foto

Anežka Rusevová

  • nar. 1986
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Anežka Rusevová se narodila 21.9.1986 v Praze. Po maturitě byla přijata na DAMU, obor činoherní herectví. Absolvovala v roce 2010 ve školním Divadle Disk v rolích Erny (Kazimír a Karolína, režie Mikoláš Tyc) a Kateřiny (Markéta, dcera Lazarova, režie Pavel Ondruch). Jejími pedagogy byli Jaroslava Adamová, Michal Pavlata a Miroslava Pleštilová. Během studia absolvovala roční stáž na prestižní herecké německé škole Hochschule für Schauspielkunst Ernst Busch v Berlíně. 

Na obrazovkách se poprvé objevila ve třetí řadě Kriminálky Anděl (episoda Noční taxi), dále si ji režisér Ivan Pokorný obsadil do TV filmu Doktor pro zvláštní případy. Natočila několik filmů se studenty FAMU, objevila se i v absolventském filmu Tomáše Pavlíčka Parádně Pokecal. V roce 2014 natočila zatím svou největší roli ve 2. řadě seriálu Expozitura v režii Jiřího Chlumského a Petra Nikolaeva.

agnesaa

Herecká filmografie

Filmy

2017 Zádušní oběť (TV film)
2014 Parádně pokecal
2010 Doktor pro zvláštní případy (TV film)
Kazimír a Karolína (divadelní záznam)
2008 Anglické jahody

TV seriály

2017 Kapitán Exner (TV seriál)
Bláznova smrt - 2. část (E12)
Bláznova smrt - 1. část (E11)
Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Sestřička (S02E04)
2016 Ohnivý kuře (TV seriál)
Konec sněhové královny (S02E02)
Dvě mouchy jednou ranou (S01E36)
Kytarový blues (S01E35)
další epizody (9)
Atentát (TV seriál)
Plutonium (E11)
2015 Atentát (TV seriál)
Šifra (E10)
Chobotnička (E09)
Rudyho má každý rád (TV seriál)
Dívat, nesahat (E04)
Miluju tě (E02)
Vraždy v kruhu (TV seriál)
Kamarád v nouzi (E02)
Všechny moje lásky (TV seriál)
Nejlepší kamarádky (E16)
Vinaři (TV seriál)
Svatba (S02E16)
Úplněk (S02E15)
Loupež (S02E14)
další epizody (16)
2013 Nevinné lži (TV seriál)
Lež má rozbité auto (E02)
2012 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Noční taxi (S03E04)
2005 Ulice (TV seriál)

TV pořady

2013 Máme rádi Česko (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace