Reklama

Reklama

American Honey

  • Česko Americká jízda (více)
Trailer 5

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladičká Star (Sasha Lane) žije život, který by nikdo z nás nechtěl. Sama se stará o dva mladší sourozence, protože otce nemá, matka se o nic nezajímá a otčím se o ni zajímá až moc. Když tedy na parkovišti obchoďáku potká dodávku plnou vrstevníků, kteří žijí specifickou verzi Amerického snu, neváhá moc dlouho a naskočí. Tím se stane součástí party mladých lidí, kteří si na živobytí vydělávají tím, že křižují Amerikou a dům od domu se snaží prodávat předplatné časopisů, o které by jinak nikdo neměl zájem. Všichni to jsou outsideři, kteří tuší, že po standardních kolejích cesta nevede, a tak se chytili jedné z posledních šancí, která jim ještě zbývala. Star záhy zjistí, že tahle činnost není ani tak práce jako spíš životní styl, naplněný polykáním kilometrů, nočními mejdany, svéráznými rituály a konflikty, k nimž v téhle nesourodé „rodině" není nikdy daleko. Když se navíc zamiluje do nejúspěšnějšího prodejce Jakea (Shia LaBeouf), na vlastní kůži pozná, že tahle jízda bude všechno, jen ne bezstarostná. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (176)

Abes 

všechny recenze uživatele

Díky partě kolem Andrey Arnold už nemusím přemýšlet nad tím jak by dopadla syntéza filmů Gummo, Kids a Spring Breakers. Pravda, není to tak doslovné, nic nechutného, nic pobuřujícího ani artového jako u zmíněných snímků se zde nekoná, přesto je zmínit musím. Tříhodinová indie road party bez řádné zápletky plyne a ničím se moc nechlubí. American Honey je strašně utahaná věc ale klidně bych s touhle partou nesympatických, zpocených, špinavých, umaštěných white-trash fetek ještě pár měst navštívil. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

hippie road movie,která je neuvěřitelně free,přesto celkem ale depka.Nemít to skoro 3 hodiny,které jsou na podobný druh filmu zkrátka extrémně moc,mohlo by to hodnocení být lepší.Takhle American Honey místy dost bojuje s prázdnotou.Obsazení na to,že je ve většině tvořené neherci celkem sympatické.Jednou každopádně stačilo...60% ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Ojebávkový hustle roadtrip jako únik z bezvýchodný situace, plný drama a přitom bez starostí, nevšední, lidsky vzato podnětný, nevypočitatelný, poutavý. Připomnělo mi to několik písniček (nepřímo ta a ta, přímo ta), moji vlastní půlroční zkušenost s podomním prodejem v US, zvláštní přítomnost když jsi na cestě, nečernobílý dobrodružství a prostě život. Překvapivě jsem ustál kombinaci písničkářů a trapu, všechny ty sociální případy i dredy. Vedle čím dál střelenějšího LaBeoufa hodně mile překvapila nějaká Sasha Lane, film vás vtáhne jako by to byla nenucená realita (včetně sexu), zajímavý i jako profil Států v mozaice různých prostředí a vrstev. Nesedne všem, mně ano, jsem moc rád že nešlo o rozhovněnou artovku a chápu proč to bude nová kultovka. "I feel like I'm fucking America!" ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Film, který voní létem. A taky láskou, bezstarostnosti, dospíváním, sám nevím, čím ještě. Na začátku působí jako sociální drama, na konci už spíš jako naprosto uvolněná road movie o tom, že i když Ti dal život sem tam nějakou tu ránu, tak pokud jsi hodně mlád a máš kolem sebe lidi, se stejnou krevní skupinou, máš to všechno tak nějak na háku. Maximální spokojenost. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Aj napriek dlhej minutáži sa vo filme nič prevratné nedeje, čo môže niekomu značne prekážať. Pokiaľ to však zahodíte za hlavu a necháte sa unášať na vlnách týchto mladých ľudí, ktorí blúdia naprieč Amerikou a vlastne aj celým životom, tak z toho vyjdete minimálne spokojní. American honey v sebe skrýva niekoľko krásnych momentov plných slnka, mladíckej nerozvážnosti, je o túžbach, úniku a o oslave slobody. Hlavná hrdinka navyše podáva skvelý výkon a nemusí bojovať o vaše sympatie. V podobnom duchu je celý film. Nežiada vás, aby ste ho milovali, iba plynie a ukazuje partiu mladých ľudí, ktorí sa učia žiť tak, ako to momentálne najlepšie vedia. A napriek tomu, že nie sú v ľahkej situácii, film vám nespôsobí žiadnu depresiu, naopak tak zvláštne niekoľko krát pohladí na duši. ***Po druhýkrát videné na veľkom plátne. Čaro filmu pretrváva, soundtrack už hrá v aute. Cinematik, 2017 ()

Galerie (39)

Zajímavosti (10)

  • Film byl natočen z většiny pomocí přirozeného světla bez přisvětlování. (filmsim)
  • Timeline: Režisérka začala psát scénář v roce 2013. Později se nechala slyšet, že vycházela z článku New York Times, který veřejnost informoval o skupinách lidí, prodávajících předplatné časopisů. O rok později byli ohlášeni producenti a název filmu. V březnu 2015 proběhly první castingy v Oklahomě. Režisérka hledala talenty na plážích a ulicích a oslovovala podnapilé mladistvé. Na pláži režisérka narazila také na Sashu Lane i s jejími přáteli, kteří byli na jarních prázdninách. Zbytek obsazených herců byl nalezen na parkovištích, staveništích a ulicích. V dubnu byl obsazen Shia LaBeouf. Začalo se natáčet v květnu ve městech Muskogee, Okmulgee a Norman v Oklahomě. O něco málo později se štáb pohyboval v Mission Hills v Kansasu a v okolí Kansas City v Missouri. Natáčení poté probíhalo také v Missouri Valley v Iowě, v Omaze a Grand Islandu v Nebrasce a ve Willistonu v Severní Dakotě, kde byl po zranění hospitalizován Shia LaBeouf. Poslední klapka padla 5. července. Na počátku roku 2016 zakoupila práva na kinodistribuci společnost A24. Film si odbyl premiéru 15. května 2016 na filmovém festivalu v Cannes, kde soutěžil o Zlatou palmu. Road film se objevil v kinech 30. září. (Hal_Moore)
  • Jedenáct z patnácti ústředních představitelů nemělo žádnou předchozí hereckou zkušenost, včetně objevu filmu, Sashi Lane, kterou režisérka potkala na pláži. (Zdroj: Cinemart)

Související novinky

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

30.09.2016

Festival Be2Can, který se uskuteční v kinech v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci a Zlíně od 6. do 12. října 2016, zveřejňuje kompletní program, jehož ozdobou bude čerstvá držitelka Ceny poroty z Cannes,… (více)

69. ročník MFF Cannes

69. ročník MFF Cannes

23.05.2016

V neděli skončil 69. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes, který přinesl mnoha tvůrcům různá ocenění za jejich tvůrčí činnost v oblasti filmu. Patronem tohoto ročníku stal francouzský… (více)

Reklama

Reklama