Reklama

Reklama

Fauda

(seriál)
  • Izrael Fauda
všechny plakáty
Trailer
Izrael, (2015–2022), 32 h 52 min (Minutáž: 32–53 min)

Hrají:

Lior Raz, Tsahi Halevi, Samer Bisharat, Neta Garty, Yaara Benben, Doraid Liddawi, Laëtitia Eïdo, Johnny Arbid, Salim Daw, Tomer Capone, Yaakov Zada Daniel (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(48)

Fauda je arabský výraz pro „chaos“, ale jde především o kódové slovo pro evakuaci izraelských jednotek z akce. Mezinárodně úspěšný izraelský seriál sleduje bývalého zvláštního agenta protiteroristické jednotky Dorona, který se rozhodne vrátit zpět do služby, aby dopadl vrcholného teroristu hnutí Hammás Abu Ahmada. Tohoto muže se před svým odchodem z armády pokusil zabít, leč zřejmě neúspěšně. Abu Ahmad je podle posledních informací nejen naživu, ale připravuje zřejmě rozsáhlou teroristickou operaci. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Ivo k tomuto seriálu (4)

Fauda (2015) 

Inspirován nedávným Teheránem, nahodil jsem si jeho předchůdkyni jako výplň dvou dlouhých mezikontinetálních letů. Ale jo, čas to urychlilo docela příjemně. Je třeba jen opět vyjádřit hluboký podiv nad mozek vymývajícími stupidními aktivitami členů obou agresivních kmenů, kteří neznají nic jiného než se navzájem mlátit, střílet a detonovat (a nad tím, čeho tím chtějí opravdu dosáhnout, už nějak neuvažují, to bychom asi po nich chtěli už moc?). A hlavními vykonavateli těchto permanentních pingpongových aktivit jsou na obou stranách docela slušně narušení psychopaté, včetně našeho hlavního hulícího židovského obézního psycho Drona. Celkově vlastně trošku srandovní a dost málo realistické klišé o tom jak parta pár přiblbých a psychicky labilních kluků (a jedné mužatky) s pistolemi občas v nějakém vraku jen tak vyjede do palestinské přírodní rezervace na lov aktuálního abu padoucha, udělá bum bum různých stupňů úspěšnosti a zase se vrátí domů :) To by bylo ještě ok, ale trošku nudné a otravné byly stále se opakující dlouhé srdcehřivné pasáže plné telenovelovitých keců, hádek, ukolébavek i "vzrušujících" rodinných konstelací (i interkopulací). Nebýt jich, mohlo se to o pár dílů zkrátit a nic by nechybělo. Občas jsem si nebyl jistý jestli ještě mluví arabsky nebo už zase hebrejsky, zní to tak nějak podobně? :) Tři a půl. ()

Season 2 (2017) (S02) 

Polovinu stopáže bohužel tvoří jen nudné a otravně sladkobolné žvanění a křičení (a nezbylo než začít postupně cíleně přetáčet), sem tam trochu malé akce a ten konec byl tedy silně přitažený za hidžáb... Taková už docela nereálná akční telenovela. Lejkum košer salám. Zkoncentrovat to celé do 5 dílů by myslím bohatě stačilo. Čím dál objemnějšího a hysteričtějšího Drona už nechávám odletět i s celou třetí sérií ... ()

Season 3 (2019) (S03) 

Mentálně značně labilní fousatci mechanicky a na potkání rutinně odstřelují a vraždí desítky araboušů, které jen tak někde náhodou a neosobně zahlédnou stát nebo sedět (zblízka nebo záludně ze zákrytu s dalekohledem) a nikdo ani nemrkne. Ale když jeden z nich konečně dostane kulku do blízkosti kulek, tak je z toho srdceryvně ozdravná a hluboce emotivní hodinová pasáž, jako by se svět v základech zachvěl a vesmír slzy ronil ... (a ty "figurky", které oni sami jen tak hromadně odstřelili asi neměly žádný předchozí život, přátele, příbuzné, emoce atd.). Slušně podivné a vpravdě nestranné... A k odsunu hysterické izraelské děvušky obětavě povstane celá izraelská armáda a v pohodě ubudou další desítky arabských soudruhů ... A docela srandovní je že tahle partička vjíždí do Gazy jako všelijací prodavači a řemeslníci v dodávce už tak po sto padesáté (včetně vytáhlé techno mužatky v oblíbeném upnutém hidžábu) a ještě je pořád nikdo nezná :) ()

Episode 12 (2020) (S03E12) 

Docela hloupý konec série, který moc nedával smysl - s boxerem, hysterickou Jarkou a jejím jediným konstantním uměleckým výrazem obličeje (ani se Basharovi nedivím že to neměnné iritující botoxové vzlykání nakonec nevydržel). Vítané akční vzedmutí kolem desátého dílu rychle pominulo (následováno tradičními rutinními interkopulacemi) a nastala opět standardní košer nuda. Hoši už dost melou z recyklované vody? Teherán mi přišel o dost zajímavější a napínavější, nemluvě o podmanivém a geniálním "The Spy". ()

Reklama

Reklama