne vrátit zpět do služby, aby dopadl vrcholného teroristu hnutí Hammás Abu Ahmada. Tohoto muže se před svým odchodem z armády pokusil zabít, leč zřejmě neúspěšně. Abu Ahmad je podle posledních informací nejen naživu, ale připravuje zřejmě rozsáhlou teroristickou operaci. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele cpt.Lynch k tomuto seriálu (4)

Fauda (2015) 

Realistické, drsné a napínavé, ale ne bezchybné. Sledujeme boj izraelské speciální jednotky (fiktivní, není to ani IDF ani Mosad) s palestinskými teroristy. Seriál není jednostranný, ani černobílý, byť jsou hlavní hrdinové Izraelci, tak palestinské postavy dostávají velký prostor. Člověk z toho celkem pochopí, jak to tam celé funguje, izraelské jednotky, armáda, politika, ale i palestinské tajné služby, Fatah, Hamás a jeho křídla. Seriál není bez chyb a člověk nemusí být zrovna bezpečnostní analytik, aby mu bylo jasné, že realita v izraelských speciálních jednotkách bude asi trochu někde jinde. Viz. časté neuposlechnutí rozkazů, nelogické kroky, přílišná akčnost scén atd. Přes veškeré napětí a akční scény dokáže být série místy dost zdlouhavá a nudná. Osobní rovina mezi hlavními postavami je dost nezáživná a často plačící „drsňák“ Doron mě vyloženě sral. První série super, druhá kopíruje první, tedy dost o ničem, v třetím se dostáváme do Gazy a to má grády a napětí, ale až příliš nerealistický akční závěr to trochu kazí. ()

Season 1 (2015) (S01) 

Asi nejlepší série. ()

Season 2 (2017) (S02) 

Hodně podobné jako první série a místy dost nuda 3,5 * ()

Season 3 (2019) (S03) 

SPOILER: První část, cesta do Gazy, napětí, totální masakr!  Až nerealisticky akční závěr to podle mě kazí… ()

Reklama

Reklama