Reklama

Reklama

Fauda

(seriál)
  • Izrael Fauda
všechny plakáty
Trailer
Izrael, (2015–2022), 32 h 52 min (Minutáž: 32–53 min)

Hrají:

Lior Raz, Tsahi Halevi, Samer Bisharat, Neta Garty, Yaara Benben, Doraid Liddawi, Laëtitia Eïdo, Johnny Arbid, Salim Daw, Tomer Capone, Yaakov Zada Daniel (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(48)

Fauda je arabský výraz pro „chaos“, ale jde především o kódové slovo pro evakuaci izraelských jednotek z akce. Mezinárodně úspěšný izraelský seriál sleduje bývalého zvláštního agenta protiteroristické jednotky Dorona, který se rozhodne vrátit zpět do služby, aby dopadl vrcholného teroristu hnutí Hammás Abu Ahmada. Tohoto muže se před svým odchodem z armády pokusil zabít, leč zřejmě neúspěšně. Abu Ahmad je podle posledních informací nejen naživu, ale připravuje zřejmě rozsáhlou teroristickou operaci. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele VLADEK k tomuto seriálu (2)

Fauda (2015) 

1. sezóna - Zatím to nejlepší co jsem letos v sériálové kategorii viděl. Autentické, svižné, minimum příběhové vaty, naléhavé a občas dokonce i vtipné. A přitom to zjevně ani nemuselo stát moc peněz. 95%/ Update 8.8.2018 - 2. sezóna - Trochu jsem se obával toho, když seriál koupil Netflix, že půjde už jen o další "těžbu" příběhu, která spíše jen pokazí dojem z první série, jak tomu často bývá, ale ustáli to. 90%/Update 27.4.2020 - 3. sezóna - Už více vaty než v předchozích sezónách, což na jednu stranu může někomu vyhovovat, ale místy ztrácí série své tempo. Navíc jakmile někteří z herců dostanou větší prostor pro hraní, tak se bohužel ukazuje jaká jsou to herecká polena. Bohužel sezóna ztrácí místy i vtip a to díky velmi špatným oficiálním českým titulkům od Netflixu, které velmi pravděpodobně překládal někdo otrocky z angličtiny, po proklikání 2 dílu musím konstatovat, že je snad věrnější ruská verze netflixových titulků. Škoda. 80%. / Update 4. sezóna - Po prvních dvou rozvleklých dílech to zase dostane svoje dřívejší tempo z 1. a 2. řady, které bohužel klesá někde okolo 8 dílu, ale naštěstí se 11. a 12. vracíme zase zpět. Celkově někde na hranici 4 a 5 hvězd. A velmi se zlepšily netflixovské titulky. ()

Season 3 (2019) (S03) 

3. sezóna - Už více vaty než v předchozích sezónách, což na jednu stranu může někomu vyhovovat, ale místy ztrácí série své tempo. Navíc jakmile někteří z herců dostanou větší prostor pro hraní, tak se bohužel ukazuje, že někteří jsou herecká polena. Bohužel sezóna ztrácí místy i vtip a to díky velmi špatným oficiálním českým titulkům od Netflixu, které velmi pravděpodobně překládal někdo z otrocky angličtiny, po proklikání 2 dílu musím konstatovat, že je snad věrnější ruská verze netflixových titulků. Škoda. 80%. ()

Reklama

Reklama