Reklama

Reklama

The Possession Experiment

Trailer 1

Obsahy(1)

Keďže sa Brandon zaujíma o temné veci, zvolí si za svoj školský projekt exorcizmus. Spojí sa so spolužiakom a spolu sa rozhodnú vytvoriť projekt, ktorý môže finančne podporiť každý, koho zaujme. Brandon sa so spoločníkom ponárajú neustále hlbšie do temných cirkevných tajomstiev a keď zistia, že jeden zvláštny prípad exorcizmu sa odohral neďaleko ich mesta, rozhodnú sa zistiť, čo sa v roku 1994 naozaj na mieste stalo. S podporou záujemcov sa začína démonický experiment, ktorý prebudí zlo, ktoré sa v ich blízkosti skrývalo desiatky rokov. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (25)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Hansen si to vymyslel, zrežíroval, natočil, dokonca si v tom zahral, no a čuduj sa svete, ono mu to napriek nízkemu "vreckovému" vyšlo za "trojku". "Cítim" potenciál a tak rád prilepším, keď sa niekto tak veľmi snaží. Mne tie pasáže počas "vymetačiek" či rôznych hororo halúz prišli celkom vydarené (v rámci možností - schopností). Navyše, tento subžáner je spolu s ducharinami mojim najobľúbenejším, tak prečo neprižmúriť jedno očko (občas). Ono je to popravde skôr na dve (vlastne určite!), pričom tunajší užívatelia zrejme "Possession Experiment" skopú až na samé dno, ako to bolo v prípade "Forsaken", či "Torture Chamber", no ja tie tri nakoniec aj tak dám. Veď kto ma zastaví :D - 55% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The Possession Experiment“ není ani promarněná příležitost, tohle celkově moc příležitost nebyla. I kdyby se scenáristé snažili o lehkou dávku originality, stejně se to do snímku moc nepromítlo, no a zabití hereckými výkony už je poslední kapkou. Ty nejapné vtípky, které film provázejí, si tvůrci také mohli odpustit, protože na nich nic vtipného není. Spíše nudí, stejně jako zbytek filmu. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

V rámci školního projektu věnovanému exorcizmu student Brandon uskuteční šílený nápad. V domě, kde před dvaceti lety došlo k tragédii při neúspěšném vymítání démona z těla mladé dívky, se chce nechat posednout a se svými asistenty vše živě streamovat. Zákazy pedagoga neřešil, chtěl jen tuli tuli s démonem, do Tesca to měl dál než pět minut, nezbytné propriety tedy nakoupil v místním obchodě. A hurá se nechat posednout. A jak už to tak bývá, démon jeho přání vyslyšel, Brandon se rázem stává nebezpečný pro své okolí. Je poměrně škoda, že režijního debutanta Scotta Hansena se neujal nějaký kvalitní producent, který by do jeho filmu nalil finance a ubral by na "béčkovosti", ubírající z velké části dobrý dojem z neotřelých nápadů, která ovšem film zachvátí víc než démon, o jehož původu bude mít divák záhy jasno, když na povrch postupně vyplují i detaily o rodičích Brandona a další zjištění, až se v tom ztrácel přehled i zajímavost. Film se frekventovaně přesouvá z prostor prokletého domu na kampus a zase zpět, do toho se přidá satanská sekta z minulosti, studentova nová kamarádka mu dá atd. Režie nevyrovnaná, to i žánrově, úvodní scéna vymítání hýří kvalitním vizuálem i technickým provedením, tuhle technickou i režijní kvalitu si celý film ale neudrží, oproti tomu nápadů nebylo málo, mnohé se dají přiřadit k originálním. Co do vraždění posednutého maníka, náhle přišla jakási vzdálená inspirace Freddy Krugerem. Gore v pohodě, utržená sanice byla top. Co film nepokryl režijně, vyvažoval tempem. Film nenudil, herecky mu ublíženo nebylo, závěrečné finále ucházející. V podstatě se jedná o neotřelé béčko, které by si zasloužilo kvalitnější produkční i dramaturgické zázemí. Kdo má rád multižánrové hrátky s démonem, na pojetí filmu se zlobit nebude. 7/10 ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Dá se říct,že jsou jasně vytyčené oblíbené žánry pro začínající umělce (čti ubožáky, co nemaj prachy) a těmi jsou Bigfoot, UFO a vymítání. Maník, co byl v tomhle filmu kameramanem, si nakonec řekl, že ušetří za rejžu a natočí si to sám, což možná byla první chyba a druhá, že scénář vytvořila bláznivá Mary. Popravdě fakt nechápu (a tenhle film je toho zdárným příkladem), jak někdo může tak zakurvit závěrečnou fázi a z jinak velice solidně působícího a dobře se rozbíhajícího filmu na klasické téma udělat totální sračku. Možná ne totální, ale smrdí hodně...nebýt totiž toho zběsilého finále, kdy se dozvíme mimo jiné to, že matka hlavního herce (mezi námi taky slušnej kretén) není jeho matka, tátův švagr je bratranec strejdy Tondy a ten v tom filmu vůbec nehraje, mohl to být zajímavý snímek, co nepotřebuje digi efekty, takhle bohužel..prostě dneska 9 z 10 filmařů, kteří mají na film pár dolarů, udělají tak bláznivé finále,nebo zápletku obecně,že je hotovo....................moje hodnocení = 3,5 z 10. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Horory s tematikou démonické posedlosti cíleně vyhledávám bez ohledu na úroveň daného zpracování, a tak asi nikoho nemůže překvapit, že jsem jich coby největší hororový expert na csfd.cz viděl více než všichni zdejší hodnotící dohromady. Většina z těchto hororů je ráda za jednu hvězdičku, jelikož kvantita výrazně převyšuje kvalitu. Possession Experiment naštěstí není tím případem a zejména v první polovině stopáže se mu dokonce podaří navodit solidní hororovou atmosféru plnou jemného mrazení v zádech. Vzhledem ke své hororové odbornosti nebudu zakrývat, že mi byl Brandonův původ naprosto zřejmý prakticky od úvodního intra. Přesto nelze scénář označit za zcela předvídatelný, jelikož obyčejný hororový divák bude bezpochyby setrvávat v nevědomosti až do okamžiku, kdy se mu odkryjí další indicie. Na druhou polovinu snímku bych však nejraději zapomněl, jelikož se zde zásadním způsobem rozšíří okruh postav, jež jsou bohužel ztvárněny prostřednictvím nevalných hereckých výkonů. Uškodí i přítomnost prkenných dialogů a to zejména v situacích, které by pro postavy měly být emocionálně vypjaté, čímž se z hororu vytrácí aspekt uvěřitelnosti. Samotný závěr, v kterém člen SWAT jednotky přemýšlí, jestli vystřelit na osobu s nožem, která bezprostředně ohrožuje život jiné, už raději ani nebudu komentovat. Possession Experiment nastoupil ve velkém stylu, ale do cíle s vypětím všech sil doklopýtal na třech slabších hvězdách. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Když Brandon (Chris Minor) odjíždí od táty a zastaví, aby měl slabou chvilku a „kdosi“ se na něj dostává do auta, tím že rukama „rozlamuje“ okno, je jasně vidět, že to není sklo, ale gel/želatina nebo cokoliv podobného, protože se to táhne a neláme. (Ace.A.T.L.)
  • Mezi závěrečné titulky je vložena ještě jedna scéna. (pornogrind)

Reklama

Reklama