Reklama

Reklama

American Honey

  • Česko Americká jízda (více)
Trailer 5

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladičká Star (Sasha Lane) žije život, který by nikdo z nás nechtěl. Sama se stará o dva mladší sourozence, protože otce nemá, matka se o nic nezajímá a otčím se o ni zajímá až moc. Když tedy na parkovišti obchoďáku potká dodávku plnou vrstevníků, kteří žijí specifickou verzi Amerického snu, neváhá moc dlouho a naskočí. Tím se stane součástí party mladých lidí, kteří si na živobytí vydělávají tím, že křižují Amerikou a dům od domu se snaží prodávat předplatné časopisů, o které by jinak nikdo neměl zájem. Všichni to jsou outsideři, kteří tuší, že po standardních kolejích cesta nevede, a tak se chytili jedné z posledních šancí, která jim ještě zbývala. Star záhy zjistí, že tahle činnost není ani tak práce jako spíš životní styl, naplněný polykáním kilometrů, nočními mejdany, svéráznými rituály a konflikty, k nimž v téhle nesourodé „rodině" není nikdy daleko. Když se navíc zamiluje do nejúspěšnějšího prodejce Jakea (Shia LaBeouf), na vlastní kůži pozná, že tahle jízda bude všechno, jen ne bezstarostná. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (176)

Idego 

všechny recenze uživatele

Syrové až na kost, přitom plné citu. Stejně, jako se opakuje každodenní rutina a jak se vlečou životy protagonistů, se vleče i celý film, kvůli čemuž jsem úplně nehltal každou scénu a nakonec si to naporcoval na promítání s pauzama. I tak se mi měsíc po zhlédnutí pořád vybavují některé scény a celková bittersweet atmosféra, kde se nespoutaná volnost bezstarostného mládí mísí s chudobou a obavami nejistého života prekarizovaných. Takže dokoukat to bylo náročnější, ale zážitek ve výsledku silný. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziserka Andrea Arnold /Red Road/ sa konecne predviedla. Asi si konecne napozerala doma v obyvacke dostatok Road Movies, a taxa rozhodla ze aj ona nieco natoci. A dobre urobila! Vysrala sa na dejovu liniu - ja sa ospravedlnujem, to mi zase uletelo, chcel som pochopitelne napisat, ze film nema dejovu liniu a je to len sled volnych asociacii a scenok, ktore drzi pokope rezia. A ono to funguje - hlavne ako spoznavanie ciest USA niekedy v roku 2016 : 92 % ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Nebudem k tomuto filmu asi rozpisovať dlhý komentár, lebo si myslím, že sa dá zväčša ohodnotiť len jedným slovom a to je okey. Všetko je podľa mňa na tomto filme v kategórii okey, s výnimkou dvoch vecí. V prvom rade je to naša hlavná hrdinka. Občas síce krútim hlavou nad jej naivnosťou a istou dávkou dobrosrdečnosti. Nie vždy, lebo občas to skutočne prinesie pekné momentky a myslím si, že aj ukáže jej dobré srdce. No potom si myslím, že čo sa týka Jakea, tak ho mala poslať niekam už oveľa skôr, kým jej ten vždy dokáže zamotať hlavu. Ale inak si myslím, že tu máme silnú protagonistku, ktorej akcie nás budú baviť sledovať. Je veľmi sympatická. Vzťahy medzi všetkými zamestnancami sú super. Máme pocit, že vnímajú jeden druhého ako rodinu a každý má svoje zvláštnosti, ktoré ho robia zaujímavým. Škoda, že sa im film nevenuje viac, no kedykoľvek je partia v autobuse spolu, má to vynikajúcu atmosféru. A ešte jedno je dobré. Hudba vo filme. Pasuje tam a dodáva tam ešte viac príjemnej atmosféry. Na druhú stranu si ale aj myslím, že sa to dalo spraviť aj kratšie. Film je strašne natiahnutý a akosi nás chce v tomto svete držať čo najdlhšie, no myslím si, že to nebolo nutné. Mohlo to ísť svižnejšie, aby sme si viac ako diváci film užili. Lebo jeho tempo je dosť pomalé a každú minútu budete cítiť. Z toho výsledne plynie asi len toľko, že som rád film videl, neviem, či by som si ho niekedy pozrel znovu, ale som rád, že som ho videl aspoň raz. Či by som ho odporúčil je otázne. V prvom rade to nie je ľahký oddychový film a v druhom rade si myslím, že to určite nie je pre každého. Hodnotenie: C+ ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem artovou bublinu, ale ten film je opravdu unikátní podívaná. Rozhodně to není klasický road trip. Žádný Kerouac se tady nekoná. Tohle je moderní, reálný a iluzí zbavený příběh, který byl pro mě až místy děsivý - nevím, jestli záměrně. S postavami se těžko ztotožníte, naopak jsou až občas nepříjemné, což dělá ten film tak fascinujícím. Režie a kamera jsou vynikající, Sasha Lane a Shia Labeouf září. Film, z kterého nespustíte oči, i když bystě občas chtěli. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Film o skupine tulákov, bezďákov, feťákov, alkáčov s evidentne podpriemernou mentálnou výbavou. Ak niekto uprednostní cigaretky, tetovania, gelové nechty, náušničky, atď... pred jedlom a radšej sa vŕta v smeťáku, tak mi ho ľúto nie je! Už len pohľad do baráku, keď sa vráti z kontajnerov a doma neporiadok a ešte chová dvoch psov a deťom dáva jesť veci z odpadkového koša. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo od 7. května 2015 do 9. července téhož roku v Muskogee, Missions Hill, Benningtonu, Willistonu, Kansas City, Missouri Valley ve státech Oklahoma, Kansas, Nebraska, North Dakota, Missouri a Iova. (ČSFD)
  • Jedenáct z patnácti ústředních představitelů nemělo žádnou předchozí hereckou zkušenost, včetně objevu filmu, Sashi Lane, kterou režisérka potkala na pláži. (Zdroj: Cinemart)
  • Film byl natočen z většiny pomocí přirozeného světla bez přisvětlování. (filmsim)

Související novinky

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

30.09.2016

Festival Be2Can, který se uskuteční v kinech v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci a Zlíně od 6. do 12. října 2016, zveřejňuje kompletní program, jehož ozdobou bude čerstvá držitelka Ceny poroty z Cannes,… (více)

69. ročník MFF Cannes

69. ročník MFF Cannes

23.05.2016

V neděli skončil 69. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes, který přinesl mnoha tvůrcům různá ocenění za jejich tvůrčí činnost v oblasti filmu. Patronem tohoto ročníku stal francouzský… (více)

Reklama

Reklama