Reklama

Reklama

Fauda

(seriál)
  • Izrael Fauda
všechny plakáty
Trailer
Izrael, (2015–2022), 32 h 52 min (Minutáž: 32–53 min)

Hrají:

Lior Raz, Tsahi Halevi, Samer Bisharat, Neta Garty, Yaara Benben, Doraid Liddawi, Laëtitia Eïdo, Johnny Arbid, Salim Daw, Tomer Capone, Yaakov Zada Daniel (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(48)

Fauda je arabský výraz pro „chaos“, ale jde především o kódové slovo pro evakuaci izraelských jednotek z akce. Mezinárodně úspěšný izraelský seriál sleduje bývalého zvláštního agenta protiteroristické jednotky Dorona, který se rozhodne vrátit zpět do služby, aby dopadl vrcholného teroristu hnutí Hammás Abu Ahmada. Tohoto muže se před svým odchodem z armády pokusil zabít, leč zřejmě neúspěšně. Abu Ahmad je podle posledních informací nejen naživu, ale připravuje zřejmě rozsáhlou teroristickou operaci. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele kocik1 k tomuto seriálu (3)

Season 1 (2015) (S01) 

Začátek svižný a fajn, ale ku konci se seriál začal zadýchávat jak nemocný při covidu, v posledním díle už . nenávratně připojený na plicní ventilátor. Tu berli, jak jednoduše se izraelský agent dostal mezi atentátníky jsem ještě se sebezapřením byla schopná překousnout. Ale to, jak na konci izraelci najednou všechno věděli a nikdo se nesnažil vysvětlit divákovi,jak k tomu vědění došlo, tak to už mi vylámalo při kousání zuby. Opravdu škoda. ()

Season 2 (2017) (S02) 

Co se mi líbí, je to, že izraelci nepojali seriál jako agitku, naopak, i teroristi jsou zobrazeni jako lidé se svými slabostmi a bolestmi a člověk si při sledování seriálu uvědomí, že vlastně tak trochu rozumí i té druhé straně. Jenže pak přijde konec a vy si chcete rvát vlasy z hlavy, proč??? Proč To stejně jako v první řadě museli opět tak zvrznout? Vždyť Doronův závěrečný hrdinský počin, to byla berle hodna Děda Mrazíka stejně jako ukončení dějové linky s "Širín". ()

Season 3 (2019) (S03) 

Od posledních 2 sérií se nic nezměnilo. Hluboce zajímavý příběh Bashara, který by byl za jiných okolností zřejmě normálním demokratem. se utápí v neuvěřitelných a nevydařených akcích, Jako příklad uvádím třeba to, jak složitě se dostávali do Gazy, zatímco záchranná mise v sanitce už nestála za zmínku. To zřejmě bylo v pohodě, i když už celá Gaza věděla, že se jim tam pohybují židé a jejich obličeje už muselo dávno znát každé arabské děcko. A takových lapsů tu je víc. Hrozná škoda. ()

Reklama

Reklama