foto

Anežka Rusevová

  • nar. 21.9.1986 (31 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

V letech 2006–2010 studovala herectví činoherního divadla na Divadelní fakultě Akademie múzických umění v Praze pod hereckým vedením Jaroslavy Adamové, Michala Pavlaty a Miroslavy Pleštilové. V letech 2008–2009 absolvovala v rámci stipendia dva semestry na Hochschule für Schauspielkunst "Ernst Busch" v Berlíně. Spolupracovala s divadly a divadelními uskupeními v Praze, Berlíně a Norimberku. Od roku 2016 je ve stálém angažmá v Městském divadle Kladno.

Na obrazovkách se poprvé objevila ve třetí řadě Kriminálky Anděl (epizoda 4 – Noční taxi), dále si ji režisér Ivan Pokorný obsadil do TV filmu Doktor pro zvláštní případy. Natočila několik filmů se studenty FAMU, objevila se i v absolventském filmu Tomáše Pavlíčka Parádně Pokecal. Vedle menších filmových rolí (Anglické jahody, Zádušní oběť) se objevuje především v televizních seriálech. Výrazné role měla v seriálech Vinaři a Ohnivý kuře. V roce 2015 hrála v seriálu Atentát (Expozitura 2) v režii Jiřího Chlumského a Petra Nikolaeva. Zahrála si také postavu Venduly v seriálu TV Nova Ulice.

agnesaa

Herecká filmografie

Filmy

2017 Zádušní oběť (TV film)
2014 Parádně pokecal
2010 Doktor pro zvláštní případy (TV film)
Kazimír a Karolína (divadelní záznam)
2008 Anglické jahody

TV seriály

2018 Vzteklina (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
Dáma a Král (TV seriál)
Smrt na dlouhých vlnách (S02E04)
2017 Kapitán Exner (TV seriál)
Bláznova smrt - 2. část (E12)
Bláznova smrt - 1. část (E11)
Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Sestřička (S02E04)
2016 Ohnivý kuře (TV seriál)
Konec sněhové královny (S02E02)
Dvě mouchy jednou ranou (S01E36)
Kytarový blues (S01E35)
další epizody (9)
Atentát (TV seriál)
Plutonium (E11)
2015 Atentát (TV seriál)
Šifra (E10)
Chobotnička (E09)
Rudyho má každý rád (TV seriál)
Dívat, nesahat (E04)
Miluju tě (E02)
Vraždy v kruhu (TV seriál)
Kamarád v nouzi (E02)
Všechny moje lásky (TV seriál)
Nejlepší kamarádky (E16)
Vinaři (TV seriál)
Svatba (S02E16)
Úplněk (S02E15)
Loupež (S02E14)
další epizody (16)
2013 Nevinné lži (TV seriál)
Lež má rozbité auto (S01E02)
2012 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Noční taxi (S03E04)
2005 Ulice (TV seriál)

TV pořady

2013 Máme rádi Česko (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace