Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek navazuje na Vorlovy filmy Cesta z města a Cesta do lesa, vytvoří z nich uzavřenou trilogii a završí osudy všech stěžejních postav. V Cestě domů se v hlavních rolích vrátí Bolek Polívka a Eva Holubová jako zemědělská rodina Papošů, Tomáš Hanák a Barbora Nimcová jako rodina přistěhovaná z města, Tomáš Vorel ml. a Lucie Šteflová jako revírník Ludva a jeho žena. Objeví se i Milan Šteindler v roli vypečeného předsedy myslivců nebo Dominika Elischerová, kterou lidé znají ze sociálních sítí jako Mínu. Starého a tradičního zemědělce Papoše začíná trápit stáří a skutečnost, že jeho syn Ludva nechce přebrat statek. Ludva chce totiž zůstat revírníkem v místním lese. Lesní správa chce ale prodat hájenku, kde bydlí. Jeho žena dráždí vesnici svým“ bio“ přístupem k životu a musí se vyrovnat s tím, že na pohledného Ludvu mají políčeno některé místní ženské. Tomáš, který se kdysi z města a z kanceláře na vesnici přesunul, je už se vsí pevně spjatý, pracuje jako dřevař v lese a rád si přihne, zatímco jeho žena pro zájemce meditace v přírodě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (125)

HellFireFery 

všechny recenze uživatele

V závěrečném díle této trilogie se opět vracíme do krásy české krajiny. Opět se také vracíme k postavám, které sledujeme již od prvního dílu z roku 2000. Je pravdou, že jsem upřímně čekal trochu více. Režisérské chyby, které se objevovaly u předchozích dvou dílů (nesprávné "nadabování" hlasů; tragické výkony neherců a hlavně často až prapodivné střihy obrazu). V tomto díle mi navíc citelně schází nějaké písně, které vždy skvěle doplňovaly zejména první díl. Na druhou stranu jsem za tento návrat rád a přiznám se, že jsem ho na konci obrečel. K této trilogii mám vztah podobně jako ke Kofole (Když ji miluješ, není co řešit). ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Ani v přírodě 21. století nenajde člověk klid a odpočinek, ale jen další práci a starosti. Tomáš Vorel ušel od města až příliš dlouhou cestu a namísto hravé romantické komedie přináší bezvýchodné sociální drama ze současného českého venkova. A tolik potřebné vystřízlivění z makabrózně-lihového oparu nepřichází. Více zde. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Papoš měl pravdu, tvůj fort byl fílz a ty seš taky fízl... Mě se to celkem líbilo, ono to je totiž celou dobu takové posmutnělé, smůla jakoby se všem lepila na paty, ale konec dobrý, všechno dobré. Je to ze všech 3 dílů takový asi největší návrat k přírodě a taková celkem velká bio eko agitačka, prostě cenu má jenom půda a to co na ní vyroste. 7/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Cestu z města sem viděl kdysi dávno a moc si jí nepamatuji a Cestu do lesa sem neviděl pro jistotu vůbec. Do závěru téhle volné trilogie sem tak šel prakticky bez znalostí čehokoliv s ní spojené a naštěstí to až tolik nevadí. Postavy sice za tu dobu nejspíš prošli nějakým vývojem, nicméně Cesta domů funguje i samostatně a nabízí poměrně depresivní sondu do venkovského života, který by sice zdánlivě měl přinášet útěk od městského stresu, ale on přináší svůj vlastní stres a svoje vlastní problémy, kterých není úplně málo. Vorel a jeho rukopis se ani tady nezapře a kdo má rád jeho tvorbu bude s tím v pohodě. Kdo ne, nejspíš bude mít trochu problém s tím jakým způsobem spolu postavy komunikují a jakým způsobem pronáší svoje repliky. Mě osobně to nevadilo, protože mám Vorla rád ač mi do něj zdaleka nesedlo všechno...60% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Úžasné zakončení a celkově úžasná filmová trilogie. Bolek Polívka dokazuje, že si ho jen málokterý film, v němž se v poslední době objevil, doopravdy zasloužil, protože ačkoliv se podvoluje Vorlovu režijnímu vedení a stejně jako ostatní záměrně přehrává, stále hraje jako ďábel a je to právě on a s ním Tomáš Hanák, kdo z Cesty domů dělá velký zážitek. Ovšem ani ostatní se nemají zač stydět, protože po minulém snímku, který se věnoval hlavně mladým hrdinům, je tenhle dokonale vyvážený a každý v něm má své místo. Jen málokomu se povede vystihnout ráz venkova, povahu jeho obyvatel a krásu přírody, v níž často doslova nechávají životy, tak autenticky jako Tomáši Vorlovi. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Režisér Tomáš Vorel prozradil, že šlo zřejmě o nejnáročnější natáčení, které kdy udělal, jelikož jeho práce trvaly kolem šesti let. (vyfuk)
  • Hájenka lesníka je na adrese Rabštejn nad Střelou 74, Manětín. (sator)
  • U jednoho z posledních dní natáčení práci narušila zmije, která se objevila v místech, kde měla stát Eva Holubová v pantoflích. (ČSFD)

Reklama

Reklama