Reklama

Reklama

Here Alone

Trailer 2

Po vypuknutí neznámej epidémie žije Ann (Lucy Walters) uprostred lesov, v ktorých si vytvorila vlastný tábor. Dni vyzerajú rovnako a jej hlavnou povinnosťou je obstaranie si potravy tak, aby sa nestala obeťou nakazených. Beznádejný stereotyp sa zmení vo chvíli, keď stretne Oliviu (Gina Piersanti) so zraneným nevlastným otcom Chrisom (Adam David Thompson). Od tejto chvíle už Ann nie je sama, čo však neznamená, že sa jej život stane jednoduchším. (Marceloo)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (35)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Příjemně relaxační zombie postapo ve kterém se příliš nespěchá, jen se občas odněkud někam popoběhne. Samotářka Ann žijící v lese podnikne jednou za čas výpravu do jediného oploceného domu v okolí, doplnit zásoby jídla, které jak se zdá neubývají. Nejspíš po vzoru známé pohádky „Kouzelná kuchyňská linko vydej co máš.“ A když do jejího dobrovolného poustevničení vnikne dvojice, mířící za lepší budoucností na sever, kterým nabídne pomoc a nocleh, než se vyhrabou z nejhoršího, tak teprve poté se její zajetý rytmus začne pozvolna hroutit. S otevřenou náručí a slovy na rtech: „muž do domu (v tomto případě do odstaveného auta), bůh do domu“, už nikdy nebude pohodová survival atmosféra jako dřív. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po vypuknutí neznámej epidémie žije Ann (Lucy Walters) uprostred lesov, v ktorých si vytvorila svoj tábor. Jej dni vyzerajú vždy rovnako a jej hlavnou povinnosťou je obstaranie si potravy bez toho, aby sa stala obeťou nakazených. Tento beznádejný stereotyp sa zmení vo chvíli, keď stretne Oliviu (Gina Piersanti) so zraneným nevlastným otcom Chrisom (Adam David Thompson). Od tejto chvíle už Ann nie je sama, ale to neznamená, že sa jej život stáva jednoduchším. - Tento režijný debut sa podla mňa vydaril, aj keď režisér viac ako dvadsiatich krátkometrážnych snímkov sa za úplného amatéra považovať asi nedá. Funguje to tak ako má, vyžaruje z toho pozitívna nezávislosť, herecké obsadenie je sympatické, psychické rozloženie charakterov je vzhladom k situácii uveritelné, dej sa nevyvíja úplne priamočiarym smerom, takže ma aj záver trochu prekvapil. Lesy sú ideálne zvoleným miestom pre tento štýl hororu a toto prostredie mi momentálne dobre sadlo, pretože v poslednej dobe sa tieto Zombie / Postapokalyptické horory často odohrávajú uprostred miest. Nedostatkami pre mňa boli pomalé tempo a flashbacky, ktoré boli dosť prínosné, ale neboli spracované tak, aby podali informácie o situácii dostatočne zaujímavo. Ide o zaujímavú záležitosť a o slušný posun v kariérach, či už pre režiséra, alebo pre hercov, keďže väčšina z nich ešte nemá vela skúseností u celovečerných snímkov. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tak neuveriteľne reálne poňatý príbeh, až to podaktorých na smrť unudí. Kde sa nič nedeje, tam sa ani nemôže nič stať. Tempo je vražedne pomalé, pričom z 80% je tento snímok čistokrvná dráma. Keby som si mohol tipnúť, ktorý z mojich obľúbených by "Here Alone" uštedril, respektíve uštedrí ranu z milosti, vyhral by som milión Kč. Za mňa tuctovka, ktorou sa tvorcovia snažia zahrať na city, no akoby si nevšimli, že im na gytare chýbajú struny. Nebyť tej záverečnej dvacky, zrejme by som upadol do kómy - 45% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mám rád minimalistické horory zaměřené především na atmosféru, ale tenhle je hodně špatný. Pro tenhle typ hororů je nutné, aby se nám sice pomalu, ale vždycky po čase něco odkrylo o situaci a nějak se posunul děj. Tady se ale děj neposune nikam. Ann žije sama kdesi v lese, pořád je pomazaná bahnem a nelogicky se chová, pak přijedou dva lidi, Chris a Olivia a nelogicky se chovají všichni tři. Po hodině filmu to přeroste v milostný trojlístek a situaci, která z toho prostě vzejít musí. A to je všechno, nic jiného se tam nestane, teda jo, ještě je tam tuna otravných flashbacků, u kterých ze začátku někdy ani není poznat, že to jsou flashbacky, ale jinak už nic. Tak, prima, a jak má v takové situaci fungovat nějaká atmosféra? Bez ní je tenhle typ filmu jako tělo bez duše a tady to taky tak vypadá, navíc to je tak strašně sestříhané, že se z toho člověku až hlava zamotá. Ne, fakt, ty střihy ze dne na noc jsou až brutální... Kameru to má dobrou, i když by se hodila spíš do nějakého přírodopisného dokumentu, nebo do filmů Scotta Barleyho. Hudba taky celkem ujde, jinak to ale za nic nestojí, je to nefunkční, nedějové a hloupé až na půdu. Přemýšlel jsem i nad 2*, ale vzhledem k tomu, že to ani pořádně nekončí, dám lepší 1*. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další z pokusů točit ty zombie záležitosti jinak, ale příliš to nevyšlo. Namísto masakrů se jedná spíš o vztahové drama namixované survivalem, které je sice slušně natočené a dobře zahrané, jenže vesměs je to strašná nuda. Je sice pěkné, že to pravděpodobně odráží "reálný" obraz, ale reálný život bývá dost často nezáživný k ukousání. Stejně jako tohle. 25% ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama