Reklama

Reklama

Mamka a taťka

  • USA Mom and Dad (více)
Trailer 1

Když davové šílenství neznámého původu způsobí, že rodiče z poklidného předměstí obrátí svou zlobu proti vlastním dětem, Carly Ryan (Anne Winters) a její bratr Josh (Zackary Arthur) musí bojovat o holý život a bránit se surovým útokům ze strany těch, kteří je přivedli na svět (Nicolas Cage a Selma Blair). (Bontonfilm)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (217)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Taylor definitivně potvrdil, že první díl Zastav a nepřežiješ byla prostě absolutní náhoda v jeho kariéře a s Neveldinem si můžou co se zoufalosti týče podat ruce. Tohle mohlo být dokonalé. Jenže potenciál je zadupaný bojácností režiséra ukázat gore vraždy dětí na kameru a tak vše čeho se dočkáme je pár krvavých cákanců, dejme tomu slušná porce černého humoru a dokonalé přehrávání Nicolase, který povýšil level šílenosti na ultimátní hranici. Kdyby měl režisér koule, mohli jsme se dočkat opravdu ojedinělého a odvážného zážitku, takhle máme zase jen šedivý průměr, který zůstal za očekáváním a dílo zkázy dokonal stupidní a utnutý konec. Stejná škoda, jako ta kokotina s Woodem o vraždících dětech. Dělejte tyhle filmy pořádně, nebo se na to vyserte.50%. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Pre Ryanovcov to mal byť len ďalší obyčajný deň v ich rodinnom živote. Rodičia sa vydajú do práce a deti do školy. Všetko sa ale mení vo chvíli, keď sa rodičia detí v celom meste začnú meniť na rozzúrené monštrá a začnú ničiť všetko, čo im stojí v ceste. Rodinná pohoda sa v tej chvíli mení na boj detí o život proti očividne nie až tak milujúcim rodičom. - Na to, že som na to čakal dva a pol roka, ma to teda riadne sklamalo. Chémia medzi postavami je úplne nulová, vtipné scény sa dajú spočítať na prstoch jednej ruky a rovnako to je aj s krvavými scénami, ktorých tu je len pár. Najviac to tvorcovia prehnali s dubstepovo namixovanou hudbou, ktorá zo Sinisteru urobila jeden z top hororov poslednej dekády, ale tu pôsobí úplne žalostne. Mal som celý čas pocit, že sa tam nič nedeje a postavy len pobehujú z miesta na miesto, že to celé trvá strašne dlho (čudoval som sa, prečo to má na IMDb uvedenú stopáž cez dve hodiny, ale teraz už mi to také zvláštne nepripadá) a že celý dej úplne postráda akýkolvek moment prekvapenia. Horšie ako tri hviezdičky tomu ale zase dávať nechcem, pretože oproti nízkorozpočtovým nezmyslom to má zase aspoň nejakú úroveň. + herec z Grindhouse: Werewolf Women of the S.S. a Pay the Ghost + herec z Savaged a Fire City: End of Days + herečka z The Killing of a Sacred Deer + herečka z At the Devil's Door + herec z Cabin Fever + herečka z Saw V a Saw VI ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Měl jsem pocit, jak když koukám na film od M. Night Shyamalan. Konečně koukatelný film s Nicolasem Cagem, který měl možnost zde předvést, že občas dokáže i skvěle (pře)hrát. Film má neskutečně dobré tempo. Téměř ani na chvíli nenudí. A délka 80 minut tomu nahrává. Stopáž je úplně optimální. Jen si myslím, že by si to zasloužilo více krvavých scén. Docela dobré a především vtipné dialogy („Poslechněte svojí zkurvenou matku a otevřete ty zkurvený dveře vy kurva sráčové“). Závěr filmu povedený a dost mě pobavil. Něco tak blbého, až dobrého jsem potřeboval na zahnání nudy. Svůj účel to splnilo. Jen nevím, jestli bych to potřeboval, v následujících 5-ti letech vidět znovu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Čert vem, že Nicolas Cage poslední solidní film natočil před víc než deseti lety. Ano, občas se i tak zadařilo (drama Joe), ale díky tomuhle úletu o „milujících“ rodičích na jeho mnohé přešlapy zapomeneme. Z dua Mark Neveldine a Brian Taylor se mnozí osypávali, hochům to mnohdy ujelo, nechali se až příliš unést vlastní fantazií, a právem platili spíš za packaly, kteří nemají vkus ani zábrany. Styl ale jo. Mezi béčkovými akčními filmy byli svěžím větrem a radikálním úletem, kdy jejich energie a nekorektnost dokázaly překrýt mnohé nedostatky nebo nižší rozpočet. Nyní přichází Taylor sólo, dál ovlivněný videohrami nebo estetikou amatérských videí, a nabízí antirodinný ďábelský thriller, s jehož nápadem se, pravda, dalo pracovat lépe, ale pořád je to velmi dobré. Ve společnosti vypukla masová hysterie, kdy rodiče dychtí po krvi svých ratolestí. Je to krátké, funkční a zábavné. Cage nechává tak trochu vzpomenout na postavy, které ztvárnil ve filmech mnoha skvělých režisérů. Škoda oné poslední dekády. Mělo to své limity, vícero nekorektních scén bych se nebál a celé bych to utnul poté, co u dveří zazvonili prarodiče. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Ono to vďaka originálnej premise bolo po istý čas napínavé, chvíľami z toho aj mierne zamrazilo, má to však pre súčasnú tvorbu klasický problém - opäť raz sme videli film, postavený na bombovom nápade, s ktorým sa ale ďalej absolútne nepracovalo. Že ani za mak! Pohodlnosť súčasných tvorcov hraničí s drzosťou a aroganciou voči divákovi. Ste lenivé a povrchné nuly! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Nicolas Cage v době uvedení filmu řekl, že to je jeho nejoblíbenější film za posledních deset let, který natočil. (BMW12)
  • Natáčalo sa v meste Louisville, Kentucky. (Scraffy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno