Reklama

Reklama

Velký útok zombies

  • Itálie Incubo sulla città contaminata (více)
Trailer

VOD (1)

Z dílny otce kanibalského subžánru Umberta Lenziho pochází horor, nepřehlédnutelný pro své naturalistické pojetí a oživení legendy jménem zombie. Na letišti má přistát letadlo s Dr. Kramerem z jaderné elektrárny, kde došlo k nehodě. Letadlo však nekomunikuje s řídící věží a na plochu je přivolána plně vyzbrojená vojenská jednotka. Po přistání se na překvapené vojáky vyřítí z útrob letadla tlupa hladových zombie, které nelze ničím zastavit. A tak si tlupa nesmrtelných monster dát nejprve předkrm v podobě vojáků a potom se neohroženě vydá poobědvat do televizního studia a nemocnice. Cestou zabíjejí vše živé a geometrická řada zombíků se nezadržitelně rozrůstá. Dokáže tyto nechutné nemrtvé vůbec někdo zastavit? (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

-Bomba- 

všechny recenze uživatele

Celkem netradiční zombiárna, hlavně na Itálii. Na rychlé zombíky jsme zvyklí především z novějších filmů a tím víc překvapí, když se objeví v nějakým starším horroru, jako je tenhle. Zombies tu totiž nejen vypadají jako škvarky, oni běhají, umějí používat sečné i střelné zbraně a dokonce přemýšlejí na takové úrovni, že dokáží záměrně otevřít výtah, aby se zmocnili lidí v něm. Snímek je to docela průměrný a je škoda, že zábavní park na konci nedostal více prostoru (narozdíl od Zombielandu). SPOILER: Úplný konec, kdy se dojde k tomu, že se to všechno jenom zdálo hlavnímu hrdinovi považuju za zbytečný, včetně definitního “Ona to byla pravda!”. ()

K.I.N.G. odpad!

všechny recenze uživatele

Na stupidní dialogy jsem si u podobného druhu filmů dávno zvykl. Na nepromyšlené a na hlavu postavené scény a absurdní chování jak by smet. Ale italští zombies byli vždy a budou ti nejlepší zombies na světě. Vždy, když italskému zombie-hororu docházel dech, vše zachránily perfektní masky a zombies nedovedli obsluhovat stroje nebo běžet jako normální lidé, byli prostě jiní a v tom spočívalo veškeré jejich kouzlo, pane Lenzi! Tento film beru jako hodně nepovedený vtip a z mých srdcových filmů si nikdo srandu dělat nebude! :-) ()

Reklama

Jino 

všechny recenze uživatele

Vcelku nic moc zombie film. Masky jsou špatné, občas jsem si myslel, že se jim do záběru nasoukal Toxický mstitel... Navíc celková stereotypnost masek ve mě nechala ten pocit, že se maskéři mohli víc snažit, než jen opakovat asi 10 různých typů. Herci jsou neslaní nemastní a v hlavě mi zůstává snad jedině jejich přehrávání. Režisér a scénárista se snaží do filmu vnést nějakou hlubší filozofickou myšlenku spolu s kritikou společnosti, což díky přehrávajícím hercům bude spíš nudit než diváka nutit zaobírat se nějakou myšlenkou. Gore scény jsou v pár, ale opravdu pár případech koukatelné, jinak jsou tyto triky většinou mizerné, za což může i fakt, že zombie tady nezabijí jen hrstku lidí, ale své oběti berou po desítkách. Konečné rozuzlení filmu docela pobavilo a uznal jsem, že Lenzi mne teď docela dostal. Vyzdvihnu tady snad jen velkoplošné pojetí snímku, kdy se zombie nesoustředí, jen na nějakou oblast, ale likvidují zrovna celé město. Celkově tomu nedám víc než jednu hvězdu 20-30% ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Pamätáte tú dobu, keď "zombie" gorefesty boli rozsahom a ambíciami veľké, gore poctivé a praktické, korektnosť nebola tak samoúčelné pretŕčaná... Má to tú krásnu "arómu" Dawn od The dead/Zombi 2, typickú, ale geniálnu Ciprianiho hudbu, nezabudnuteľné gore a rýchlo frčiaci dej v neustále sa meniacom prostredí. Záver a "pointa"... No, už som si zvykol. Nijak to ale nebráni vo vychutnaní si tohto klasického kúsku. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Lacný, prvoplánový a trocha trashový Lenziho výkon, ktorý časom zapadne prachom (ak sa tak už náhodou nestalo). Prístup k tomuto apokalyptickému hororu je vyslovene amatérsky a to vo všetkých smeroch. Príbeh Nightmare City by neuškodilo niečím obzvlášťniť, pretože je skrz na skrz v jednej nudnej rovine. Hneď od začiatku je zrejmý cieľ režiséra a to pobaviť diváka na svojej neschopnosti a neoriginalite. Čím ďalej plynie príbeh o pristátí vojenského prepravného lietadla z ktorého sa vyvalí parta zombiekov následne zaplavujúca mesto, tým je cítiť viac a viac Lenziho postupné vykrádanie Romerovho Dawn of the Dead. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Film bol zakázaný na Islande. (Paldiny)

Reklama

Reklama