Reklama

Reklama

Fauda

(seriál)
  • Izrael Fauda
všechny plakáty
Trailer
Izrael, (2015–2022), 32 h 52 min (Minutáž: 32–53 min)

Hrají:

Lior Raz, Tsahi Halevi, Samer Bisharat, Neta Garty, Yaara Benben, Doraid Liddawi, Laëtitia Eïdo, Johnny Arbid, Salim Daw, Tomer Capone, Yaakov Zada Daniel (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(48)

Fauda je arabský výraz pro „chaos“, ale jde především o kódové slovo pro evakuaci izraelských jednotek z akce. Mezinárodně úspěšný izraelský seriál sleduje bývalého zvláštního agenta protiteroristické jednotky Dorona, který se rozhodne vrátit zpět do služby, aby dopadl vrcholného teroristu hnutí Hammás Abu Ahmada. Tohoto muže se před svým odchodem z armády pokusil zabít, leč zřejmě neúspěšně. Abu Ahmad je podle posledních informací nejen naživu, ale připravuje zřejmě rozsáhlou teroristickou operaci. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele DAPDO k tomuto seriálu (4)

Season 1 (2015) (S01) 

První série o agentovi, který se vrací z civilu do služby, aby dostal vůdce palestinských teroristů, o kterým si všichni myslí, že je po smrti. Je to vlastně takový kočkování mezi Izraelem a Palestinou, vyjednávání, dost akce, bavilo mě to. A rozhodně není na škodu, že díly mají jen něco málo přes 30 minut, aspoň odpadla taková ta omáčka kolem soukromí a vztahů hlavních hrdinů, které je v jiných seriálech víc než dost, i když i tady se tomu úplně nevyhnuli. 75%. ()

Season 2 (2017) (S02) 

I druhá série jasnej nadprůměr. Sice jsem moc nepřišel na chut tomu, že tvůrci vyplnili těch 10 minut navíc oproti první sérii ke každýmu dílu vztahovýma záležitostma, ale té akce a napětí je řekl bych víc a dopředu si nemůžete být ničím jistí. I protihráč mi připadá drsnější, než ten, který se celou dobu schovával. Navíc mě čím dál víc baví postava kapitána Ayuba a jeho výslechový metody, aneb "jestli mi neřekneš, co chci vědět, tak Tě pošlu na potrat". 80%. ()

Season 3 (2019) (S03) 

Tak jestli byly předchozí dvě série nadprůměrný, trojka byla za mě ještě větší pecka. Ten výlet týmu do Gazy a následnej piknik, kdy se snaží osvobodit zajatce, neměl chybu. V těchto epizodách nehledejte nějáký zvolnění tempa, jede se naplno od začátku do konce. Jediný ubrání nohy z plynu byl truchlící předposlední díl, ale ty byly už v předchozích sériích taky, když odešel na věčnost někdo z hlavních postav. A rozhodně nečekejte ve Faudě nějaký happy endy ve stylu ameriky, život není peříčko a jsem rád, že se tady toho drží a nemažou divákům med kolem huby, 90%. ()

Season 4 (2022) (S04) 

Zase neskutečně realisticky natočený. I když mi tahle série občas připadala malinko míň akčnější než předchozí tři, tak jsou tu tři naprosto topový díly, který mi ten pocit rychle vyvrátily. Hodně se tady dbá i na to, co s hlavními hrdiny udělala dvacetiletá služba u speciálních jednotek. Jediný co bych vytknul, ale to bylo už i v předchozích sériích, je chování Dorona, kterej když zacítí kundu, tak je schopnej svým jednáním ohrozit celou jednotku. Zajímavej a silnej závěr s otevřeným koncem. Jsem zvědavej koho se bude start páté série týkat a koho ne, protože tvůrci se nikdy nebáli odebrat nějakou z velkých postav a vzhledem k autentičnosti seriálu by to měli udělat i teď. 85%. ()

Reklama

Reklama